Faldt sammen i anden halvleg

Tæsk: Trods en fornuftig første halvleg fik Søndervang-pigerne klø af Højvangsskolen

Fire Højvangtøser i feltet, men Suwayda napper bolden. (Foto: Keld Kristensen)
Fire Højvangtøser i feltet, men Suwayda napper bolden. (Foto: Keld Kristensen)

Søndervangsskolen med den fremragende målmand Suwayda Hassan kæmpede forbilledligt i første halvleg og var kun bagud 1-0 ved pausen mod storfavoritterne fra Højvangsskolen.

Se kampfakta

Men så kom regnen og målene. Ti mål i alt - og alligevel alt for få.

Ensidigt
Vi fornærmer ingen ved at sige, at det blev en ensidig kamp. Alt spil foregik på Søndervangsskolens halvdel, og for anden gang på en uge har vi reportere oplevet en målmand, der kun rørte bolden under opvarmningen. Andrea Blåbjerg, Højvangsskolen fik intet at lave og kunne for den sags skyld godt have lavet noget andet.

Se også: Lidt bange for naboen

 - Vi er godt nok kun bagud 1-0, og pigerne har gjort det fremragende, men vi ved godt, at vi ikke kan vinde, for vi får ikke scoret. Vi kommer aldrig helt derop, sagde træner Mikkel fem minutter før pausen.

På en vis måde logisk
Det måtte blive sådan, når et stort set komplet mesterrækkehold i klubregie møder et hold piger, hvoraf 1 spiller til daglig.

Se også: Tog revanche for pigerne

Resten var med for oplevelsens skyld, og måske for at få lyst til at melde sig i en klub.

Der var flere af Søndervangpigerne, der med mere daglig omgang med en fodbold kunne udvikle talentet, som de viste, de havde. Anfører Faduma Abdullahi, Hatjer Layth og Somaia Salah for blot at nævne de tre mest oplagte.

Midtbanen slog til
Hos Højvangen stod spillerne nærmest i kø i feltet for at komme til at score. Og det startede helt efter bogen. Blot tre minutter inde i kampen fik kantspilleren Mathilde Holm scoret fra tæt hold på en tværbold, som Søndervangen ikke fik sparket ordentligt væk, og allerede da havde Højvangen brændt to gode chancer.

Se også: Regnvejr stopper ikke spændingen

Men det var som om angribernes støvler var forhekset, for enten skød de forbi eller også klarede Søndervangens særdeles årvågne målmand skærene.

Det vendte imidlertid straks i anden halvleg, hvor en ubønhørlig regn totalt slog benene væk under Søndervangens spillere, der ikke kunne tumle bolden på det glatte græs.

Se også: TV: Adam afgjorde målfattig affære

Og samtidig fandt et par af Højvangens midtbanespillere grund til at vise angriberne, hvordan man scorer mål. Cecilie Christensen med fem mål, heraf et rent hattrick og anfører Eva Bundgaard med to mål fik sat det hele på plads i kraft af deres meget bedre teknik og forståelse for at udnytte den våde bane.

Fiduser gik til Suwayda Hassan, Søndervangen og Cecilie Christensen, Højvangen. Fairplay-prisen gik til Faduma Abdallahi, Søndervangen

1 af 2 Alternativ brug af reklamebanner. (Foto: Keld Kristensen)
2 af 2 Fire Højvangtøser i feltet, men Suwayda napper bolden. (Foto: Keld Kristensen)