Skolefodbold for første gang

Fra en ny vinkel: Lærer Klaus Toft fra Skovsgårdskolen fortæller om pigeholds debut

Skovsgårdskolens debutanter. (Foto: Carl Johan Christensen)
Skovsgårdskolens debutanter. (Foto: Carl Johan Christensen)

Efter stort forarbejde fra pigerne i skolens ældste klasser blev der samlet et yderst talentfuldt hold, som gerne ville deltage i Ekstra Bladets Skolefodboldturnering for første gang i skolens historie.

Stille start
Første modstander blev de rutinerede elever fra Fjerritslev Skole, som har deltaget gennem flere år. Heldigvis havde vi trukket hjemmebane, så tilskuerpladserne var fyldt godt op med entusiatiske elever, der alle heppede på vores piger.

Læs fakta om kampen

En halv time inden kampstart - i de absolut sidste minutter af transfervinduet - lykkedes det os at tegne kontrakt med den ubesejrede cheftræner Kathrine Olesen. Taktikken blev lagt, og pigerne var så klar. Aftalen for at tilmelde et hold var nemlig, at de skulle vinde den første kamp.

Første halvleg var en intens affære. Vi kontrollerede spillet, men Fjerritslev-pigerne havde nogle giftige angribere i kontraløbet. Da der blev fløjtet til pause - 0-0 stadigvæk. Pigerne var totalt udmattede, og for en gangs skyld var det ikke svært at få ordet. Taktikken blev lagt om, og gejsten kom atter frem.

Ups - det var ikke planen
Der var dog ikke spillet mange minutter af 2. halvleg, før Fjerritslev fik scoret - med et knæ efter et hjørnespark. Øv. Efter yderligere nogle minutters spil skød Fjerritslev pludselig kontra, og så stod det 0-2. Hovederne hang, og træneren sad alleryderst på bænken - klar til fyring. Men fanen og humøret blev holdt højt. Vi havde ikke tabt endnu.

Pigerne kæmpede ufortrødent videre, og med et lille kvarters tid tilbage sendte Helene et frispark næsten direkte i kassen. 1-2! Tilskuerne vågende pludselig igen, og pigerne blev opildnet til at kaste det hele frem igen. De glemte alt om, at de var trætte.

Vi pressede og pressede. Pludselig efter et elegant opspil - eller nok nærmere klumpspil - fik Sara skrabet bolden over stregen til en fortjent udligning med kun få minutter igen. Glæden og overraskelsen fik for alvor vækket tilskuerne, som hujede og klappede endnu mere. Selv skolens personale havde svært ved at holde armene i ro. Nogle nærmede sig endda trænerbænken for at give gode råd til de sidste minutter.

Hvilken første kamp
Så blev kampen fløjtet af, og det hele skulle afgøres på straffespark. Her var pigerne fuldstændig selvtillidsfulde, da vores målmand var klart bedre end deres.

Pigerne samledes i midtercirklen, hvorfra de skiftevis blev kaldt ned for at sparke. Efter endnu små fem minutters nervepineri stod der endelig 6-5 til os. Pigerne fra Fjerritslev lå grædefærdige i græsset, mens vores piger blev fejret af tilskuerne. Godt kæmpet. Vi var videre. Aftalen om sejr blev indfriet, og vi er klar til næste runde! Det er lykkedes os at forlænge kontrakten med træneren for yderligere minimum en kamp.