De jyske kæmper slog mestrene ud

Endestationen: Kolind blev endestationen for de fynske pige-mestre

Annasofie Jørgensen (i blå) og resten af Havrehed kom til kort i Jylland. (Foto: Henrik Schou)
Annasofie Jørgensen (i blå) og resten af Havrehed kom til kort i Jylland. (Foto: Henrik Schou)

Netop som dommerens fløjte lød til kvartfinalen brød solen igennem på Kolind Stadion. Til kampen mellem hjemme-tøserne fra Kolind Centralskole og deres modstandere i Havred-pigerne. De forsvarende mestre fra Fyn var taget et smut til Jylland.

Farvel og tak
Solen kom til at tilsmile hjemmeholdets piger under hele kampen. De kæmpede bravt, og de fynske mestre fra sidste år måtte se sig slået med 2-0 i den underholdende kamp.

LÆS OGSÅ: Nu sidder Janne på tronen

Kolinds piger satte sig fra begyndelsen fuldstændig på spillet.

- Vi kom slet ikke fra start, som vi plejer, og vores spil begyndte først at hænge sammen i 2. halvleg, lød det fra Havreheds profil Annasofie Jørgensen.

Der skulle dog gå ret længe, før presset fra Kolind blev omsat til mål. Havrehed havde et par kontraer i 1. halvleg, men de kunne heller ikke få bolden over stregen. Nej, i stedet blev det fortjent Kolind-pigerne, der kom foran. Lige før pausen.

Kampens detalje
Dagens fidusbamse-modtager, Mathilde Alexandra Juul, scorede direkte på et frispark langt ude fra. Hvilken perle! Frisparket blev begået mod Sofia Danefeld sat flot og sikkert ind af Mathilde. Mathilde har i længere tid lidt under en revne i menisken, og hun skulle også direkte til fysioterapeut efter kampen for at få tilset skaden, der var tapet op efter alle kunstens regler. Det var dog ikke til at se på hende.

LÆS OGSÅ: Kolind-piger skal i semifinalen

Lige inden 1.halvleg blev fløjtet af, måtte anfører for Havrehedsskolen, Laura Bendixen, lægge sig med kramper i læggen og i knæet. det kom til at få afgørende betydning for hendes præstation i de sidste 30 minutter.

Havrehedsskolen kom godt igen efter sideskiftet, og presset var nu mest foran Kolind-kassen, der blev vogtet af Katrine Boye, som afløste en finger-skadetLaura Helbeck Jensen. Laura så til fra bænken i det meste af kampen, men fik lidt spilletid i marken.

Dygtige keepere
Det blev til mange brændte chancer for de fynske piger, og frustrationerne fik også frit løb på sidelinjen, hvor en holdleder fuldstændig lod temperamentet løbe af med sig i irritation over, at bolden bare ikke ville i kassen.

Se billeder fra kampen

Trods ihærdighed og stabil indsats fra især fairplay-spiller Frederikke Kjeldsen fra Fyn ville tingene ganske enkelt ikke lykkes for de forsvarende mestre.

Få minutter før dommerens slutfløjt lagde Amanda Nielsen fra Kolind en flot aflevering lige for fødderne af topscorer Janne Kildahl Brouer, som uden tøven sparkede sit 22. mål i nettet. Dermed er hun nu turneringens ubestridte måldronning i år

LÆS OGSÅ: Vejen til Parken

Havrehed er nu ude, men kan se tilbage på en fantastisk tur i Ekstra Bladet Skolefodbold. 17 sejre i træk sker ikke lige hver dag, men mod Kolind var de oppe imod en overmagt.

Bliv fan på Facebook

1 af 4 Laura Bendixen fik et ordentligt skrub i kampen. (Foto: Henrik Schou)
2 af 4 Anna Louise Kristensen (i orange) spillede igen en fremragende kamp for Kolind. Den lille 7. klasse-pige er en stjerne for dem. (Foto: Henrik Schou)
3 af 4 Mathilde Dam (til venstre) sendte et drømmehug i mål til Kolind-føring. (Foto: Henrik Schou)
4 af 4 Annasofie Jørgensen (i blå) og resten af Havrehed kom til kort i Jylland. (Foto: Henrik Schou)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere