DRAMA: Ambulancen sad fast på banen - 53 minutters tillægstid

Rekordkamp og ventetid: Knæskallen røg ud på siden af Nicoline Mathiesens ben

Stakkels Nicoline køres væk i et helvede af smerter. (Foto: Henrik Schou)
Stakkels Nicoline køres væk i et helvede af smerter. (Foto: Henrik Schou)

HADSTEN (Ekstra Bladet): En ganske ordinær pigekamp uden de store profiler blev med små otte minutter tilbage af kampen pludselig til et drama uden sidestykke i Ekstra Bladet Skolefodbold. Ved stillingen 2-0 til hjemmeholdet Østervangskolen blev spillet stoppet af et skrig fra udeholdets Nicoline Mathiesen.

Uden modspillere omkring sig faldt hun pludselig om og tog sig til knæet, mens hun hylede, så ingen var i tvivl: Det gjorde ondt. Rigtig ondt.

Spillere og træner ilede til for at se, hvad der var sket. Der havde jo netop ikke været en tackling eller lignende. Efter kort tid hos den stakkels pige begyndte træneren at famle efter sin mobil. Ikke et godt tegn. Alle kunne se, der skulle ringes efter hjælp. Det var alvorligt.

Se fakta fra kampen her

Klump i halsen
Hadsten ligger 25 kilometer nordvest for Danmarks næststørste by Aarhus. Alligevel tog det skandaløse 30 minutter for ambulancen at ankomme til den stærkt lidende spiller, der lå på den kolde jord. Heldigvis havde hjemmeholdets træner fået fat i et alutæppe, der holder på kropsvarmen.

I ført det store sølvpapir-lignende tæppe lå Nicoline med sine holdkammerater omkring sig og holdets anfører Rikke Thorngaard i hånden.

- Jeg prøvede bare at berolige hende, fortæller Rikke og fortsætter:

- Først skreg hun bare højt. Jeg kunne både se og høre med det samme, at den her var helt gal. Så får man lige en klump i halsen og ser væk, men det var bare om at komme over og hjælpe.

Rikke tog med det samme sin kammerat i hånden og bad hende tage dybe indåndinger.

- Jeg sagde, at vi alle sammen var der for hende, hun skulle bare slappe af. Der var ringet efter hjælp. Langsomt faldt hun til ro og døsede hen.

SE 40 FOTOS FRA KAMPEN HER !

Udkantsdanmark
Som det ses på fotoet ude i siden, ville de fleste nok få en klump i halsen. Knæskallen sidder helt forkert, det er ekstremt smertefuldt.

- Nico spurgte bare igen og igen, om hun ville komme til at spille fodbold igen, siger den tydeligt rystede anfører.

På hospitalet viste røntgen-billederne, at hun havde ødelagt sit ene ledbånd på indersiden. Samt at knæskallen kunne skubbes på plads. Den sidste del kunne heldigvis løses med det samme.

Med tænderne bidt sammenkom knæskallen retur. Nu står den på fire uger i en skinne og så genoptræning. Meget heldigt sluppet, det så meget værre ud.

Nicoline er klar til at spille fodbold igen, når foråret kommer ind over Danmark. Bare ikke med Ekstra Bladet Skolefodbold, da Auning 2-0 tabte til et bedre hold. Kampen huskes ikke for labre detaljer, men for det uhyggelige uheld, som gik ud over Nicoline i en solo-ulykke. Samt for den triste snak, når de voksne omkring banen talte om et Danmark delt op i by og land med de ventetider, de må finde sig i på en ambulance.

Det er ikke godt nok, syntes de. Det har de i den grad ret i. Tænk nu, hvis det havde været en alvorligere skade.

De 53 minutters tillægstid går over i historiebøgerne, den rekord bliver næppe nogensinde slået !

LÆS OGSÅ: Sabrina fandt et Bach-gear

LÆS OGSÅ: Fra skolefodbold til helt i Champions League

Bliv ven på Facebook

1 af 7 Sådan skal et knæ helst IKKE se ud....(Foto: Henrik Schou)
2 af 7 Dækket i alutæppe måtte Nico vente og vente og vente på hjælp. (Foto: Henrik Schou)
3 af 7 Nicoline (blå) mens hun stadig kunne stå op. (Foto: Henrik Schou)
4 af 7 Som om der ikke var ulykker nok, så sad ambulancen fast i mudderet og måtte skubbes ud. (Foto: Henrik Schou)
5 af 7 Behandling på stedet. (Foto: Henrik Schou)
6 af 7 Gerningsstedet. Lige her skete uheldet. Et hul i den meget ujævne bane. (Foto: Henrik Schou)
7 af 7 Stakkels Nicoline køres væk i et helvede af smerter. (Foto: Henrik Schou)