På vej mod Parken for 3.gang

Skal det virkelig lykkes igen for Ungdomsskolen Ry

Ry i ekstase. Vild jubel hos de mange tilskuere efter endnu en slutrunde var i hus. Foto: Henrik Schou
Ry i ekstase. Vild jubel hos de mange tilskuere efter endnu en slutrunde var i hus. Foto: Henrik Schou

Der var lagt op til en spændende og seværdig kamp mellem pigeholdene fra Ungdomsskolen Ry og Sct. Ibs Skole. Og det blev det. Desværre var det et svækket hold fra Sct. Ibs Skole, der stillede op til kamp. Sygdom havde ramt holdets dygtige målmand fra U-15 landsholdet Victoria Schütt og midtbanegeneralen Rikke Bach. På målmandsposten gjorde reserven Louise Mortensen det dog utroligt flot og fik fortjent fidusbamsen.

Ungdomsskolen Ry havde også lidt sygdom i truppen, men i kraft af større bredde på holdet blev det ikke helt så afgørende.

Kampens forløb

Sagte regn, en bane i tip top stand, klokken er 10.00 denne tirsdag formiddag i Ry. Den udmærkede dommer Henrik Skytte har fløjtet den vigtige kamp igang.

Straks fra starten sætter Ungdomsskolen sig på kampen. Med et massivt pres og stor energi trænges Sct. Ibs Skole i defensiven, og der går ikke mere end godt et minut, før det brænder på første gang foran Sct. Ibs Skoles mål. Men i denne situation, som i så mange efterfølgende situationer, klarer forsvaret paragrafferne. Ikke mindst takket være dygtig målmandsspil af reservemålmanden Louise. Det lå i luften, at det kun var et spørgsmål om tid, inden Ungdomsskolen fik hul på bylden.

Efter 20 min. spil tog ikke uventet en af Ungdomsskolens profiler fat.

I det 20., 23. og 30. minut scorede Luna Gewits et vaskeægte hattrick. Ikke underligt, at Eliteklubben Skovbakken i Aarhus har indlemmet Luna i sin spillertrup. Målene blev til efter flotte gennemspillede angreb med dynamoen Sille Dam i oplæggerrollen. I 1. halvleg var det ikke mange gange Sct. Ibs var på besøg i modstanderens straffesparkfelt. De kunne nok tælles på to fingre. Holdets topscorer (indtil idag 13 mål på CV) blev holdt i kort snor, og det var tydeligt at se, at hun manglede Rikke Bach til at støbe kuglerne for sig.

Velfortjent pause

Med pausestillingen 3-0 og stor dominans, havde Ungdomsskolen 1½ ben i kvarfinalen. Sct. Ibs træner Kristian Dyhr gjorde hvad han kunne, for at banke ny energi ind i sit hold

-Vi må ikke være bange for at spille fodbold, og vi skal turde udfordre modstanderne, sagde Kristian bl.a. og fortsatte

-Selvom vi er bagud, må vi ikke hænge med hovederne. Løft hovederne, bevæg jer lidt mere og fortsæt med at kæmpe, var Kristians sidste opmuntrende bemærkninger, inden han sendte sine piger ind til de sidste 30. min.

Anden halvleg

Kampen fortsatte, som den var sluttet i første halvleg. Ungdomsskolen skabte mange chancer foran mål , og i det 45. min. blev det 4-0 ved en sygdomsramt Laura Gewits. Banens absolut bedste spiller Sille Dam krydrede en fornem indsats med målet til 5-0 i det 48. min.

Den teknisk begavede spiller Sille var her, der og alle vegne. Hun imponerede med smarte driblinger og serverede på stribe lækre afleveringer til sine medspillere. En anden dominerende spiller på Ungdomsskolens hold Luna Lundberg sluttede festen af i det 53. min. med scoringen til 6-0, kampens resultat.

En flot indsats af Ungdomsskolen, som dominerende fra start til slut. En flot og prisværdig fight af Sct. Ibs Skole, der måtte bøje sig for en bedre modstander.

Efter kampen

Sct. Ibs Skoles mest scorende spiller Julie Keldgård havde denne kommentar efter kampen

-Vi var noget handicappet idag, og specielt savnede jeg Rikke Bach. Hun plejer normalt at kunne spille mig i dybden til målchancerne. Men jeg var ikke selv god nok idag, men det var svært mod et af turneringens bedste forsvar, sluttede en skuffet, men fattet Julie.

Fra vinderholdet var det en glad Luna Lundberg , vores udsendte mødte efter kampen

-Jeg er meget glad for sejren idag. Nu skal vi i Parken, for der er ikke noget hold vi ikke kan slå, udtalte Luna optimistisk efter kampen.

Til daglig spiller Luna fodbold i Jyllandsserien - damerækken for Ry. Og det sammen med en del af de spillere, som var på holdet i 2005 og 2006, hvor man vandt skolefodboldturneringen.

En fattet træner fra Sct. Ibs Skole havde denne kommentarer efter kampen

-Vores målsætning for i år har været at nå længere end sidste år, og det har vi nået. Selvom vi havde været ved fuld styrke idag havde vi ikke vundet. Ungdomsskolen Ry er og var det bedste hold, og de fortjener sejren. Men vi har fået nogle gode oplevelser, slutter træner Kristian.

1 af 5 Banens bedste spiller Sille Dam med holdets store bamse, der får lov at gå i hi hos Ry-pigerne. Foto: Henrik Schou
2 af 5 Trods sølvmedaljer om halsen var pigerne fra Horsens glade efter kampen. Foto: Henrik Schou
3 af 5 Ekstra Bladets udsendte referenter overrækker sponsorting samt medaljer efter kampen. Foto: Henrik Schou
4 af 5 De fortjente kredsvindere fra Ungdomsskolen Ry med guldmedaljer om halsen. Foto: Henrik Schou
5 af 5 Ry i ekstase. Vild jubel hos de mange tilskuere efter endnu en slutrunde var i hus. Foto: Henrik Schou
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere