TV: Dilbjerget stod i vejen igen

Kølig kaptajn: Stensballeskolens Frederik Dilbjerg ofrer sig igen og igen for taktikken

Frederik Dilbjerg med sit kølige overblik. (Foto: Henrik Schou)
Frederik Dilbjerg med sit kølige overblik. (Foto: Henrik Schou)

HORSENS (Ekstra Bladet): Ved pauden var Stensballeskolen foran med en enkelt pind hjemme i kredsfinalen i Jylland Midt mod Gyvelhøjskolen. Intet var sikkert endnu, så nerverne sad ganske naturligt uden på fodboldtrøjerne. På denne tid af året er det ikke bare sjov og ballade mere. Det er ikke Europa League, men faktisk meget vigtigere. Det er Ekstra Bladet Skolefodbold - verdens største skoleturnering.

Så hjemmeholdets træner var forståeligt nok nervøs. Modstanderne havde jo en farlig mand i front, som havde scoret 12 gange før kredsfinalen.

- Pas nu på deres to hurtige oppe foran. Det har kun det ene våden, det er dem. Pas nu på, lød det igen fra Stensballe-træneren.

Se også: TV: Roligans og selvmålSe også: Se årets største galleri og masser af TV-klip

For anden gang i træk
Foran de mange hundrede tilskuere havde anfører Frederik Dilbjerg helt sikkert glædet sig til at spille sin vante plads. Men han måtte ofre sig for taktikken.

- Jeg er mere inde i cirklen normalt. Også på klubholdet i Stensballe IK, hvor 12 ud af 14 på holdet spiller. Som central midtbanespiller har jeg det meget bedre, men jeg blev altså sat til at passe på ham Nicklas Jensen, som havde scoret i alle deres kampe før finalen, forklarer Frederik.

I semifinalen vandt Stensballe med 2-1 over Forældreskolen, her skulle Frederik også lukke den farligste mand ned.

- Vi har været total sikre hele vejen igennem. Bare ikke lige i den sidste kamp, den var sej. Men deres angriber blev også lukket helt ned og fik ikke scoret, men det gjorde jeg så til gengæld, kommer det med et smil fra kaptajnen.

Se også: TV: Hele skolen hørte sejrsråbSå glade ser de ud - kredsvinderne fra Jylland Midt. (Foto: Henrik Schou)
Så glade ser de ud - kredsvinderne fra Jylland Midt. (Foto: Henrik Schou)


Klar til kamp
Frederik var et af holdets klart bedste og levede flot op til, hvad der kræves af en anfører. Fight om hvert et græsstrå og en sikker mand for træneren inde på banen. Han kan roligt sætte sine penge på, at Dilbjerget vil gøre alt i sin magt for at stå i vejen for endnu en farlig angriber i forårets kvartfinaler.

- Jeg skal i hvert fald gøre alt, hvad jeg overhovedet kan. Selvfølgelig er jeg da også klar til at dække en ny mand op, selv om jeg så ikke kan spille den plads, jeg bedst kan lide. Men holdet er jo det vigtigste, lyder det fra en sand kaptajn.

HØR DILBJERGET FORTÆLLE OM KAMPEN HER:

</p><p><b>Se årets største galleri her:</b></p><a id="_050e227e-0a01-4ef3-9357-c6a40461f559" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/gallerier/article4591552.ece">Galleri: Stensballeskolen - Gyvelhøjskolen</a><br /><br /><br /><br /><a id="_e286c3cc-7ed7-4143-bf1a-3f80a7323f1c" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/nyheder/article4598963.ece">Planen klar: Sådan spilles slutspillet</a><br /><br /><p><b>SE STENSBALLERNE GIVE TRÆNEREN EN LUFTTUR HER:</b></p><p><iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/LmXnFZ9XNkQ?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen="" /></p>

1 af 5 Dilbjerget holdt flot gæsternes farlige angriber fra fadet. (Foto: Henrik Schou)
2 af 5 Vi fik den bedste stemning i år til en kredsfinale. (Foto: Henrik Schou)
3 af 5 En brændt chance i første halvleg - der stod meget på spil. (Foto: Henrik Schou)
4 af 5 Hjemmeholdets fans har det efterhånden lidt slidte banner med til hver kamp. (Foto: Henrik Schou)
5 af 5 Frederik Dilbjerg med sit kølige overblik. (Foto: Henrik Schou)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere