2-0 er den farligste føring

Comeback: Hattrick-helt sikrede sejr

Hjemmeholdet smed en 2-0-føring. Foto: Gunnar Bjerglund
Hjemmeholdet smed en 2-0-føring. Foto: Gunnar Bjerglund

I kampen mellem Rosmus Skole og Rønde Privatskole havde holdene hver sin halvleg.

Hjemmeholdets anfører havde taktikken klar inden kampstart. Se kampfakta her.

- Vi forventer en sejr med anvendelse af fysisk spil uden at gå over grænser, og så vil vi spille med lange bolde frem til angriberne, udtalte Mikkel Leander fra Rosmus Skole inden kampen.

Sikkert fra start
Taktikken med de lange bolde lykkedes bedst for hjemmeholdet i første halvleg, hvor Mikkel Leander forsøgte at fordele spillet ud på kanterne på den smalle bane.

Presset udløste efter ni minutters spil et hjørnespark til hjemmeholdet. Sparket blev taget af Alfred Nissen, og han sendte en perfekt bold ind til Mikkel Leander, der på et flot hovedstød scorede til 1-0.

Mod halvlegens slutning var Rasmus Mahler på spil. Rasmus driblede sig igennem i venstre side, og på en perfekt aflevering omsatte Seenu Albert chancen ved at score og bringe hjemmeholdet i front med 2-0.

Se også: Kickstart efter pausen

Taktiske overvejelser
I pausen var der ro på hos hjemmeholdets spillere og de var sikres på at sejren nok skulle kæmpes hjem.

Hjemmeholdet havde nemlig ikke taget højde for, at udeholdet benyttede pausen til at foretage et par taktiske ændringer. Mads Nehlsen blev sendt helt på toppen og med sin fysiske styrke skulle Mads lægge tryk på hjemmeholdet.

Se også: Fysik til forskel

Comeback
Der var ikke spillet mange minutter af anden halvleg, inden den taktiske ændring gav bonus. Philip Iversen sendte en perfekt bold hen til fødderne på Mads Nehlsen, der på resolut vis fik reduceret til 2-1. Senere var Mads igen på pletten, og ud af ingenting fik Mads nettet han scoret på ny. Nu stod kampen lige.

Dagens prismodtagere med Rasmus Nehlsen i midten, der scorede hattrick i kampen. Foto: Gunnar Bjerglund
Dagens prismodtagere med Rasmus Nehlsen i midten, der scorede hattrick i kampen. Foto: Gunnar Bjerglund

Se også: TV: Landsholdsspillers søn i triumf

Kampens intensitet steg gradvist, og der blev kæmpet om hver en bold. Det var dog udeholdet, der var spilstyrende.

Hjemmeholdet kunne ikke bremse Mads, og midtvejs i anden halvleg bevægede Mads sig ind i hjemmeholdets straffesparksfelt. Her blev han holdt tilbage med et ryk i armen, og det udløste et straffespark, som han selv skulle sparke. Han eksekverede på sikker vis, og gjorde derfor det onde mod hjemmeholdet, der smed 2-0-føringen.  Dermed er Rønde Privatskole videre til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold.