ZOOM: Sct. Hans Skole - Ungdomsskolen Ry

Piger: Bliver det 'Veteranen' eller 'Fighter-Vilja', der kommer i finalen?

Sct. Hans Skoles piger er semifinaleklar. (Foto: Henrik Schou)
Sct. Hans Skoles piger er semifinaleklar. (Foto: Henrik Schou)

19. april klokken 11.30 skal vi have fundet den første finalist blandt pigerne. Det gælder kampen mellem Sct. Hans Skole og Ungdomsskolen Ry. De skal kæmpe om en plads i finalen i Odense 28. april.

Se kampfakta her

Sct. Hans Skole: Kun lukket et enkelt mål ind
Pigerne fra Sct. Hans Skole er ikke de største af statur, men de er alligevel uhyre svære at nedbryde. I hele efteråret lukkede de ikke et eneste mål ind i ordinær spilletid, og de lod sig først overliste for første gang i kvartfinalen.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Ida 'Veteranen' Eriksen har enorm betydning for sit hold. Det viste hun endnu en gang med tre mål i 5-1-sejren i kvartfinalen - og nu 29 total. (Foto: Henrik Schou) Fyn TV: 'Veteranen' det fynske mareridt

Topscoreren og det sammenspillede kollektiv
En imponerende målscore på 60-1. Det er fakta for Sct. Hans Skole, når de går ind til semifinalen. Det vidner om en stærk defensiv, men i Sct. Hans-pigernes tilfælde er det også udtryk for et sammenspillet kollektiv. Og når man selv har bolden, kan de andre jo ikke score, vel?

Pigerne fra Fyn spiller 4-3-3, og qua deres fysik - de er ikke de største piger - foretrækker de spillet langs jorden, hvor de også er rigtig dygtige. Som skrevet ovenfor, er de gode til at holde i bolden og lægge pres på modstanderen, hvilket også betyder, at de ikke får mange chancer imod sig.

Sct. Hans-pigerne jubler efter en scoring i kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou)
Sct. Hans-pigerne jubler efter en scoring i kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou)

De er dygtige til at spille bolden op fra bagkæden. Herfra bliver den spillet op på den boldstærke midtbane. Fælles for Sct. Hans-spillerne er det, at de er boldsikre og ikke bange for at være i boldbesiddelse. De fleste spiller også i klub sammen, hvilket gør dem til et sammenspillet hold, der kender hinandens løbemønstre.

Helt fremme har de tre meget bevægelige offensive kort i Ida 'Veteranen' Eriksen, Johanne Pedersen og Katrine Andreassen. De er gode til at skifte positioner, er kombinationsstærke og gode til at gå ned og hente bolden. Nogle gange er de måske lidt for gode til at falde ned i banen, og så kommer der til at mangle en decideret skarpretter på toppen.

- Det er bevidst, at vi falder tilbage og deltager i spillet. Men det er nok rigtigt, at det gør, at der indimellem mangler en på toppen, fortalte Katrine Andreassen efter kredsfinalen.

Jublende Josefine Funch efter sin scoring i kvartfinalen for Frederiksborg Byskole. (Foto: Henrik Schou) Nyheder Disse hold mødes i semifinalerne

De største profiler
Selvom Sct. Hans Skole er et stærkt kollektiv, er der alligevel nogle profiler, der skiller sig ud.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Sct. Hans Skoles vej til semifinalen

1. september: H.C. Andersen Skolen - Sct. Hans Skole, 0-16

11. september: Sct. Hans Skole - Holluf Pile Skole, 14-0

1. oktober: Sct. Hans Skole - Munkebo Skole, 17-0

7. oktober: Tingløkkeskolen - Sct. Hans Skole, 0-2

28. oktober: Sct. Hans Skole - Havrehedskolen, 2-0

3. november: Sct. Hans Skole - Taasingeskolen, 0-0 (4-1 efter straffe)

12. november: Sct. Hans Skole - Assensskolen, 4-0

6. april: BillundSkolen - Sct. Hans Skole, 1-5

Samlet målscore: 60-1

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se vejret for kampen her.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Ungdomsskolen Ry: Holdet der aldrig giver op
Gennem hele turneringen har det været kendetegnende for Ry-pigerne, at de aldrig giver op. De har flere gange været bagud, senest i kvartfinalen, men alligevel formået at vende det til sejr.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

'Fighter-Vilja' med det store smil efter 1-1 scoringen. (Foto: Henrik Schou) Jyllandmidt TV: 'Fighter-Vilja' igen dagens helt

Vilje og Vilja
Den allerstørste stjerne på Ry-holdet er sammenholdet. Det er holdets absolut største styrke. Alle bakker hinanden op, støtter hinanden og løber for hinanden. Der er også en utrolig mental styrke hos Ungdomsskolen Ry, som betyder, at de flere gange i turneringen har vendt truende nederlag til sejre.

Ry-pigerne er ikke så optagede af, om spillet er smukt eller poleret. Sejrene kan sagtens fightes hjem, og det er en del af holdets varemærke, hvilket også fint illustreres af holdets største profil, Vilja Pedersen, som af Ekstra Bladet Skolefodbold har fået øgenavnet 'Fighter-Vilja'. Hun blev afgørende, da Ry-pigerne kom bagud, fik udlignet og siden snuppede sejren efter straffesparkskonkurrence i kvartfinalen.

Ungdomsskolen Ry håber de kan juble igen i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)
Ungdomsskolen Ry håber de kan juble igen i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)

- Vi har altid haft troen på, at vi kan komme igen, også selvom vi kommer bagud. Kommer vi bagud med to mål, må vi blive ved med at tro på det. Den tro hjælper, og det kan også betyde noget for modstanderne, når de ser et hold, som aldrig stopper med at kæmpe, fortæller Vilja om holdets største styrke.

Ungdomsskolen Ry er ret erfarne i Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor pigeholdet har vundet turneringen to gange inden for de sidste 10 år. Den erfaring er uvurderlig, for setuppet omkring pigerne er professionelt, og alle omkring holdet ved, hvad det kræver for at gå hele vejen.

Nyheder Kun to tilbage: Danmarks Bedste Skole snart fundet

De største profiler
Kollektivet hos Ry-pigerne stråler, men der er alligevel nogle profiler på holdet, som fortjener at blive fremhævet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Ungdomsskolen Rys vej til semifinalen

9. september: Ungdomsskolen Ry - Stilling Skole, 13-0

16. september: Beder Skole - Ungdomsskolen Ry, 1-2

7. oktober: Ungdomsskolen Ry - Gyvelhøjskolen, 11-0

28. oktober: Kragelundskolen - Ungdomsskolen Ry, 2-3

3. november: Ungdomsskolen Ry - Stjernevejskolen, 5-3

9. november: Kjellerup Skole - Ungdomsskolen Ry, 1-3

4. april: Ungdomsskolen Ry - Vester Hassing Skole, 1-1 (5-3 efter straffe)

Samlet målscore: 38-8

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Hold øje med
'Veteranen' i den ene ende og 'Fighter-Vilja' i den anden ende. De er begge skarpe foran mål og utroligt vigtige for deres respektive hold. Dem der evner at finde holdets offensive kort, kan have en stor fordel, for begge piger kan blive den afgørende faktor med deres næse for mål.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

1 af 2 Pigerne fra Ungdomsskolen Ry kriger altid til det sidste, og det er de også klar til i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)
2 af 2 Sct. Hans Skoles piger er semifinaleklar. (Foto: Henrik Schou)