TV: Ny stjerne med eget omklædningsrum

Talenter på samlebånd: Kjellerups forsvarende mestre har fundet en ny profil frem med en ganske særlig historie

Der er ikke meget at gøre, når først Janni har sat kursen. (Foto: Henrik Schou)
Der er ikke meget at gøre, når først Janni har sat kursen. (Foto: Henrik Schou)

KJELLERUP (Ekstra Bladet): I sidste sæson tromlede Kjellerup Skoles pigehold alle hold ned under græstæpperne. Det blev til en skræmmende målscore på 46-1 over ni kampe, der sluttede med endnu en stensikker 3-0 sejr i finalen.

Til trods for de nærmest overlegne tøsers vej frem mod pokalen, var det aldrig kedeligt at se på. Tilskuerne fik altid velspillede angreb, og holdet løb for hinanden, som havde de trænet deres løbemønstre i mørke. Det var smukt at se på. Bare ikke for modstanderne.

Se også: Galleri: Kjellerup Skole - Dybkærskolen (piger)

Noget ganske særligt
Der kræses ikke helt på samme måde i år. For meget af spillet kører gennem de samme og lige midt gennem banen, hvor man sidste år konstant var farlige på fløjene. Det koncept flåede forsvar efter forsvar fra hinanden, fordi modstanderne ganske enkelt ikke kunne nå at omstille sig. Kjellerup vandt på alle hylder - taktisk, teknisk og på farten. Igen og igen lå de på kanten af offside og var evige trusler med forskellige spillere, der konstant skiftede plads.

Syv er stadig med fra mesterholdet, men to af de store profiler mangler, og afløserne har ikke helt den samme kaliber. Lige bortset fra en ganske særlig spiller. Tag godt i mod Janni Thomsen på blot 13 år. Hende kommer vi til at høre og se meget mere til.

Det unge stjerneskud er meget speciel. Ikke kun på fodboldbanen.

Se også: TV: Kjellerups Ajla er ikke mæt

Se fakta fra kampen her

Høne hos hanerne
Janni er nemlig så dygtig en spiller, at hun spiller på drengeholdet i klubben for at få mere modstand.

- Jeg spiller med hos drengene for at få ekstra udfordringer og for at blive bedre. Det er mere fysisk, og det går hurtigere, forklarer Janni efter 3-0 sejren over gæsterne fra Dybkærskolen. Holdet har allerede nu en score på 40-2, Janni har lavet de syv mål. Men hun lægger op til en del også fra sin plads centralt på midten.

Det bliver til oceaner af bolde i dybden, hvor hun ser til den anden side og snyder sin nærmeste modspiller. .

- At spille med drengene har netop gjort mit blik for spillet meget bedre. Jeg skal tænke mig hurtigere om, før jeg afleverer bolden. Og husker at kigge op først. Det er man nødt til, når man spiller med drengene.

Janni er en del af drengeholdet, men selvfølgelig ikke efter kampen.

- Nej, jeg har mit eget omklædningsrum hver gang. Jeg har prøvet mange forskellige rum efterhånden. Depoter, dommerens rum eller noget i kælderen, men sådan er det jo bare.

Se også: TV: Kjellerups Ajla er ikke mæt

Bold på hjernen
Det stråler ud af Jannis øjne, når hun taler om sin elskede fodbold.

- Fodbold er mit et og alt. Når jeg ikke er til træning med klubben, så træner jeg hjemme i haven ved at jonglere og øve tricks.

Hun er først kommet med her i syvende klasse, sidste år stod hun bare på sidelinjen og glædede sig til at få lov at optræde på skoleholdet.

- Det er bare så megafedt at spille med i Ekstra Bladet Skolefodbold. Jeg kan slet ikke få nok fodbold, siger det unge stjerneskud med endnu et stort smil i hele ansigtet.

Som så mange andre holder hun med FC Barcelona, men hjemme i Danmark er favoritterne ikke et af de hold, der nævnes af ret mange:

- Mig og min mor har lavet en lille fanklub, hvor vi holder med Randers. Det er nu mest for at irritere min storebror, der holder med Silkeborg.

Se også: Af-Tørring

Løber solen sort
Kjellerups forsvar styres af Miriam Møberg og Ajla Hadzikadunic. De to super solide stoppere er svære at komme forbi. Begge var også med i finalen. Ajla har kun roser til overs for den nye komet:

- Det er fedt at have fået Janni på holdet. Hun er god til at fordele boldene og løber selv helt vildt meget. Hun er der altid, lige meget hvor man er henne på banen.

Janni løber mange meter. Måske for mange. Hun burde måske stoppe op bare nogle gange og ikke aflevere til den medspiller to-tre meter væk. Hun har nemlig via sin træning med drengene fået det overblik, der gør det muligt at træde i de store profilers fodspor og aflevere bolden ud på fløjene. Det kræver selvfølgelig, at der så løbes af resten af holdet. At der kæmpes og følges op. Det kneb mod Dybkærskolen, hvor mestrene tydeligt var tilfredse med stillingen 3-0, som de gik til pause med. De burde have brugt anden del af kampen til at teste sig selv af, nu de for en gangs skyld fik bare lidt modstand af en flok fysisk stærke piger.

Se også: Mesterkursen er sat - igen

Nam nam
Kjellerup spiller i den kreds, der hedder Jylland Midt. Her finder man også Skolen i Midten, der lige er en kamp bagud i forhold til mestrene. Skolen i Midten skal lige forbi en enkelt forhindring, før de i sjette runde kan rende ind i Kjellerup i et brag af en kamp om at nå kredsfinalen. Årets sidste kamp før forårets slutspil med kvartfinalerne som de første.

Denne kamp vil byde på det største af det største i år på pigesiden vest for Storebælt. Mestrene med Janni, Caroline, Ajla og flere kan så komme op mod Asta, Louise og ikke mindst kæmpetalentet Lykke Schou fra U16-landsholdet. Her kommer mesterforsvaret for alvor på arbejde, det bliver fantastisk at se. En af den slags kampe man som fodboldelsker kun kan slikke sig om munden over.

</p>

1 af 5 Skub bare, Janni holder balancen. (Foto: Henrik Schou)
2 af 5 Som altid masser af tilskuere i Kjellerup. Byens stolthed følges tæt. (Foto: Henrik Schou)
3 af 5 Indkast klarer hun også. (Foto: Henrik Schou)
4 af 5 Ajla kommer man heller ikke bare sådan lige forbi. (Foto: Henrik Schou)
5 af 5 Der er ikke meget at gøre, når først Janni har sat kursen. (Foto: Henrik Schou)