ZOOM: Kolind - Kjellerup

Klart, parat, GO: Topscorerlistens 2'er skal i spil

Kolind-holdet har vist skræmmende styrke i år. De har Janne på toppen, som altid er god for mål. (Foto: Ekstra Bladet)
Kolind-holdet har vist skræmmende styrke i år. De har Janne på toppen, som altid er god for mål. (Foto: Ekstra Bladet)

Så er Jylland Midt også klar til kredsfinaler. Den første står på pigesiden mellem Kolind Centralskole med hjemmebanefordelen og Kjellerup Skole, der er formidabelt kørende i år.

Se de to holdopstillinger

Vi ser her på de to hold.

Kan blive topscorer
Kolind-pigernes helt store stjerne er deres topscorer Janne Kildahl Brouer. Hun er skræmmende foran mål og har nettet 19 gange i seks kampe. Det har givet hende en andenplads på pigernes topscorerliste - to mål fra Lindehøjskolens Maria Beich.

I kredssemifinalen scorede Janne seks mål i holdets 9-1-sejr over Sabro-Korsvejskolen. Det er noget af en præstation på det tidspunkt i turneringen. Hun skal ikke have meget tid eller plads, før bolden pludselig ligger i nettet. Uden nogen nåede at opfatte, hvad der skete. Hende skal Kjellerup-defensiven holde meget øje med.

LÆS OGSÅ: Tager hun tronen?

Men hun er langt fra den eneste, der kan lidt af hvert med en bold hos Kolind. I angrebet hersker Amanda Konrad Nielsen også. Hun har nettet 11 gange. Et snit på lidt under to mål pr. kamp. Også en rigtig måltyv. I alt har Kolind-mandskabet scoret hele 42 mål. De har en skræmmende offensiv, men også defensivt er de godt besat.

Imponerende statistik
Således har de kun lukket fire mål ind. Og det er selvfølgelig mere end nok, når man selv scorer næsten syv mål pr. kamp.

På midtbanen er blandt andre Mathilde Alexandra Juul og Anna Louise Kristensen fremtrædende skikkelser. De styrer spillet godt sammen med Sofia Danefeld Hansen og Sofie L. Mikkelsen.

LÆS OGSÅ: Kolind i kredsfinale

Ja, Kolind-holdet er ufatteligt stærkt, men det er også hvem-som-helst, de skal op imod i kredsfinalen. Overfor dem kommer Kjellerup Skoles piger nemlig til at stå.

Et forbillede
Og de har også været flyvende i år. Efter fem kampe har de en målscore på 31-0. De har altså ikke lukket mål ind. Hvis der er nogen, der kan lukke ned for topscorer-Janne er det måske netop Kjellerup. Blandt andre Emilie Kamp og Line Andersen styrer forsvaret med hård hånd. Der bliver ikke givet ved dørene. På midtbanen finder man stærke Maria Denius Nielsen og 10'eren Simone Rask. De har scoret henholdsvis ni og syv kasser. De er fremragende til at støde boldene til Sille Raabjerg oppe foran. Hun har nettet fem gange og er god til at drille ethvert forsvar.

LÆS OGSÅ: Rask på ret kurs

LÆS OGSÅ: Drille Sille

Det specielle ved holdet er, at de udover profilerne også har et godt sammenspillet mandskab. I holdets første kamp hev de en 14-0-sejr hjem - der var der hele syv spillere, der kom på måltavlen. Kjellerup-holdet er ikke til at spøge med. Der er en grund til, skolen stadig har begge hold med.

Det springende punkt i denne kredsfinale bliver, om Kjellerup-defensiven kan stoppe Janne. Og hvis Simone Rask og Maria Denius kan sætte sig på midtbanen, bliver det uhyre svært for hjemmeholdet.

Læs alt om kampen her på siden senere i dag! Det bliver en halvkølig omgang for drengene.

Bliv fan på Facebook