En uLykke for ethvert hold

Midtpunktet: Landsholdsspiller Lykke Schou gider man ikke have som modstander

(Foto: Henrik Schou)
(Foto: Henrik Schou)

Skolen i Midten har en af turneringens absolut bedste spillere i efteråret - Lykke Schou er navnet. Husk det. Et kæmpe talent, der for tiden spiller i Rårup og på U16-landsholdet.

En af de bedste
Mr. Skolefodbold har selv sagt det:

- Lykke Schou er en af de største oplevelser i årets udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Torsdag skal hun spille kredsfinale mod Skæring Skole.

Se også: Sådan gik finalerne i 2014

Hun laver ikke bare mål og assist. Hun kontrollerer en kamp og nægter simpelthen at tabe. Og det er ikke nok at vinde. Der skal bygges mere på hele tiden. Kæmpes for hver en meter. Ikke noget med at tage en slapper eller lade sig udskifte og få et hvil. Niksen biksen.

Nogle gange kan hendes iver dog spænde lidt ben for holdet. Lidt for meget klister på støvlerne, så bolden ikke afleveres, når det er bedst, og medspilleren er i en bedre position.

Men som hun selv siger:

- Jeg elsker bare at score. Men jeg ved det godt, og jeg arbejder med det.

Hun har styret Skolen i Midten til pladsen i kredsfinalen. Senest som matchvinder mod de forsvarende pigemestre fra Kjellerup Skole. Det er i alt blevet til 15 mål fra hendes fødder i fem kampe. Et meget pænt snit på fem mål per kamp.

Se også: TV: Schouhuggeren

Spiller stadig i den lokale klub
Men det er ikke kun i Ekstra Bladet Skolefodbold, hendes talent gør sig gældende. Hun spiller i den lokale klub Rårup GiF, hvor hun nyder fodbold til hverdagen. Og så er der lige det særlige hold, hun også er en del af: U16-landsholdet. Der er de også særdeles glade for hende:

- Hun er en guldpige, der stikker ud af boksen. Faktisk har hun allerede mange af de ting, vi træner dem til, i sin rygsæk. Og så tænker hun fodbold. Hele tiden, lød det fra træner Danny Jung.

Store ord om et stort talent.

Hør Lykkes egne ord om netop landsholds-tjansen:

</p><p>Både med og uden bold er Lykke hurtig og skarp. I nærkampene slåsser hun løs, men til tider mangler hun lidt styrke i de tætte dyster. Der vippes hun nogen gange til side - men så er hun splitsekundet efter i hasserne på modstanderen igen. På jagt efter den lille runde.</p><a id="_ef80f973-e0e6-420f-8668-9360b0c22972" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/nyheder/jyllandmidt/article4580347.ece">Nærmest Lykkelig</a><br /><br /><p>På skoleholdet flakker hun meget rundt. Som en rigtig playmaker. Det ene øjeblik i et raid på kanten, så inde midtfor for at sætte eksempelvis Asta op, og til sidst foran kassen selv at sende bolden det sidste stykke over stregen.</p><p><b>En rigtig fodboldpige</b><br /> Det bedste, Lykke ved, er fodbold. Det stråler også ud af hende på banen. Hun nyder det virkelig.</p><p><div class="quote"><span class="quote-start" /><span class="quote-text">Hun går altid i fodboldtøj og har helst en fodbold under armen konstant</span><span class="quote-end" /></div></p><p><sup>Sådan har træner Kristina Ribergaard fortalt om sin stjerne</sup></p><p>Når det kommer til idoler i fodboldens verden, er der ingen tvivl for Lykke - der er kun én. En vis lille argentiner fra Barcelona.</p><p>- Der er ikke en eneste pigeting på mit værelse. I stedet er der pokaler, medaljer og masser af plakater. Af Messi. Kun Messi, slog hun fast efter sejren over Torstedskolen. Hvor Lykke i øvrigt lavede fem mål.</p><a id="_e685af03-a718-4fd1-a2c0-5fc1be7e37d3" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/nyheder/jyllandmidt/article4540674.ece">Tilsmilet af Lykke</a><br /><br /><p>Hendes vindermentalitet er fantastisk. Så meget at det også kan give nerver, når det er på skolens vegne, der skal kæmpes. Også for en landsholdsspiller.</p><p>- Jeg var bare så nervøs og sov først efter klokken et, sagde hun efter 4-2-sejren ude over Niels Ebbesen Skolen.</p><p>Men nervøsiteten gav så lige tre mål af Lykkes fødder. Hun klarer de høje forventninger forrygende flot. Dem, hun har til sig selv. Hele tiden lidt mere.</p><p>Sådan bliver det også i kredsfinalen mod Skæring Skole, der virkelig skal lægge hovederne i blød for at finde en taktik mod Lykke. Det har ikke mange held med.</p><p><a href="http://ekstrabladet.dk/skolefodbold/kampe/6748">Se de to hold</a></p><p><b>STATS FOR EFTERÅRET</b></p><p>- 5 kampe <br /> - 15 mål <br /> - 1 fidusbamse</p><p><a href="http://ekstrabladet.dk/skolefodbold/kampe/6748" /></p><br /><br /><br /><br /><a id="_dbd03c40-6479-4c49-b3cf-e778b9a44842" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/nyheder/article4583720.ece">Find svar på alt her</a><br /><br />

1 af 11 (Foto: Henrik Schou)
2 af 11 (Foto: Henrik Schou)
3 af 11 (Foto: Henrik Schou)
4 af 11 (Foto: Henrik Schou)
5 af 11 (Foto: Henrik Schou)
6 af 11 (Foto: Henrik Schou)
7 af 11 (Foto: Henrik Schou)
8 af 11 (Foto: Henrik Schou)
9 af 11 (Foto: Henrik Schou)
10 af 11 (Foto: Henrik Schou)
11 af 11 (Foto: Henrik Schou)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere