Bold når det er bedst

Sikker sejr: Skovbakkens sejr vandt med 5-1 over Gylling

Ikke nagen opbakning fra tilskuerne. (Keld Kristensen)
Ikke nagen opbakning fra tilskuerne. (Keld Kristensen)

Koncentreret boldopmærksomhed, tætte nærkampe, syngende rene tacklinger og flydende sammenspil var kendetegnende for den glimrende drengekamp mellem Gylling Efterskole og Skovbakkeskolen, Odder.

Se kampfakta

Resultatet 5-1 til Skovbakkeskolen giver ikke det rette billede af fighten mellem de to hold.

Revanche til gode
Gylling havde revanche til gode efter i flere år at have tabt til Skovbakkeskolen, men det er også svære odds for en efterskole, der har haft eleverne inden døre i blot 14 dage, og som ikke nåede at træne sammen før dagens match.

- Nej vi taber aldrig til Gylling, heller ikke i dag, sagde Frank Hansen fra Skovbakkeskolen før kampen.

Se også: Nicklas og Mohammad sikrede avancement

Og et inde i kampen må han se en kæmpefejl hos sin uheldige målmand Niels Elbo resultere i et mål til Gylling, så vejen var banet for en overraskelse.

Men desværre kiksede Gyllingforsvaret en offsidefælde efter 10 minutter, og det udnyttede superfarlige Christian Houkjær promte til 1-1.

Se også: Alberte alle vegne

Fine takter
Gyllingspillerne viste særdeles fine takter i starten, hvor de ikke gjorde spillet sværere, end det er. Hurtige Casper Christensen i front blev flittigt fodret, men Skovbakkeforsvaret ledet af Albert Christensen klarede skærene, så den lige kamp det første kvarter blev langsomt overtaget af Skovbakkeskolen ikke mindst i kraft af kraftcentret på midten Rasmus Brink.

Hans opsamlinger blev til flere og flere fine angreb over kanterne, hvor de små, men vævre driblere Mikkel Lassen og Magnus Kirscheiner tog over.

Se også: Effektive efterskoletøser

Og revanchen fortonede sig noget, da Andreas Viffeldt, Skovbakkeskolen viste stort overblik og præcis sparketeknik halvandet minut før pausen. Han modtog bolden 35 meter ude, men så, at målmand Rasmus Voss var kommet vel langt ud af målet, hvorefter han elegant sparkede bolden over ham til 2-1 til Skovbakkeskolen.

Kunne ikke svare igen
2-1 målet gav Skovbakkeholdet selvtillid, mens Gyllings spil i anden halvleg faldt fra hinanden. Til gengæld diskede Skovbakkeskolen op med mange lækkerier, både holdmæssigt og individuelt.

Se også: Hattrick efter seks minutter

3-1 blev det efter 10 minutter ved Magnus Kirscheiner, - banens mindste spiller, der ved bagerste stolpe dukkede op og headede bolden ind imellem forsvarere, der var hoveder højere.

Smuk detalje
Og Christian Houkjær leverede kampens smukkeste detalje, da han modtog bolden på kanten af feltet, brysttæmmede den og og i samme bevægelse roterede rundt og helflugtede den i kassen uden chance for målmand Rasmus Voss.

KLASSEMÅL, som ikke udføres bedre af landsholdsspillere.

Se også: Smed handskerne og scorede hattrick

Umiddelbart efter sluttede Andreas Viffeldt af med et kanonhug, der kyssede stolpen helt oppe i målhjørnet til 5-1, men da var gassen også gået af Gylling.

Skovbakkeskolen har tidligere været kredsvindere. Lad os se, om de kan gentage dette. 1. kamp viste både tålmodighed, moral og effektivitet som lover godt.

1 af 3 Fotoholdet fra Gylling på arbejde. (Foto: Keld Kristensen)
2 af 3 Gyllings heppere var passive. (Foto: Keld Kristensen)
3 af 3 Ikke nagen opbakning fra tilskuerne. (Keld Kristensen)