Jublende vindere i Nordjylland

Stor jubel på Fjerritslev Stadion efter Fjerritslevs sejr over Hvidbjerg fra Mors i kredsfinalen

Hvidbjergs drenge gik videre efter sejr ved skrivebordet, men så gik den heller ikke længere. Foto: Kurt Nedergaard
Hvidbjergs drenge gik videre efter sejr ved skrivebordet, men så gik den heller ikke længere. Foto: Kurt Nedergaard

Det var føste gang at begge hold var nået så langt som til en kredsfinale. Omkring 600 hundrede tilskuere, hvor de 170 var tilrejsende fra Mors dannede en festlig ramme med banner og pæne tilråb til deres helte. De fik en underholdene kamp at se med spænding til det sidste.

Stærk start

Fjerritslev startede stærkt, og efter to minutters spil havde de et forsøg som Hvidbjergs Matias Vester fistede ud til hjørnespark. Dette blev sendt ind til Mark Sørensen, der steg til vejrs og headede bolden i nettet til 1-0.

Fjerritslev forsatte med at presse, uden det gav de helt store målchancer. Midt i halvlegen vågnede Hvidbjergs knægte op, Simon Søe havde et forsøg som Jonathan Røge fik afværget. Men fem minutter efter måtte han overgive sig, da Rene Christensen med en flot aflevering fandt Simon Søe, der rykkede sig fri og med et fladt skud sendte bolden i nettet tæt op ad den ene stolpe uden chance for Jonathan.

Hvidbjerg forsatte med at presse og havde overtaget og topscorer Christian Nyby havde et forsøg som gik tæt forbi mål.

Presset fortsatte

Christian startede også stækt efter pausen. I det første minut viste han overblik, da han køligt og elegant løftede bolden over en fremstormende målmand Jonathan, men desværre for ham strøg den lige forbi den ene opstander. Hvidbjerg forsatte det gode spil godt dirigeret af midtbanespillere Rene Christensen uden det gav mål.

Midt i halvlegen fik Fjerritslev tilkendt et frispark midt på Hvidbjergs banehalvdel. Det tog anfører Søren Pedersen sig af, han hamrede til bolden mellem venner og fjender. Det snød Mathias Vester, som for sent opdagede bolden, der sjuttede ind til stor jubel for de mange fans fra Fjerritslev.

Det gav mod og tro til drenge fra Jammerbugten. Selv om de fik en spiller ud i 10 minutter, kæmpede de videre mod Mors, der pressede på for en udligning. Det brændte på flere gange, men en storspillende Jonathan Røge i Fjerritlevs mål viste klasse og havde flere store redninger. Blandt andet et godt forsøg fra Rene Christensen, der havde fortjent en bedre skæbne.

Fjerritslev holdt stand. Og da dommerens sidste fløjt havde lydt, stormede tilskuerne fra Fjerritlev ind på banen for at hylde deres helte. Mange var henne for at takke Jonathan Røge for en flot kamp. Ligeledes fik Søren Pedersen mange klap for en stor kamp i forsvaret - samt hans dommedags hug.

Gæsternes fans var skuffede, men de kunne være stolt over deres holds præstation. Det er flot at nå kredsfinalen. Endnu en gang må man sige, at det var marginalerne, der afgjorde kampen.

Oddset drengene

Morsingboerne spiller i trøjer med reklamer for oddset som de har fået af halinspektør Jespe. Man kan endnu ikke spille på kampe fra Ekstra Bladets Skolefodbold i Danske Spil, men inden matcen gættede Hvidbjergs Rene Christensen på en 2-0 sejr til sit hold og Christian Nyby som første målscorer. Fjerritslevs topscorer Rasmus Kirk på en 3-1 sejr og naturligvis sig selv som første målscorer. Kampen endte på 2-1, så ingen fik ret.

Sagt efter kampen

Efter kampen sagde Fjerritlevs helt i målet 14 årige Jonathan Røge, der til dagligt vogter målet for Team Han Herred U 14

-Vi fik en god start, det var rart med den store opbakning,. Jeg var nervøs, da de fik udlignet. Det var dejligt at vogte målet, fint vi kommer med i slutrunden.

Søren Pedersen, der hammerede bolden i nettet sagde

-Selvfølgelig troede jeg på at bolden gik i mål, det er skønt at være videre. Han tager turen tre gange om ugen til Thisted, hvor han spiller på U 17. Mesterrække sammen med angriberen fidusbamsemodtager Emil Lund, der også spillede en stor kamp.

Banens bedste spiller Rene Christensen Hvidbjerg sagde

-Vi skulle have scoret på vores chancer, jeg føler, at vi burde have vundet. Vi havde mest spil. Det har været fedt at være med og nået så langt som en kredsfinale og få den opbakning fra tilskuerne.

Topscorer Christian Nyby tog et hurtigt bad, så ellers afsted til NR. Uttrup kasserne hvor han skulle have mødt klokken 12.00 i erhvervs praktik, men havde fået udsættelse til at møde senere. Han ærgede sig også over, at han ikke fik udnytte en af de chancer, der tilfaldt ham.

Hvidbjergs lærer Lars Mikkelsen sagde

-Havde vi kendt vores besøgstid, var vi gået videre, men sådan skulle det ikke være.

Ros til ham og viceinspektør Peter Lilbæk, de har opnået nogle flotte relsultater med holdet.

1 af 4 Fjerritslevs tilskuere med bogstaver som opbakning. Foto: Kurt Nedergaard
2 af 4 Der var solid støtte med hjemmelavede skilte til udeholdet. Foto: Kurt Nedergaard
3 af 4 De jublende og lykkelige drenge fra Fjerritslev efter sejren. Foto: Kurt Nedergaard
4 af 4 Hvidbjergs drenge gik videre efter sejr ved skrivebordet, men så gik den heller ikke længere. Foto: Kurt Nedergaard
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere