Fyr op under festen

Spændt op til lir: Mere end medaljer er på spil i kredsfinalerne

Pigerne fra Kjellerup Skole ville ikke finde sig i kritikken. Foto: Henrik Schou
Pigerne fra Kjellerup Skole ville ikke finde sig i kritikken. Foto: Henrik Schou

Ekstra Bladet Skolefodbold er i fuld gang. Flere skoler er allerede nået til forårets kvartfinaler, mens resten kæmper om de meget eftertragtede pladser. Uanset hvilken runde, du og din skole er nået til, er der meget på spil - for hvem vil ikke nå langt i verdens største skolefodboldturnering?

Men der kan være meget mere på spil end bare en sejr. For Ekstra Bladet Skolefodbold er meget mere end bare fodbold. Der er også sjov, kammeratskab, løfter og ikke mindst væddemål.

For to år siden indgik Lasse Schwertfeger fra Kroggårdsskolen et risikabelt væddemål med to af sine venner. Hvis de vandt, så måtte de klippe håret. Efter sejren måtte Lasse derfor klippe den store hat af krøller, han havde på sit hovede.

- Min mor bliver pissesur, men det skal jeg nok klare, var hans sidste ord, inden kammeraterne fandt saksene frem.

Se Lasse få klippet krøllerne af her:

Danmarks Bedste Skole: Kun to skoler tilbage

Lav en Balotelli
Hvis du ikke vil klippe de pæne lokker, er der også andre ting, du kan overraske med, der kan løfte stemningen blandt spillere og tilskuere.

Den tidligere Manchester City-spiller Mario Balotelli kan man have forskellige meninger om. Men én ting, han særligt er blevet kendt for, er hans T-shirt med teksten 'Why Always Me?'.

Se Balotellis jubelscene her:

I en tidligere sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold var forsvaret fra Kjellerup Skoles pigehold ikke helt tilfredse med, at de var blevet kaldt 'det svageste led'. De havde forberedt en trøje i ægte Balotelli-stil med teksten 'Er forsvaret stadig det svageste led?'.

Det er netop det, vi gerne vil se - spillere der gør en ekstra indsats for at vise, at der er en grund til, at de er med i Ekstra Bladet Skolefodbold. Vis nu, at I brænder for at være med!


Drøm og virkelighed

Har I glemt jubelscenerne?
I fodbold er der især én ting, der er vigtig. Det er mål. Det kan være den afgørende scoring, det kan være den livsvigtige udligning, eller det kan være reduceringen til 4-1. Uanset hvad er et mål et mål - og det skal selvfølgelig fejres.

I kan eksempelvis tage på fisketur:

Vi har en fremragende fotograf med ude til alle kredsfinaler, der står klar til at skyde de vildeste billeder af jer alle. Så sørg for at forberede nogle gode jubelscener, lav nogle bannere eller gør et eller andet, så I kan være med til at skabe den fedeste stemning til kampene.

Tidligere på sæsonen fik Gustav Holm eksempelvis enorm opmærksomhed med sin 'Dele Alli-hilsen', efter han havde scoret sæsonens første mål.


Det er lige netop den slags, vi gerne vil se. Vis nu, at du er glad for at have scoret, det er jo det, det hele handler om. Selv hvis du er tilskuer, så vis spillerne på banen, at du holder med dem og er glad for målene.

I spiller jo om at komme videre til forårets kvartfinaler, og I kæmper sammen som skole. Det er dét, vi skal have frem.

Der er op mod 1000 tilskuere til kredsfinalerne, så sæt nu gang i den kæmpe folkefest, som I alle ønsker.

Stjarnan FC har givet gode bud på de fedeste jubelscener:

Så lav nogle væddemål, overrask tilskuere og medspillere og giv den nu gas! Det er lige netop det, det hele handler om.