Analyse: Kjellerup svage favoritter mod Hvinningdal

Varmer op til braget: Fredag tørner pigerne fra Kjellerup Skole og Hvinningdalskolen sammen i Ekstra Bladet Skolefodbold - vi har taget temperaturen på de to stærke mandskaber

Landsholdsspilleren Janni Thomsen er en af grundene til at Kjellerup-pigerne er svage favoritter mod Hvinningdalskolen. (Foto: Henrik Schou)
Landsholdsspilleren Janni Thomsen er en af grundene til at Kjellerup-pigerne er svage favoritter mod Hvinningdalskolen. (Foto: Henrik Schou)

Kampen om pigetronen i Silkeborg-området er lokalopgøret mellem Hvinningdalskolen og Kjellerup Skole. En kamp som Ekstra Bladet Skolefodbold her sætter fokus på.

Se også: TV: Uhyggelig afslutning
Se også: TV: Ensidig affære

Spørgsmålstegn i begge forsvar
Forsvarsmæssigt er Hvinningdalskolen i deres hidtidige kampe ikke blevet presset meget, men har dog haft problemer i Århus mod Forældreskolen, hvor sejren kom hjem på straffe. Forsvaret stod i den kamp rimeligt, bortset fra en enkelt blunder, som blev udnyttet. Forsvaret vurderes til at være lidt svingende, med gode indgreb ind imellem, men også svipsere, som godt kan koste.

For Kjellerups forsvar gælder, at holdet overhovedet ikke har været presset i de første tre kampe. Så vurderingen bygger alene på fjerde-runde-kampen mod Skødstrup Skole, hvor forsvaret virkede tungt og opbakningen ikke helt var på plads. Hvis modstanderne kan spille bolden ned bag Kjellerups stærke midtbane, er der plads og gode muligheder at arbejde på.

Hvinningdalskolens piger på vej i kamp.
Hvinningdalskolens piger på vej i kamp.

Se også: Aggressiv start slog fejl

To stærke midtbaner
Hvinningdalskolen har deres styrke på midtbanen, hvorfra det opbyggende spil styres. Holdet har gode kanter, specielt på venstrekanten, og har flere gode teknikere, der arbejder godt for hinanden og som har blik for det fremadrettede spil. Midtbanen virker solid og stabil.

Vurderingen generelt er, at Kjellerups midtbane er stærkere end Hvinningdals. Kjellerups angrebseffektivitet skabes også på deres midtbane, hvor spillerne er både hurtige, teknisk dygtige og med en glimrende spilforståelse, som iscenesætter angrebene med stor styrke.

Se også: Favoritterne blev testet

Begge hold har vist scoringseffektivitet i angrebet, hvor deres spidsangribere ligner hinanden meget og vurderes til at kunne blive udslagsgivende, hvis de får plads at boltre sig på. Men de er også begge til at sætte skakmat, hvis forsvarerne markerer tæt. Dog virker det som om Kjellerups kantspillere er en tand bedre angrebsmæssigt end Hvinningdalerne, og det kan også blive udslagsgivende.

Caroline Højer ligger nummer tre på den samlede topscorerliste. (Foto: Henrik Schou)
Caroline Højer ligger nummer tre på den samlede topscorerliste. (Foto: Henrik Schou)

Fokus på fire
Vi har valgt at sætte fokus på fire spillere fra hvert hold og bedømme dem ud fra en 5-stjerne-skala, hvor en stjerne er usikker, to stjerner er svingende, tre er sikker og stabil, fire er dominerende og fem stjerner er fremragende og unik.

Hvinningdalskolen

Line Nørbæk ** – midterforsvarer og styrmand i den bagerste kæde har ikke vist generel sikkerhed og vurderes til sammen med forsvaret til to stjerner.

Sofie Krogh *** – anfører og midtbanedynamo, som er meget stabil, med en fin teknik og en god spilopfattelse. Hun vurderes til tre stjerner, men med et større potentiale, som måske kan udspilles, når modstanderne er bedre.

Thea Juul *** – venstrekant og midtbanespiller. Går meget fint i spænd med den øvrige midtbane. Har både god kropsstyrke og en fin teknik, men mangler lidt mere direkte angrebsattitude. Vurderes til tre stjerner.

Anne Schou **** – Spidsangriber og topscorer. Er både hurtig og målfarlig med et godt spark med begge ben. Har næse for chancerne og opsøger selv energisk alt hvad hun kan. Er meget aggressiv og pågående, så forsvarerne ikke får meget tid til clearinger eller afspil. Hun vurderes til fire stjerner.

Se også: TV: Super-Schou

Den skarpe angriber, Anne Schou, til venstre. (Foto: Gunnar Bjerglund)
Den skarpe angriber, Anne Schou, til venstre. (Foto: Gunnar Bjerglund)

I alt får Hvinningdalskolen 12 stjerner.

Kjellerup Skole

Julie Cassøe *** – spilfordeler på midtbanen med et godt blik for medspillerne. Er en rigtig slider og har også vist næse for at score. Hun er primært offensivt indstillet. Hun vurderes til tre stjerner.

Emilie Jepsen *** – kantspiller, der er både hurtig og driblestærk. Forlader ofte kanten for at hjælpe til på midten. Mangler måske lidt fysik, men er offensiv og målfarlig. Hun vurderes til tre stjerner.

Caroline Højer **** – holdets spidsangriber, der er både hurtig og målfarlig. Sparker fantastisk godt med begge ben men har også et meget fint blik for medspillerne. Er uselvisk, men er også til at markere ud for et dygtigt forsvar. Hun vurderes til fire stjerner.

Janni Thomsen ***** – holdets unikke stjerne i landsholdklassen, som er en rigtig fighter, samtidig med at hun både teknisk og fysisk er en klasse bedre end alle andre. Hendes betydning for holdet kan ikke overvurderes. Har ingen svage punkter og opfylder den rolle, hun bliver tildelt. Hun vurderes til fem stjerner.

Janni Thomsen er anfører og en aldeles vigtig brik for Kjellerup Skole. (Foto: Henrik Schou)
Janni Thomsen er anfører og en aldeles vigtig brik for Kjellerup Skole. (Foto: Henrik Schou)

Se også: TV: Havde aldrig vundet uden landsholdsspiller

Sammenlagt får Kjellerup Skole 15 stjerner, hvilket giver os anledning til at udråbe Kjellerup Skole som svag favorit til at vinde slaget om Silkeborg og gå videre til kredssemifinalen.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Hør interviews med to af holdenes store profiler: Anne Schou og Janni ThomsenBliver stamspillere klar?
Men: For der er altid et men. Hvinningdalskolen har i de første kampe haft tre stamspillere skadede og ukampdygtige.

Det er skolens håb, at de er klar til at stille op, og det kan vippe styrkeforholdet, så det bliver mere lige. Men i skrivende stund vides det ikke, om en eller flere af de tre er med.