Skrev historie

Lettelse: Forbandelsen brudt

Anfører Nikolaj Aaby Jørgensen fra Beder Skole. (Foto: Per Lysdahl)
Anfører Nikolaj Aaby Jørgensen fra Beder Skole. (Foto: Per Lysdahl)

Beder Skole skrev historie
Beder Skole´s drenge har ikke været de mest stabile deltagere i Verdens Største Skoleturnering. Bortset fra sidste år, hvor de røg ud i 1. runde til netop dagens modstandere fra Gammelgaardsskolen, skal man helt tilbage til 2008, for at finde dem som deltagere. Om det er det faktum, at man aldrig overlever første runde skal være usagt, men nu står man efter dagens sejr i 3. runde, efter at have været oversiddere i 1. runde. "Pigerne har været prioriteret i den lokale skoleturnering i Aarhus. Hos drengene har der ikke været tradition for fodbold, hvor basketball og i dag atletikken har været drengenes 1. valg" udtaler skolens træner Morten Søllested. Måske ændrer det sig i år !

Se kampfakta

Kampen
Det var 2 gode fodboldhold, der i dag mødtes på BMI´s baner. Mange dygtige spillere, som ville og kunne spille fodbold. Beder var toneangivende fra start, idet udeholdet havde valgt en lidt defensiv indstilling,  for at se sine modstandere lidt an i begyndelsen. Det gav plads på midtbanen til hjemmeholdets mange teknisk dygtige spillere, og der blev skabt en del chancer. Karl Lukas Thorup Hansen åbnede scoringen for Beder Skole efter knap 6. min. Midtbanen hos Beder bestående af Victor, Nikolaj og Asmus svingede taktstokken, og i Karl Lukas og Magne havde man 2 farlige angribere. På et direkte frispark fra 25 meter, gjorde Nikolaj Aaby Jørgensen det til 2-0, og først herefter fik udeholdet gang i angrebene, og holdets bedste spiller Marcus Lund Gerad havde en god chance. Mål blev det ikke til. Halvlegsresultat 2-0.

Se også: Rasmus Andersen til forskel

Satsede mere end de andre
Spillet var mere jævnt fordelt i 2. halvleg. Udeholdet satsede mere fremad ad banen, og man begyndte at vinde mange anden bolde. Men pludselig skete der noget i den anden ende af banen. På kampens smukkeste mål gjorde Victor Klyvø Petersen det til 3-0. Langt udefra sendte han en følt bold ind over Gammelgårdsskolens i øvrigt udmærkede målmand, og op i det fjerneste målhjørne. Nu troede man kampen afgjort, men en hurtig reducering ved Mikkel Blæsild Vuust bragte spænding tilbage. Den forduftede dog hurtigt med Frederik Friis Dahl-Nielsens scoring til 4-1. 2 mål af Marcus Lund Gerad og Simon Ager Sørensen i dommerens "forlængede" spilletid havde kun kosmetisk betydning, og skabte ikke spænding om udfaldet. 4-3 til Beder Skole.

Se også: Rønde mod Rønde

Beder Skole´s anfører Nikolaj Aaby Jørgensen og krumtappen i forsvaret Oliver Kristensen var begge glade for at deltage i skoleturneringen. "Det er dejligt at spille sammen med sine skolekammerater. Det skaber et anderledes sammenhold end vi er vant til i de klubber vi spiller i til daglig. Og så slipper vi jo også for undervisningen" som en af dem sagde med et smil om læben.

Oliver har ikke sin fodboldkunnen fra nogen fremmed. Faderen er tidlige AGF kæmpe og landsholdsspiller Bjørn Kristensen.

Se også: Tågegys

1 af 3 Ebbe Schou Møller -Gammelgaardsskolen i en god redning. (Foto: Per Lysdahl)
2 af 3 Træner Morten Søllested fra Beder Skole. (Foto: Per Lysdahl)
3 af 3 Anfører Nikolaj Aaby Jørgensen fra Beder Skole. (Foto: Per Lysdahl)