ZOOM: Stensballeskolen - Gyvelhøjskolen

Drenge: To ret forskellige hold mødes i det midtjyske

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Fredag kl. 11.00 er der ugens sidste kredsfinale. Den sidste i Jylland Midt. Den står mellem drengene fra Stensballe og Gyvelhøj.

Se her info om kredsfinalen på kortet:

Se de to hold

Vejret for kampen

Det bliver en spændende dyst mellem to sammentømrede mandskaber, der har lavet masser af mål i efteråret. Her ser vi nærmere på, hvordan de er blevet de to bedste drengehold i deres kreds. Og måske der et par punkter eller fire, modstanderen skal være særlig opmærksom på.

Se også: Sådan gik finalerne i 2014

Stensballeskolen: Fightende forsvar
De blåklædte Horsens-drenge har hjemmebane til det spændende opgør.

De sidste seks år er de røget ud i første runde, men her i efteråret er det anderledes. HELT anderledes.

De har spillet sig forholdsvis ubesværet igennem efteråret. Ingen afgørelser på straffe, et par storsejre, og de har kun lukket to mål ind. Et hold, hvor kollektivet er den store stjerne, og hvor defensiven er bundsolid og til at sætte sin lid til.

Målscoren siger fine 20-2. Kun Torsted og Forældreskolen har været i stand til at passere Malthe Hansen i buret. Han har ikke haft så meget at lave, men når den er kommet ned til ham, har han været sikkerheden selv.

Se også: Åh... hey hey hey

Det skinner tydeligt igennem på holdets tilgang til kampene og organisation, at alle pånær tre spillere til daglig spiller U17 i Stensballe IF. Holdet boltre sig virkelig, og løbemønstrene er veltilrettelagte og indøvede. Overlap, et-to og så videre.

Men flere spiller har stukket ud med særklasse præstationer. En af dem er anfører Frederik Dilbjerg. I holdets fem kampe har han lavet tre mål og er blevet belønnet med en fidusbamse. På midten styrer han slaget. Tårner op og tager fra - og sætter så i gang sekundet efter. Det går stærkt. Ved siden af sig har han stærke Emil Holtens, der kan varetage mange af de samme opgaver som Frederik. Løber den ene tilbage, kan den anden løbe frem. Den vekslen er svær at styre for modstanderne.

Stensballes forsvars-profil Esben Hjortdal. (Foto: Ekstra Bladet)
Stensballes forsvars-profil Esben Hjortdal. (Foto: Ekstra Bladet)

Offensivt har de meget at komme med. Ikke en klar topscorer, men mange tegner sig for flere mål. Et af deres bedste kort fremadrettet er Marcus Covarrubias. Han er kreativ og konstant udfordrende. Backs og bagkæde skal virkelig holde tungen lige i munden, for ikke at falde på halen overfor lynhurtige Marcus. Han har lavet fem mål - ligesom angriber Frederik Haugaard. Det gør dem til topscorere på holdet.

Se også: Kølige som stenSe også: Sten-hård arbejdsindsats

Holdet er habile offensivt, men det er den føromtalte midtbane og så forsvaret, der for alvor rykker. I bagerste kæde er Esben Hjortdal styrmanden. Han tager ansvar og kaster sig modigt ned i tacklinger og modstandere. Fedt at se den fighterånd. Han dirigerer og sørger for, linjerne holdes. Også Emil Hansen er dygtig i forsvaret.

Nogle gange har de dog problemer i luftspillet, når modstanderne er høje. Det skete for eksempel i kampen mod Forældreskolen, hvor den høje angriber Lasse Nymann måtte gå med ned for at forsvare. Så længe han kan det, gør det ikke noget, men mod store angribere kan de måske få det svært.

Det er ikke altid poleret fodbold, Stensballe viser. Når kampen bliver til indædt fight og nærkampe, stortrives de også. Der kan de virkelig være med. Og så er de fantastiske til at klæde sig på til modstanderen. I sidste runde blev Forældreskolens ellers farlige Oliver Marquardt pakket helt ind.

Se en masse fotos af de to hold her:

Se også: Samlede fotos: Stensballe vs. Gyvelhøj

Gyvelhøjskolen: Skarpe esser og keeper-problemer
Hos Stensballes kommende gæster er billedet lidt anderledes. Der går kollektivet mere i baggrunden for enkeltmandspræstationer.

Og målscoren er også lidt anderledes: 31-5 og en enkelt (sidste) kampe afgjort fra de 11 meter. De er rigtig gode offensivt, mens det svinger lidt nede bagi. Det betyder også, at de i højere grad Stensballe skifter gear.

Lad os starte med angrebet. Der er profilen topscorer Nicklas Jensen, der i seks kampe har nettet 12 gange. Et meget pænt snit, der placerer ham på en delt andenplads på drengenes topscorerliste.

- Jeg tror ikke, der kommer nogle mål i dag. Jeg har en forstuvet tå, udtalte han i forbindelse med kampen mod Assentoft.

Se også: Goliath åd David

Mod Strandskolen gik det dog bedre:

- Det går bedre med tåen, udtalte han inden kampen.

Gyvelhøjs profil Nicklas Jensen. (Foto: Ekstra Bladet)
Gyvelhøjs profil Nicklas Jensen. (Foto: Ekstra Bladet)

Hans målnæse kan de ikke undvære. Det samme er tilfældet med Frederik Sikjærs. Seks kasser er det blevet til fra hans fødder. Hvis den duo kommer op i omdrejninger, er de tæt på umulige at stoppe. Man skal sidde fast på dem, for ellers går det galt. De er uhyggeligt farlige. Deres indbyrdes forståelse er virkelig god.

Længere tilbage på banen hersker Rasmus Lonneberg, der i det daglige spiller på U17-holdet i Skanderborg FC. Han træder i karakter og er en rigtig dygtig bølgebryder. Og så er han også målfarlig. Indtil videre er det blevet til tre mål fra ham.

Se også: TV: Scorede efter 20 sekunder - måtte hentes af ambulance

Han har tidligere vurderet holdet meget præcist:

- Vi stod godt sammen som hold og får os spillet ind i kampen. Til opgøret mod Buskelundskolen skal vores forsvar være vågne fra start.

Nogle gange har de startproblemer. Skal lige i gang. Det er der nok ikke råd til i en kredsfinale. Og så skal de lukke bedre af i forsvaret, for bedre blev de ikke mod Buskelund, hvor bolden fløj ind tre gange.

Det har dog heller ikke hjulpet holdet, at de mange gange har måtte skifte ud på målmandsposten. Mod Buskelund blev førstekeeper Rasmus Andsbjerg skadet, efter han fik en støvle i hovedet. Jacob Pedersen overtog og gjorde det forrygende. I sidste kamp mod Strandskolen sad han over og kunne se Emil Bo vogte buret. Det gjorde han også fint, inden han blev skadet, og Jacob Pedersen måtte tage tjansen igen.

Se også: Vanvittigt: Afgørelse faldt i dommers overtidSe også: TV: Ny keeper skadet i drama

Det bliver spændende at se, hvem der vogter buret i kredsfinalen. Forsvaret har af og til vaklet, så de skal også forsøge at få ro på spillet og ikke panikke. Det er tre kampe siden, de fik et clean sheet.

Derfor skal du sætte dine penge på Stensballe:

1. Super defensiv

Kom da lige forbi dem. Esben Hjortdal leder tropperne, og ingen kommer forbi.

2. De kender hinanden fra klubben

Det er nærmest en kopi af Stensballe IF's U17-hold, der løber på banen. Det giver et sikkert fundament.

3. Frederik Dilbjerg

Han er over det hele. Blander sig konstant - på den gode måde. Han bliver svær at håndtere for Gyvelhøj.Derfor skal du sætte dine penge på Gyvelhøj:

1. Angrebs-duoen

Nicklas og Frederik skal nok komme frem til chancer, hvis de ikke bliver stoppet i tide. Virkelig skarpe.

2. Rasmus Lonneberg

Generalen skal sætte spillet op og lukke af defensivt. Meget går igennem ham. Det kan man godt forstå.

3. Kender til presset

De har været ude i nogle gysere i de tidligere runder. Det kan det også gå hen og blive i kredsfinalen, og så er det guld værd at have prøvet det før.

Det bliver altså en kamp mellem et klubhold og erfarne individualisterne. Det kan KUN blive godt. De har hver et par spillere, de skal lukke ned for, hvis de vil med til foråret.

Læs alt om kampen fredag.

Se også: Find svar på alt her

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere