Annonce:
Annonce:

'Fyrtårnet' frygter ikke 'Kragerne'

Ikke bange for 'Batman': Farsøs stjerne tror på sine holdkammerater

Jesper Kristensen jubler efter hovedstødskassen i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)
Jesper Kristensen jubler efter hovedstødskassen i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)
Annonce:

Onsdag går det løs hos drengene, når Farsø Skole tager imod Kragelundskolen i kampen om en plads i semifinalen. Læs hele den store optakt til braget her.

Hjemmeholdets store stjerne, Jesper Waschantz Kristensen, trak al opmærksomheden i Farsøs kredsfinale tilbage i november, hvor han steg til vejrs i anden halvleg og headede sit hold i front. Den langlemmede kantspiller viste gentagne gange prøver på sine fornemme dribleevner, og han blev af Ekstra Bladet døbt 'Fyrtårnet'. Efter kampen afslørede Jesper at han har nogle ganske særlige ritualer.

'Kragerne' kan bare komme an
Det er næsten fem måneder siden, at Farsø-drengene kvalificerede sig til slutspillet. Onsdag går det endelig løs. 'Fyrtårnet' har set frem til kampen i lang tid:

Annonce:

- Vi har rigtigt store forventninger til kampen og vi vil gøre alt for at gå videre og vi regner med en rigtig god og spændene fodboldkamp.

Farsø-drengene har ikke trænet sammen før kampen. Men Jesper, der som den eneste på holdet spiller i Viborg og ikke i Farsø på klubplan, har holdt sig klar henover vinteren med hård træning.

Hvad angår modstanderne fra Kragelundskolen, er det ikke noget, der har holdt 'Fyrtårnet' vågen om natten:

- Vores to dygtige trænere har sikkert nogle spillere vi skal holde øje med men jeg personligt er ikke bange for nogen af de der 'krager'. Så længe vi står sammen og kæmper for hinanden så kan 'kragerne' bare komme.

De spiller til finalerne i Odense

Hvad angår 'Fyrtårnets' frygtløshed, bunder det i en solid tro på egne evner:

Annonce:

- Det har noget med selvtilliden at gøre. Jeg tror på mig selv og på holdet. Vi har heller ikke planer om at ændre taktikken. Vi fortsætter med samme taktik som i efteråret. Vi har heller planlagt at træne straffespark. Desuden har vi jo en fremragende keeper, hvis det kommer dertil.

Skolefodbold er noget særligt
Farsø Skoles drenge er blandt de sidste otte tilbageværende drengehold i turneringen. For Jesper har det været noget meget specielt at spille kampe foran hele skolen:

- Man glæder sig lidt mere til en skolefodboldkamp. Der er mange følelser med i det. Alle kigger på, når vi spiller. Det er meget anderledes fra klubfodbold.

Jesper fortæller, at det har været en fed oplevelse at læse artikler om sig selv i Ekstra Bladet:

- Det har været sjovt. Folk er kommet hen og sagt ’hvad så, Fyrtårnet’? Også folk jeg ikke have troet ville læse om den slags.

'Fyrtårnet' er med i en odds-gruppe på Facebook. Han er også ret overbevist om, hvad kampen mod Kragelund ender:

- Det bliver 1-0 til os, på et mål af mig i anden halvleg, siger han og tilføjer grinende:

- Hvis den går hjem, så skal jeg til at oddse lidt oftere.

Annonce:

Hvad forberedelserne angår, så er der ikke ændret på listen af ritualer:

- Nej jeg har ikke ændret mine ritualer og det kommer heller ikke til at ske, slutter Farsø-stjernen og griner.

'Batman'
'Fyrtårnet' kommer højst sandsynligt til at udkæmpe en del dueller med Kragelundskolens forsvarsstyrmand, anfører og stjerne, Oliver 'Batman' Ravn. Oliver Ravn scorede sejrsmålet i efterårets kredsfinale direkte på frispark. Efter kampen fortalte han til Ekstra Bladet hvorfor holdkammeraterne kalder ham 'Batman':

- Det kommer fra filmen 'Batman', hvor Bruce Waynes (Batman) far spørger sin søn: Hvorfor falder vi? Her til svarer Batman: Så vi kan lære at rejse os op.

Annonce:

Oliver Ravn er i den grad også indpiskeren og samlingspunktet på 'Kragernes' hold. Entusiasmen er heller ikke til at overse, når anføreren bliver spurgt ind til kvartfinalen mod Farsø:

- Hele vores hold spiller til hverdag ovre i den lokale klub Lyseng, hvor vi er på førsteholdet fordelt over to årgange. Det betyder, at vi hver uge bruger 3-4 dage på at forberede os til sæsonen i form af fysisk træning, konditionstræning og selvfølgelig en lang opstart med en masse fodboldtræninger, så vi er i topform og boldfølelsen lige skabet, når sæsonen begynder. Derudover, så har vi på skolefodboldholdet haft to indbyrdes træninger, til at forberede de mest basale ting, som er vigtigt for et fodboldhold - såsom dødbolde og opspil.

'Batman' med guldmedaljen fra efterårets kredsfinale. (Foto: Henrik Schou)
'Batman' med guldmedaljen fra efterårets kredsfinale. (Foto: Henrik Schou)

'Batman' regner med at han og holdkammeraterne kommer til at sætte sig hårdt på kampen fra start af:

- Ærligt talt, så forventer vi en stærk dominans fra vores side. Hvilket også betyder, at det godt kan ende med, at vi bliver vores egen største modstander, hvis ikke vi forbliver ydmyge, som det lykkedes for os tidligere i turneringen. Vi kender intet til Farsø, udover hvilken række de spiller i på klubplan. At dømme udfra de informationer, så forventer vi god modstand i kampen. Når det er sagt, synes vi ikke selv, at vi kan sige os fra at være favoritter.

Topscorer-dysten: De her stjerner kæmper om prisen  

Holder øje med 'Fyrtårnet'
Kaptajnen vil sikre, at hans mandskab hurtigst muligt får kontrolleret begivenhederne:

Annonce:

- Vi satser på, at vi hurtigst muligt kan få skabt kontrol over kampen ved hjælp af vores pasningsspil, og så vidt muligt ikke overlade noget til tilfældighederne, som kan komme i spil hvis der står uafgjort mod slutningen af kampen. Vi kender intet til Farsø's spillere - overhovedet. Selvfølgelig har vi nærlæst hver enkelt artikel, som Ekstra Bladet har skrevet om dem, men udover kredsfinalens vigtigste spiller, Jesper, så har vi ikke noget særlig øje for nogen.

Der har været enorm opmærksomhed på Kragelund-drengenes succes i turneringen henover vinteren:

- Det har været sindssygt. Det er alt fra 2. klasses elever til erfarne lærere, der kommer hen og spørger, om vi er klar. Rigtig mange vil gerne have fingeren på pulsen, og der går ikke to dage, uden en elev jeg aldrig har bemærket, hilser, fordi de så os vinde kredsfinalen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: