På finalekurs

Flot: Derfor kommer de måske langt

Velorganiseret opvarmning af Skovbakkedrengene. (Foto: Keld Kristensen)
Velorganiseret opvarmning af Skovbakkedrengene. (Foto: Keld Kristensen)

De tidligere kredsvindere fra Skovbakkeskolen, Odder er godt på vej igen. I dagens kamp nedlagde de årets comebackhold i det midtjyske: Stilling Skole med 4-0, efter 1-0 ved pausen. - En ny gylden mulighed for Stilling til et nyt comeback?

Se kampfakta
 
Uskarpe
Ja, men det lykkedes ikke at vende den ellers lige kamp, for i dag var angriberne for uskarpe hos Stilling. Stillingspillerne kæmpede godt for det og chancerne var der, men de blev alle misbrugt, - alt imens de 2 spidser Alexander Amnitzbøll og Jacob Dam Laursen alt for ofte var i undertal. En enkelt sigende situation fra 1. halvleg fortalte, at Stillings 2 angribere skulle overmande hele 7 Skovbakkespillere for at komme i fri skudposition. Det var naturligvis dødsdømt på forhånd.

Læs om stillings tidligere sejr her
 
Forskellen
Sejren til Skovbakkeskolen var fortjent, for udeholdet havde bolden mest og skabte de fleste og bedste chancer. I modsætning til Stilling havde Skovbakken 2 stærke og boldsikre frontløbere i Christian Houkjær og Andreas Viffeldt, der både kunne selv, men især forstod at holde på bolden og bringe kanterne med i spil, inden bolden kom tilbage i feltet.

TV: Scorede efter 13 sekunder

I kraft af deres højdefordel fik de raget en masse småchancer til sig selv eller en medspiller i feltet, - og præcis sådan blev det 1-0. Skovbakkeskolen angreb over højre kant, hvorfra et højt indlæg blev ekspederet videre af Andreas Viffeldt til den helt udækkede Christian Houkjær, det scorede let.
 
Los bolden gøre arbejdet
En af kvaliteterne ved vinderholdet er, at alle spillerne virker boldsikre og ikke er bange for at lade bolden gøre arbejdet. Angrebene startes ofte fra holdets sikre defensiv og den jættestærke Jacob Bentzen på midtbanen. Bolden blev spillet op på frontangriberen Christian Houkjær, der med sit kælne venstreben fordelte bolden videre. Holdet spiller seværdigt fodbold på jorden og forstår at benytte driblinger på de rigtige steder, så det bliver farligt for modstanderne. - Og så har Skovbakkeskolen kun lukket 1 mål ind indtil nu. Ganske flot.


I dagens kamp blev Stillingforsvaret meget ofte overspillet bagom og i dybden på kanterne, hvorfra det hver gang blev farligt med de 2 tårne i feltet. Det hele resulterede i 3 mål mere i 2. halvleg, hvor Stillingforsvaret var kommet på hælene og ikke fik clearet ordentligt. Men 4-0 var i overkanten af, hvad retfærdigheden kunne holde til.

TV: Vildt comeback