TV: Skåret Midt over

Sådan råbte tilskuerne: Hvem er Messi, vi har Lykke

1-0 - den jubel kommer fra hjertet. (Foto: Henrik Schou)
1-0 - den jubel kommer fra hjertet. (Foto: Henrik Schou)

HORNSYLD (Ekstra Bladet): Presset på den unge pige er enormt. Lykke Schou fra Skolen i Midten er en af de klart mest spændende profiler, der har deltaget i årets udgave af verdens største skoleturnering, Ekstra Bladet Skolefodbold.

Ekstra Bladet har døbt Lykke Schou med kælenavnet 'Schouhuggeren', hvilket de mange fans på Hornsyld Stadion har taget til sig. Det var blevet til flotte bannere og et utal af tilråb fra de medlevende fans på Hornsyld Stadion.

Men det er forståeligt, for hun er i en klasse for sig. Det viste profilen igen, igen med to kasser i kredsfinalen, hvor Skæring Skole blev skåret Midt over.

Se også: Galleri: Skolen i Midten - Skæring Skole

Forventninger
Før hver kamp er det den samme melodi:

- I går var jeg helt vildt nervøs. Tænk nu, hvis man skulle gå hen og have en dårlig dag, forklarer hun og fortsætter:

- De råber alle sammen mit navn ude ved tilskuerne, det er fedt at få den store opbakning. Så får man lige den sidste gejst. Men folk forventer også meget af mig. At jeg skal blive ved med at score.

Netop dette pres var tydeligt at se i kredsfinalen. De larmende tilskuere, der igen og igen skreg: Lykke, Lykke i kor. Og så en yderst spændt Lykke på banen, der havde mere end svært ved at slippe bolden og lade de andre komme til inde på banen.

Se også: TV: En fantastisk skygge

- Der er mere på spil, så den skal lige have den sidste skalle. Jeg vil så gerne score, det er derfor, siger Lykke efter et af de store øjeblikke i hendes 15-årige liv.

Lykkes store smil efter pladsen i kvartfinalen var i hus. (Foto: Henrik Schou)
Lykkes store smil efter pladsen i kvartfinalen var i hus. (Foto: Henrik Schou)

INGEN KAN FANGE SCHOUHUGGEREN - SE BARE HER:

</p><p><b>Lektier over vinteren</b><br /> Det store talent har bragt hende frem til en plads på U16-landsholdet, hvor hun endnu ikke <a href="http://www.dbu.dk/landshold/Landsholdsdatabasen/LBasePlayerInfo.aspx?playerid=7310">scoret</a>, det er kun et spørgsmål om tid. Men masser af fokus kan uden tvivl også gøre det svært, for alle kan ikke blive ved med at vade i succes. Eller at hamre kasser ind på samlebånd, som Lykke nu har gjort det 17 gange i årets udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold.</p><p>I marts måneds kvartfinaler er der næppe tvivl om, at enhver fornuftig modstander vil forsøge at sætte en spiller kun på Lykke. Eller to. Eller tre. Det vil skabe plads til de andre, hvis altså Lykke vil slippe bolden. Hendes bold.</p><a id="_f1a61c56-f1b8-4cb4-aaea-92ab100c1482" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/nyheder/jyllandmidt/article4585937.ece">TV: Klintestenen trodsede sygdom for guld</a><br /><br /><p>Hun kan sagtens, hvis hun vil. Især samspillet med dygtige Asta Olesen har givet mange forsvar ballade. Vinteren kan passende bruges til at træne det venstreben, som hun trods alt ikke kan bruge til at slå den lange aflevering med. Endnu. Der skal også være lidt at arbejde med. Ud over en bedre fysisk, så hun står mere fast, og ikke mindst at få tørret limen af støvlerne. Fodbold er jo et holdspil.</p><p>På vej ud fra stadion står en flok tilskuere. Da Lykke kommer gående, starter de med det samme på at klappe i takt. Mens de råber: Hvem er Messi, vi har Lykke!</p><p><b>HØR LYKKE FORTÆLLE OM EKSTRA BLADET SKOLEFODBOLD HER:</b></p><p><iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/d1x4lY_qj5k?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen="" /></p><a id="_09acd4d3-e3c5-4b07-835f-91d10aacdce5" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/nyheder/article4598963.ece">Planen klar: Sådan spilles slutspillet</a><br /><br />

1 af 5 Sejrsdans efter den overlegne 4-0 sejr i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)
2 af 5 Guldmedalje til Lykke Schou. (Foto: Henrik Schou)
3 af 5 Sådan ser pigeben ud efter en kredsfinale spillet på græs. (Foto: Henrik Schou)
4 af 5 Carlsberg Sport og holdfoto i skøn forening. (Foto: Henrik Schou)
5 af 5 1-0 - den jubel kommer fra hjertet. (Foto: Henrik Schou)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere