ZOOM: Sct. Hans Skole - Assensskolen

Kampen om Fyn: To dygtige hold tørner sammen i kredsfinalen

Sct. Hans Skoles piger er klar til kredsfinalen, hvor de skal op mod Assensskolen. (Foto: Henrik Schou)
Sct. Hans Skoles piger er klar til kredsfinalen, hvor de skal op mod Assensskolen. (Foto: Henrik Schou)

Torsdag 11. november skal der findes en pigekvartfinalist fra Fyn-kredsen. Kampen står mellem Sct. Hans Skole og Assensskolen.

Se de to hold HER.

Vi koger op til den spændende kamp og klæder dig bedst muligt på til opgøret. Vi gennemgår holdenes styrker og svagheder, og udpeger de største profiler.

Sct. Hans Skole: Topscoreraspiranten og clean sheet-maskinen
Sct. Hans Skoles piger har vist sig uhyggeligt stærke i turneringen indtil videre. Et hurtigt kig på deres samlede målscore, vidner om et sammentømret hold, der står godt defensivt. De har nemlig ikke lukket ét eneste mål ind i ordinær tid endnu.

I deres første kamp, begyndte Sct. Hans deres stormløb mod kredsfinalen. De hentede en sejr på 16-0 over H.C. Andersen Skolen, som ikke havde en chance. Her viste Ida Eriksen for første gang sit topscorerpotentiale. Hun nettede hele ni gange og sparkede sig dermed ind på pigernes topscorerliste, hvor hun stadig ligger. Aktuelt ligger hun på en andenplads. Hun har scoret 24 gange, mens Agnes Høybye på førstepladsen har scoret 28. Men Agnes er røget ud af turneringen, så vejen er banet for Ida.

Ida Eriksen jubler efter en af sine mange scoringer. (Foto: Henrik Schou)
Ida Eriksen jubler efter en af sine mange scoringer. (Foto: Henrik Schou)

Pigernes næste kamp blev heller ikke den store udfordring. Denne gang var det Holluf Pile Skole, der fik ørerne i Sct. Hans-maskinen. De blev slået med 14-0. Der var ensrettet mod Hollif Pile-målet. Sct. Hans-pigerne spiller til daglig sammen i Marienlyst, og det kan man godt se på banen. De har et godt kendskab til hinanden og god indbyrdes forståelse.

TV: Sct. Hans holder stadig nullet

I tredje runde hentede de deres hidtil største sejr. Munkebo Skole var chanceløse, da Sct. Hans-maskinen tromlede hen over dem og vandt 17-0. Igen viste Ida Eriksen klassen, da hun scorede seks af målene. Men også Sarah Sundahl viste sig flot frem. Hun scorede fire mål og spillede en glimrende kamp. Hun er en af de vigtigste brikker på holdet og bærer også anførerbindet. Et af deres vigtigste våben, er de skarpe indlæg på dødbolde. Dem tager Ida Eriksen og Sarah Sundahl sig af.

Sarah Sundahl bærer anførerbindet. (Foto: Henrik Schou)
Sarah Sundahl bærer anførerbindet. (Foto: Henrik Schou)

— Det gør vi også på klubholdet. Og eftersom det er mig og Sarah (Sundahl, red.), der bedst kan sparke dem ind over, så sparker hun hjørne fra venstre og jeg fra højre, fortæller Ida Eriksen.

Galleri: Sct. Hans Skole - Havrehedskolen

Men i fjerde runde blev modstanden hårdere for Sct. Hans-pigerne. Her blev det til en sejr på 2-0 over Tingløkkeskolen. I store dele af kampen, var de faktisk presset i bund af modstanderen. Men de beviste også, at deres defensiv er stærk. Det er i hvert fald en stor styrke, at man kan lukke af, selv når spillet ikke kører som smurt i olie. De viste også skræmmende effektivitet foran målet. Ida Eriksen og Johanne Pedersen stod for de to scoringer.

Havrehedskolen ventede i kredskvartfinalen. Sct. Hans-pigerne, som ikke er de største, var fysisk underlegne, men formåede alligevel at trække sig sejrrigt ud. Også her blev det til en sejr på 2-0. Clean sheet-maskinen var altså smurt igen. Lille, lynhurtige Isabel Ohle er et godt billede på Sct. Hans-holdet. Hun er som regel mindre end sin modstander, men som regel også langt hurtigere. Hun spiller på backen, hvor hun er med til at lukke af bagude, samtidig med at hun tager nogle vilde raids op ad banen. En rigtig moderne back, med masser af fart i støvlerne.

Isabel Ohle er en vigtig brik for Sct. Hans-holdet. (Foto: Henrik Schou)
Isabel Ohle er en vigtig brik for Sct. Hans-holdet. (Foto: Henrik Schou)

TV: Back i ekspresfart

Kredssemifinalen blev en hård omgang. Det var to meget jævnbyrdige hold, der tørnede sammen. Det lykkedes Sct. Hans-defensiven at lukke de dygtige offensivspillere fra Taasingeskolen ned, men sådan var det også i den anden ende. Derfor endte kampen 0-0 i ordinær tid og måtte afgøres på straffespark. Her viste Laura Nielsen sig som en sikker sidste skanse. Hun lukkede kun et enkelt mål ind i straffesparkskonkurrencen. Hendes holdkammeraterne var usvigeligt sikre, og dermed kunne Sct. Hans Skole booke billetten til kredsfinalen. Og det uden at lukke et eneste mål ind. Mål scoret i straffesparkskonkurrencer tæller nemlig ikke med i målscoren.

Sct. Hans-pigerne jubler sammen. (Foto: Henrik Schou)
Sct. Hans-pigerne jubler sammen. (Foto: Henrik Schou)

Sct. Hans-pigerne bliver en svær nød at knække i kredsfinalen. En af deres største styrker er, at de er godt sammentømrede, fordi de også spiller sammen til daglig. Men de kan matches på fysikken. Det lykkedes Taasingeskolen i kredssemifnalen, hvor Sct. Hans havde svært ved at få spillet til at flyde. Hvis man sidder hårdt på dem, og har held med at slå deres pasningsspil i stykker, så har man en chance. Men det kræver altså også, at man er super skarp oppe foran. For de har som sagt ikke lukket et eneste mål ind endnu, så Assensskolen skal kende deres besøgstid.

Hør også topscorer Ida Eriksen forklare om de mange mål:

TV: Clean sheet-maskinen var smurt

Sct. Hans Skoles vej til kredsfinalen

1. september: H.C. Andersen Skolen - Sct. Hans Skole, 0-16

11. september: Sct. Hans Skole - Holluf Pile Skole, 14-0

1. oktober: Sct. Hans Skole - Munkebo Skole, 17-0

7. oktober: Tingløkkeskolen - Sct. Hans Skole, 0-2

28. oktober: Sct. Hans Skole - Havrehedskolen, 2-0

3. november: Sct. Hans Skole - Taasingeskolen, 0-0 (4-1 efter straffe)

Samlet målscore: 51-0

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se vejret for kampen HER.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Assensskolen: Nerver af stål og den fantastiske opbakning
Pigerne fra Assensskolen har et helt særligt våben. Den fantastiske opbakning. Skolens drenge lader sig ikke holde tilbage, og de bakker deres piger op, så tankerne ledes hen på Superligaen. Der er både farverig røg og slagsange.

Assens-pigernes første kamp i turneringen blev en sikker sejr på 12-0 over Glamsbjergskolen. Kampen var præget af styrtregn, men det holdt ikke Assens tilbage fra at styrte ned mod modstanderens målfelt. Her trådte blandt andre Maria West i karakter. Hun scorede selv hattrick, men har også et godt blik for sine medspillere. Hun er fysisk stærk og huserer på midtbanen. Hun har også et godt spark, hvilket gør hende målfarlig selv også.

Maria West (gul) er en af de vigtigste på Assens-holdet. (Foto: Carsten Lausten)
Maria West (gul) er en af de vigtigste på Assens-holdet. (Foto: Carsten Lausten)

— Jeg spiller til daglig i Næsby, sammen med mange af vinderne fra sidste års turnering. Men de er jo allerede slået ud i år, fortæller Maria West.

Styrtregn tændte offensiven

I anden runde var der igen regn på programmet, da Assens stod over for Vissenbjerg Skole. Også her formåede de gulblusede at holdet nullet, da de vandt 3-0. Sejren var aldrig rigtig i fare, og Assens-pigerne udnyttede deres hurtighed, og det kunne modstanderen ikke dæmme op for.

Kampen efter blev en noget dramatisk omgang, hvor vinderen skulle findes på straffespark. Den ordinære kamp endte 3-3, hvor topscorer Laura Plouggaard slog til to gange. Hun er ikke bare holdets topscorer, men også en af holdets vigtigste profiler. Det ene af målene scorede hun direkte på frispark, hvilket vidner om en glimrende sparketeknik, som er et våben, Assensskolen kan udnytte. Straffesparkskonkurrencen var tæt, indtil Erritsø Fællesskole brændte deres sidste spark, og dermed sendte Assensskolen i kredskvartfinalen.

Hør Laura Plougaard fortælle her:

TV: Gul røg

Her ventede Aarupskolen. Endnu en gang måtte Assensskolen ud i en nervepirrende straffesparkskonkurrence, før billetten til næste runde var i hus. Den ordinære kamp endte 1-1, men igen viste Assens coolness og nerver af stål, da de for anden kamp i træk sendte sig selv videre efter straffe. Kathrine Knudsen var i denne kamp meget iøjnefaldende og er også en vigtig motor for Assens-holdet. Men da den vilde jubel brød ud efter kampen, blev hun skadet i jubelrusen.

Assensskolens piger har altid fantastisk opbakning på lægterne. (Foto: Lars Pedersen)
Assensskolens piger har altid fantastisk opbakning på lægterne. (Foto: Lars Pedersen)

I kredssemifinalen skulle Assensskolen forsøge at sende Kolding Realskole ud. Skolens drenge var selvfølgelig på plads for at bakke op. Denne gang med grøn røg, da pigerne i dagens anledning spillede i grønne bluser, og ikke de sædvanlige gule. På forhånd lignede Kolding svage favoritter. Med gudskelov for Assensskolen var Kathrine Knudsen tilbage, og hun spillede et brag af en kamp.
Kathrine Knudsen er en vigtig spiller for Assensskolen. (Foto: Lars Pedersen)
Kathrine Knudsen er en vigtig spiller for Assensskolen. (Foto: Lars Pedersen)

TV: Nervepirrende nulløsning

Kampen endte 0-0 og skulle for tredje gang i streg for Assensskolen, afgøres på straffespark. Her trak Kathrine Knudsen i handskerne og det endte med en sejr, da Kolding brændte et enkelt skud.

Se Assens-tilhængerne når de giver den gas på lægterne:

Assensskolens vej til kredsfinalen

11. september: Assensskolen - Glamsbjergskolen, 12-0

22. september: Vissenbjerg Skole - Assensskolen, 0-3

7. oktober: Assensskolen - Erritsø Fællesskole afd. Bygaden, 3-3 (7-6 efter straffe)

27. oktober: Assensskolen - Aarupskolen, 1-1 (5-3 efter straffe)

4. november: Assensskolen - Kolding Realskole, 0-0 (5-4 efter straffe)

Samlet målscore: 19-4

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.