Tog den forventede sejr

Storslået: De er vilde med skolefodbold

Som sædvanligt stor opbakning fra publikum. (Foto: Per Lysdahl)
Som sædvanligt stor opbakning fra publikum. (Foto: Per Lysdahl)

Se kampfakta

Ingen af dagens 2 deltagende skoler har tidl. år præsteret nogen lang sejrsrække i Ekstra Bladet Skolefodbold. Første eller anden runde har de seneste år været endestationen.

Men når de to skoler har mødt hinanden, har det som regel været med Skovbyskolen som vinder. Det blev der heller ikke lavet om på denne eftermiddag på Klank Idrætsanlæg.

Ingen optur
Inden kampen var det da heller ikke den store optimisme, som prægede udeholdet. Både spillere og deres træner Anders udtrykte det på denne måde.

- Vi glæder os til kampen. At vinde vil være stort, og kan vi ikke det, vil vi være glade for blot at score.

Da kampen gik i gang, var der da intet, som tydede på, at kampen var solgt på forhånd. Der blev kæmpet af et godt hjerte, hvilket var dejligt at se.

Glade for fodbold
På begge skoler er de i øvrigt vilde med skolefodbolden. Hos Den Fri Hestehaveskole, som er en mindre skole i området, meldte der sig 21 spillere, som gerne ville repræsentere deres skole, medens hele 40 elever i den noget større Skovbyskolen, havde meldt sig til årets turnering. Et positivt problem for trænerne, men desværre også en problem for de, der måske ikke når at komme i kamp i denne omgang. Men heldigvis for disse, kommer der også en turnering til næste år.  

Se også: Deichmann dirigerede tropperne

Kampens forløb
Første halvleg blev en meget jævnbyrdig affære. De undertippede spillere fra Den Fri gik frisk til sagen og efter en lidt famlende start fra begge sider, bølgede kampen frem og tilbage med målchancer i begge ender. Men målene udeblev. Det mest sammenhængende spil stod hjemmeholdet for, hvorimod udeholdet mest levede på lange bolde frem ad banen. På grund af et solidt forsvar hos udeholdet, blev mange af hjemmeholdets chancer afsluttet udefra. Men her var kanonen ikke rigtig indstillet, eller også tog den fremragende målmand hos udeholdet Mads Kulas sig af afslutningerne.

Bedste chance tilfaldt hjemmeholdets Rasmus Blom, men Mads Kulas stod i vejen. I den anden ende var der også gode muligheder til Niels Nielsen og Markus Vind, men pausestillingen forblev uden mål 0-0.

Se også: TV: Kollektivet sejrede

Føring til hjemmeholdet
Et selvmål i starten af anden halvleg gav hjemmeholdet føringen. Et frispark blev sparket hårdt mod mål, hvor en forsvarer snittede bolden med hovedet, og Mads Kulas var prisgivet. 1-0 til hjemmeholdet. Et efterfølgende gult kort til udeholdet, og Skovbyskolen overtog mere og mere af initiativet. Trods modgangen kæmpede udeholdet videre, med midtbanedynamoen Malthe Schrøder i spidsen, med. Men da Kasper Kristensen i det 40. minut bragte Skovbyskolen på 2-0, tabte Den Fri forståelig nok pusten. Skovbyskolen lukkede kampen i de sidste minutter med et hovedstødsmål af Jens Jacob Christensen. 3-0 endte det hele med, og Skovbyskolen er traditionelt klar til anden runde.

Fidusbamser til Mads Kulas fra Den Fri Hestehaveskole og Emil Vinter fra Skovbyskolen.

FairPlay prisen til Malthe Schrøder, Den Fri Hestehaveskole.

Se også: Brændte mega-chance i overtiden og tabte