Annonce:
Annonce:

TV: Øretæver hvor Kragerne vender

Vild dag på græsset: To hold, 17 mål og TV3 på optagelse til deres nye program

Alberte Toft svinger det farlige højreben. (Foto: Henrik Schou)
Alberte Toft svinger det farlige højreben. (Foto: Henrik Schou)
Annonce:

HARLEV (Ekstra Bladet): Det kunne lyde som en Aarhus-historie. Men det er det faktisk ikke, selv om handlingen foregår lidt uden for Aarhus. Fjerde kapitel i historien blev skrevet, da Næshøjskolen tog meget, meget pænt mod Kragelundskolen. Helt forståeligt var hjemmeholdet på forhånd nervøse for mødet med de særdeles effektive modstandere, der mødte op med skræmmende 32-0 i målscore efter tre kampe. Toogtredive - nul. Det tal voksede til svimlende 49-0 efter øretæven på 17-0 til stakkels Næshøjskolen. Niogfyrre - nul. Av..!

Annonce:

Især anden halvleg mindede mest om 'Det muntre Køkken' i Tivoli eller et af de mange skydetelte. Der var nærmest dømt fri leg og ingen opdækning af det ekstremt passive forsvar. Den alt for stillestående hjemme-keeper gjorde det så absolut ikke lettere for sit hold. Til gengæld optimale arbejdsbetingelser for et hold, der ELSKER at se netmaskerne blafre. Gerne hurtigt efter hinanden og mange gange i samme kamp. Det var god underholdning for TV3, der var til stede for at lave optagelser af den næste udgave af 'GOLAZO', som sendes 23.oktober med Ekstra Bladet Skolefodbold som kulisse.

Sanne og Tommy fra TV3 Sport´s nye program 'GOLAZO' uddeler fidusbamserne til Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Henrik Schou)
Sanne og Tommy fra TV3 Sport´s nye program 'GOLAZO' uddeler fidusbamserne til Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Henrik Schou)
 

 

TV: TV3 filmer 'GOLAZO' til skolefodboldkamp

Galleri: Næshøjskolen - Kragelundskolen

Fri leg foran mål
Da spillere og de flere hundrede tilskuere gik glip af lidt undervisning, fordi de så fodbold, kommer her lidt matematik. Måske også lidt gys, hvis det var en film. Kragelundskolens piger er nemlig farlige. Fire kampe er 240 minutter eller 1440 sekunder. Divideret med de 49 mål betyder det, at de effektive piger i snit scorer ca. hvert 294 sekund - eller lige knapt hvert femte minut hele tiden. Og de har altså ikke vundet stort alle fire kampe, det er gået således: 21-0, 4-0, 7-0 og så nu de 17-0.

Annonce:

Med til at gøre historien endnu bedre er, at de mange mål ikke hamres ind af de samme få spillere, som det så ofte ses. Hele ni spillere har scoret for holdet. Topscorer Astrid Theil har nettet sølle 10 gange, herefter følger to med hver otte mål. De resterende 23 er fordelt på seks andre. Meget flot gået - og kun med til at gøre holdet endnu sværere at spille over for. Der skal ikke bare dækkes et par farlige op, Kragelund er giftige næsten hele vejen rundt.  Se det kæmpe galleri fra kampen HER.

- Vi er alle sammen lige gode til at skyde. Der er ikke bare en, der kører det hele. Vi er gode til at få alle med, slår holdets anfører Alberte Toft fast lige efter kampen.

Hør anføreren fortælle om kampen her - og hendes forkerte gæt på resultatet...:

Slider på midten
På midten ligger tre virkelig dygtige piger, der så på hver kant har Thea Bruun og Astrid Theil. De er begge hurtige og målfarlige. Kombineret med den solide midtbane, hvor især Astrid Hornsleth og Alberte Toft imponerede, sad gæsterne på det hele. Deres egen keeper rørte bolden en enkelt gang i hver halvleg - ingen af gangene var skud på mål.

Annonce:

- Vores styrke på holdet er nok, at vi er så gode til at spille sammen. Vi kan køre bolden rundt og rundt uden problemer, og så finder vi hinanden rigtig godt, forklarer 15-årige Alberte, der netop havde fightet sig til ejerskabet af midtercirklen.

Hun bruger sin krop næsten så meget som i en drengekamp, hende kan man let komme til at slå sig på.

 

Fremtidens stjerne

Topscorer Astrid Theil (rød) med et lille skub - hun er nu oppe på i alt 10 mål i år. (Foto: Henrik Schou)
Topscorer Astrid Theil (rød) med et lille skub - hun er nu oppe på i alt 10 mål i år. (Foto: Henrik Schou)
 

Galleri: Næshøjskolen - Kragelundskolen

TV: Topsvømmer og grinebider bag overraskelse  

Signalarme
- Jeg bruger min krop rigtig meget. For det er man jo nødt til på højt nivau. Jeg spiller på andet-holdet, men også nogle gange på første. Der er man altså tvunget til at flytte de andre, når de står i vejen. Ellers gør det selv - altså flytter mig, lyder det fra midtbane-dynamoen.

Hun løber selv meget i en kamp, ofte gør hun det med hovedet drejende som en ugle til siden hele tiden. For at scanne efter farer på banen. Alberte er dygtig til at løbe i hullerne og placere sig klar til bolden, hvilket hun signalerer med sine arme ud til siden. For at vise medspillerne, at bolden skal afleveres nu, tak.

Annonce:

- Det er jo bare en del af mit kropssprog. Så de ved, at jeg er fri. Når jeg så modtager den, kan jeg vende om og lede efter hullerne i dybden eller på kanterne. Den rolle som fordeler har jeg det rigtig godt med. Så må de andre hellere end gerne score målene.

Alberte Toft satte dog selv lige to kasser ind selv og er nu oppe på fire mål i fire kampe.

Kaptajn Toft med fuld fokus på at se hullerne i dybden eller langs kanterne. (Foto: Henrik Schou)
Kaptajn Toft med fuld fokus på at se hullerne i dybden eller langs kanterne. (Foto: Henrik Schou)
 

TV: Kragetæer overalt

På vej mod kredsfinalen
At pigerne er så gode til at have øje for hinanden har en forklaring:

- Alle spiller jo fodbold. Og alle har spillet eller spiller stadig i Lyseng, som vores klub hedder. Derfor kender vi alt til hinandens styrker og svagheder, fordi vi har trænet i samme klub og måske har spillet på samme hold på et tidspunkt også.

Toft selv er anfører, men ved ikke selv helt hvorfor:

- Jeg er nok anfører, fordi jeg har været mest aktiv for at få det her hold stablet sammen, så vi kunne være med i Ekstra Bladet Skolefodbold, lyder forklaringen fra kaptajnen.

Annonce:

Hun spiller selv sin tredje sæson i turneringen og har sammen med resten af pigerne sat sig store mål for deres sidste chance i verdens største skoleturnering. De to første år blev det samlet til fire kampe, det samme som pigerne i år har spillet allerede. Og de skal nok få flere - i næste runde møder de Virklund Skole. Heller ikke i denne kamp bør Kragelund få modstand, de er i stedet hastigt og målrigt på vej mod en kredsfinale i Jylland Midt medio november.

Galleri: Næshøjskolen - Kragelundskolen

 

Pausesnakken fra Kragelundskolen:

TV: TV3 filmer 'GOLAZO' til skolefodboldkamp

Fairplay fra farmand

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: