ZOOM: Skolen i Midten - Skæring Skole

Piger: Udeholdet skal forsøge at holde efterårets helt store profil nede

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Torsdag kl. 11.00 bydes der op til en gyser af en kredsfinale i kredsen Jylland Midt. Hjemmeholdet fra Skolen i Midten har haft et imponerende efterår ved blandt andet at slå mestrene fra Kjellerup ud.

Gæsterne fra Skæring Skole er med for første gang på pigesiden og har været flyvende fra start.

Se her info om kredsfinalen på kortet:

Se de to hold

Vejret for kampen

Her har vi set nærmere på to hold. Taget luppen frem for at se, hvad de kan. Og hvor de måske har svagheder.

Se også: Sådan gik finalerne i 2014

Skolen i Midten: Landsholdsspiller går forrest
I år kan man ikke sige Skolen i Midten uden også at sige Lykke Schou. Den 15-årige pige spiller på U16-landsholdet og har virkelig leveret varen her i efteråret. Taget ansvar, scoret mål og leveret flotte detaljer. Hun har lavet 15 af holdets 26 mål og er dermed godt med på pigernes topscorerliste.

Hun er motoren i angrebet. Tager kampene om bolden og er samtidig selv skrap til at sætte speed på. Både med og uden bold. Mod Kjellerup var det hende, der blev matchvinder med kampens eneste mål.

Heldigvis har vi Lykke, som tror meget på det, og som får holdet med op

Holdkammerat Louise om Lykkes betydning for holdet

Nogen gange tror hun dog så meget på det, at det bliver svært at slippe bolden:

- Jeg elsker bare at score. Men jeg ved det godt, og jeg arbejder med det, sagde Lykke selv efter en kamp.

Se også: TV: SchouhuggerenSe også: Nærmest Lykkelig

Meget af spillet hviler på hende, men Midten har også andre kort at spille på. Især offensivt, hvor Asta Olesen også kan finde ud af at hamre bolden i mål. Det har hun indtil videre gjort otte gange her i efteråret. Hun går tit ind i et rigtig godt samarbejde med Lykke, hvor et-to-kombinationer skaber store problemer for modstanderne.

 

Midten spiller i en form for 4-3-3-opstilling, hvor defensiven er det svage punkt. De har ikke så meget at lave altid, men har alligevel lukket fem mål ind. Johanne Breum i buret har stået rigtig fint, men har udfald engang imellem, og det har kostet et par mål. Koncentrationen skal være på 100% i de to bagerste kæder, hvis ikke Johanne skal hente bolden ud af nettet flere gange. Forsvaret sover nogle gange, og det er der ikke råd til mod skarpe Skæring.

Midterforsvaret med Julie Bager og anfører Christina Clausen skal sammen med Johanne tager ansvar og få smidt bolden ud af kommunen, når det kræves. Julie ligger som en slags sweeper, og det skaber af og til forvirring, når hun ikke er på linje med de andre i forsvaret. Så ved pigerne ikke, hvor de har hinanden. Der skal mere konsekvens og ro der.

Se også: Asta la' vista, babySe også: Fire søskende ikke nokSe også: Tilsmilet af Lykke

Det er der til gengæld på midten, hvor Lykke og Asta har et par særdeles dygtige fodermestre: Caroline Hartmann og Louise Sabrina Kæmsgaard Nielsen. De fighter i samtlige minutter og giver aldrig op. ALDRIG. De løber solen sort og giver aldrig modstanderne ro til at bygge noget op. De fordeler opgaverne flot mellem sig og er både med oppe og nede.

Det er både en styrke og en svaghed på Skolen i Midtens hold, at de ikke så tit opbygger deres angrebsspil grundigt. De slår hellere hurtigt til med afleveringer fremad mod Lykke, Asta og Cecilie Jensen. Til tider kunne de klæde dem at være mere omhyggelige i opspillet. Lige slå koldt vandt i blodet og flytte bolden til siden også.

Se også: En uLykke for ethvert hold

En masse fotos af de to hold her:

Se også: Samlede fotos: Midten vs. Skæring

Skæring Skole: Fenger på succes
Det er første gang nogensinde i Ekstra Bladet Skolefodbolds 52 årige historie, at Skæring Skole deltager med et pigehold. Og hvilken debut. Puha. Det er som om, de har varmet op i det halve århundrede for at smadre igennem i netop efteråret 2013. Seks kampe med knugende sikre sejre og en målscore på 31-2. Så er man ligesom i gang i verdens største skoleturnering.

Det skyldes især holdets to helt store profiler: Emma Fenger og Ida Sofie Hansen. De har hver lavet 11 mål og været umulige at holde styr på for de modstandere, de har mødt.

Se også: Fangede FengerSe også: Fenger med i spillet

Anfører Emma holder til i angrebet, hvor hun konstant er på udkig efter næste chance. Løber i position, leder efter de frie huller og hele tiden med blik for medspillerne og bolden. Og så er der lige én ting til - hendes skud. Er du gal, for et sving, hun kan få på. I kampen mod Auning smækkede hun til bolden fra 25 meter, og den sejlede flot i mål. Hun må ikke få det mindste plads - så kan det være, hun sekunder senere har sendt bolden flot i kassen.

 

Så er der Ida Sofie Hansen. Hun er lige så angribende i sit spil som Emma. Hun er fantastisk til at gå den direkte vej, og så er hendes følte skud en fornøjelse at se på. Lige akkurat uden for keeperne rækkevidde. Ude på kanten kan hun med ét sætte tempo og være væk for modstanderen. På vej mod mål.

Se også: Hurtig hattrick-helt

Selv er hun og Emma dog ydmyge omkring egne evner:

- Det er sammenholdet, der skabte resultaterne, har de udtalt.

Det har de også ret i. Holdet har en stærk stamme af spillere, som gør sig i storklubben Skovbakken. I forsvaret er de også stærke. Blandt andre med Julie Thomsen. Sjovt nok har de samme defensive opstilling som Skolen i Midten med en sweeper. Julies nye rolle, som hun ikke er så vant til:

Jeg vil helst ikke spille på lange bolde

Julie i forbindelse med kampen mod Kragelundskolen

Se også: Debutanter i kredsfinalenSe også: Skæring skar igennem

Det var for at være mere sikre. Det kan blive planen igen mod Asta og Lykke. Sikkerhed frem for alt. Der skal også Nina Kjeldsen sætter sig igennem. Det har hun gjort glimrende i de hidtige kampe i efteråret.

På midten er profilen Kirstine Broen. Hun bygger bro mellem kæderne og har været afgørende i flere kampe. Det har givet hende en fidusbamse.

Det er altså et meget homogent hold fra Skæring. De har dog haft problemer, når modstanderne har læst på lektien. I kampen mod Kragelundskolen havde Emma Fenger fået mandsopdækning på sig, og det havde hun svært ved. Så kunne Skæring ikke helt finde takten.

Derfor skal du sætte dine penge på Midten:

1. Lykke Schou

Hun er i en klasse for sig. Meget, meget svær at stille noget op imod. Hele tiden på boldjagt. Hun VIL bare have den ved fødderne. Hendes teknik er super, og hun er ikke til at nappe bolden fra. Utrolig stærk.

2. Et godt trænerteam

De har et makkerpar som supplerer hinanden til perfektion. Der er den unge Kristina Ribergaard, som meget energisk får motiveret pigerne. Så er der Jens Klint, der styrer taktikken.

3. De holder hovedet koldt

I intense kampe er de skarpe til at trække det længste strå. Mod Skanderborg-tøser var de bagud flere gange, men kom hele tiden tilbage. Mod mestrene vandt de køligt 1-0. Den evne kan der hurtigt blive brug for i kredsfinalen.Derfor skal du sætte dine penge på Skæring:

1. Skarp angrebsduo

Fenger og Ida er farlige for ethvert hold. Mod en vaklende Midten-defensiv kan de måske få det som børn i en slikbutik. Især hvis de kan finde hullerne mellem sweeper og midterforsvar.

2. Den stærke stamme

Mange på holdet spiller sammen på klubholdet. Derfra har de en forståelse for hinandens løb, der er guld vær. Kollektivet fungerer bare.

3. Profiler i hver kæde

På midten er det Kirstine, i forsvaret Julie. Mange tager ansvar, og ingen lægger sig ned uden at fighte.

To forsvarskæder på prøve
Overordnet set er det forsvarskæderne, der skal vise værdet i denne kredsfinale. Angriberne er så skarpe, at der bare skal lukkes helt, hvis drømmen om slutspillet skal blive virkelig. Skæring skal lukke ned for Lykke, Midten for Emma og Ida.

Og så skal de to sweepere vise deres værd.

Læs alt om kampen torsdag.

Se også: Find svar på alt her

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere