Bøllebank til debutanterne

Røvfuld: Viby Skoles piger fik en hård medfart mod Kragelundskolen

Thea Bruun fra Kragelundskole. (Foto: Per Lysdahl)
Thea Bruun fra Kragelundskole. (Foto: Per Lysdahl)

Viby Skoles piger var med for første gang i verdens største skolefodbold-turnering.

Se kampfakta

Trænet af Morten Bruun
Det var oprindelig skolens drengehold, som henvendte sig til pigerne, og opfordrede dem til at stille et hold til turneringen.

Den var piger straks med på, selvom det kun var et par stykker, som dyrkede fodbold til daglig. Anderledes så det ud hos dagens modstander Kragelundskolen.

Se også: Forrygende underholdning

Næsten samtlige piger spiller fodbold til daglig i Lyseng IF, og to af spillerne, Emilie Rhode og Andrea Hornsleth, har været udtaget til DBU fællestræning for de 50 bedste spillere vest for Storebælt i deres aldersgruppe.

Når man samtidig oveni dette kan lægge, at pigerne til daglig i Lyseng trænes af en tidligere landsholdsspiller, superligatræner og nu TV-kommentator  Morten Bruun, så var det en ulige kamp på forhånd.

Gik som frygtet
Det gik som frygtet for Viby pigerne. Det blev aldrig nogen kamp. Kragelundskolen satte sig på det hele fra start til slut, og i det sjette gik der hul på bylden, da fosvareren Thea Bruun - Morten Bruuns datter - på et flot langskud bragte udeholdet på 1-0.

Se også: TV: Vinding vandt

Viby havde mere end rigeligt med at stå i vejen og få losset bolden væk, desværre for det meste til en modstander. Udeholdets spillere tog opstilling langt tilbage på banen, eller nærmere presset langt tilbage på banen, og udeholdet kombinerede sig let igennem til den ene målchance efter den anden. Indsatsen var også krydret med flotte skud udefra, glimrende sammenspil og gode og lovende individuelle præstationer af holdets mange profiler. 

På mål af Thea Brun, Kirstine Bjørnholt (tre), Astrid Theil (to), Jasmin Jones, Andrea Hornslet og Alberte Toft, var stillingen ved pausen 9-0 til Kragelundskolen.

Se også: Profiler mødtes i målrigt opgør

Fortsatte dominansen
Helt det samme om spillet kunne siges om anden halvleg. Kragelundskolen fortsatte sin dominans. Hjemmeholdet blev presset , så lang tilbage på banen, at man var mange for, at de til sidst skulle ryge helt ud bag baglinien.

På mål af Astrid Theil (to), Livi Neergård (to), Andrea Hornslet, Alberte Toft , Emilie Rohde (fire) og Julie Vessel (to), sluttede hele opvisningen med en sejr til Kragelundskolen på 21-0.

Det måske mest bemærkelsesværdige ved kampen var måske, at Kragelundskolens keeper kun rørte bolden under opvarmningen.

Se også: TV: Mikkel bombede

Men det var dejligt efter kampen at konstatere, at de gæve Viby piger tog det hele med et smil, og ikke på forhånd havde opgivet en deltagelse næste år. Det havde trods alt være en oplevelse at deltage i verdens største fodboldturnering.

Stor tilfredshed
På vinderholdet var der naturligvis stor tilfredshed med resultatet og indsatsen. Der er potentiale i de piger, og som Thea Brun udtalte bagefter:

- Det var ikke kun min far, men mange af mine veninder, der fik mig lokket til fodbold.  Selvom der står meget fodbold på dagsordenen derhjemme, er mit mål ikke at blive lige så berømt som min far. Jeg nyder fodbolden, men mit mål på længere sigt er at uddanne mig som journalist, nøjagtig som min far og mor har gjort det, sluttede Thea.

Se også: TV: Lewandovski scorede

Fidusbamser til Lisa fra Viby Skole og Emilie Rohde fra Kragelundskolen.

Fairplay-pris til Nanna fra Viby Skole.

1 af 2 Kommer der ikke snart en bold? Kragelundskolens målmand. (Foto: Per Lysdahl)
2 af 2 Thea Bruun fra Kragelundskole. (Foto: Per Lysdahl)