TV: 'Dynamoen' lyspunkt i håbløst angrebsspil

Næbløse krager: Ørkenvandring da Kragelundskolen sikrede plads i kvartfinalen

Emilie Rohde med det store smil, da Andrea Hornsleth har scoret med sekunder tilbage af den forlængede spilletid i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)
Emilie Rohde med det store smil, da Andrea Hornsleth har scoret med sekunder tilbage af den forlængede spilletid i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)

RYOMGÅRD (Ekstra Bladet): Det ville være nærliggende at gætte på, at Marienhoffskolens piger alle er hårdkogte Chelsea-fans. Konceptet med at 'parkere bussen' foran eget mål blev udført fra start til slut under kredsfinalen mod Kragelundskolen. Der er dog lige den forskel, at Chelsea som regel stiller den lange bil foran buret, når de er foran. Det var i sagens natur nærmest umuligt, eftersom hjemmeholdet kun havde en sølle chance hele dagen. En chance. En.

I skarp kontrast til det ene skud på mål stod Kragelundskolen for det hele. De havde bolden i over 90% af tiden, men viste i modsætning til de første par runder nærmest skræmmende håbløst spil fremad banen. Det var blevet til ikke mindre end 56 mål de første fem kampe mod nul den anden vej. Men i årets to sidste kampe magtede de ikke at score i ordinær tid.

Sidste runde måtte de ud i straffe. I kredsfinalen skulle de frysende og våde tilskuere helt frem til det næstsidste minut af de to gange 10 minutters forlængede spilletid, før et 'lucky punch' af Andrea Hornsleth sikrede sejren på 1-0. Hendes første skud indenfor rammen. (se målet fra to tv-vinkler i bunden af denne artikel)

Galleri: Marienhoffskolen - Kragelundskolen

Muligt transfersalg
Der har den sidste tid været tale om aftalt spil indenfor fodbolden. Hvor spillere har fået penge under bordet for at påvirke resultaterne. Kragelund-pigerne var tæt på at blive kastet under samme mistanke, når de på samlebånd enten skød forbi eller som oftest slet ikke kom frem til noget overhovedet. Bolden blev bare smidt væk. Igen og igen blev præcis de samme ting afprøvet, og der blev spillet op til de samme spillere, der løb på samme måde i venstre side. Hver gang. Næsten uden variation, så det var skræmmende let at dæmme op for.

Gæsterne var spiller for spiller deres modstandere overlegne på næsten alle punkter. De klart bedste spillere - bortset fra en - var alle fra Kragelundskolen. Teknisk og fysisk kunne hjemmeholdet intet stille op. Men de kunne kæmpe og losse bolden væk. Rigtig godt. Især den fremragende Line Kristiansen kan være sin indsats bekendt. Hun alene reddede sit hold fra den klare afklapsning, de med sikkerhed ville være løbet ind i uden hende. At gæsterne så konstant spillede hen, hvor hun stod, det gav ingen mening overhovedet. Men Line lyste virkelig op i en ellers trist omgang bold. Var der transfervinduer i Ekstra Bladet Skolefodbold, ville hun med sikkerhed blive solgt dyrt i vinterpausen.

TV: Kragernes mareridt

'Dynamoen'
Et andet af de meget få lyspunkter var Kragelunds Emilie Rohde, der gik forrest med evig fight. Af Ekstra Bladet døbt 'Dynamoen' på grund af hendes utrættelige arbejde, som er med til at lade de andre på holdet op til mere. Den blot 14-årige profil kunne være sin indsats mere end bekendt, selv om der blev bygget så lidt farligt op fra den midtbane, som hun er en del af.

Emilie Rohde fightede forbilledligt samtlige 80 minutter. (Foto: Henrik Schou)
Emilie Rohde fightede forbilledligt samtlige 80 minutter. (Foto: Henrik Schou)
 

I pausen var Emilie dygtigt en af dem, der kom med gode indspark og forklaringer til de andre. De andre lytter til hende. Men hun var frustreret over kampens forløb, nu stod de der uden mål for tredje halvleg i træk.

- Jeg tænkte bare, at det kunne jo ikke passe, at vi pludselig ikke kunne score. Selvfølgelig var de første runder mod nogle rigtig, rigtig nemme hold, men alligevel. Den store målscore har altså bare lagt et kæmpe pres på os, fordi vi har lavet så mange mål. Alle forventer bare, at målene sejler ind. Men så bliver det pludselig svært, lyder det fra den unge pige kort efter sidste fløjt.

'Dynamoen' på spil på midten. (Foto: Henrik Schou)
'Dynamoen' på spil på midten. (Foto: Henrik Schou)

 TV: Vil ikke hvile på succesen

 

Alt går galt
De 56 mål blev lavet i fem kampe (med både en 21-0 og en 17-0 blandt), i runde seks endte det 5-4 på straffe efter 0-0 hjemme mod Højvangskolen. Og for anden runde i træk kunne der ikke scores i ordinær tid, det kan ikke undgå at sætte sine spor.

- Selvfølgelig gør det da det. Vi sparker vildt dårligt i dag. Det går helt galt alt sammen. I hvert fald oppe i deres del af banen. Det letteste var jo bare at sparke lange bolde frem mod Kirstine Bjørnholt, som vi gør det i klubben. Men det virkede bare ikke i dag. Mest fordi hun blev pakket helt vildt godt ind af hende deres nummer 14 (Line Kristiansen), forklarer Emilie og uddyber:

- Så begynder vi at skyde udefra. Men det lykkes så heller ikke. For enten rammer vi intet, eller også kommer hende Line i vejen hele tiden.

Det undrede nok mange tilskuere, hvorfor de tre dygtige piger på midten af Kragelund-holdet ikke indbyrdes aftalte at gå frem på skift for at bakke oppe fremme. Den lille Frederikke Pingel fik ikke sat mange ben rigtigt og blev let  dækket helt ned af en af banens mindste spillere. Kirstine Bjørnholt havde ikke en chance mod Line Kristiansen i Marienhoff-forsvaret. Men det efterlod jo en ekstra plads, hvis en af de tre teknisk stærke på midten var gået med frem. Så ville Line Kristiansen skulle vælge mellem X eller Y, den anden ville have frit skud på mål. Og på en keeper, der tydeligt er vant til kun at stå på håndboldmål, så har skud ude i siden som regel meget god succesrate.

Line Kristiansen kom på tværs af ALT - undtagen en lille gang på 80 minutter. Men hun spillede en kanonkamp. (Foto: Henrik Schou)
Line Kristiansen kom på tværs af ALT - undtagen en lille gang på 80 minutter. Men hun spillede en kanonkamp. (Foto: Henrik Schou)

TV: Manglede den sidste skarphed

Plan for vinteren soleklar
Emilie forsøgte ikke at dække over elendighederne:

- Det er for skidt af os, at vi ikke kan udnytte alt det spil, vi har i kampen. Men vi var meget spændte op til kredsfinalen. Når vi møder pres, og der står så meget på spil, så har vi det pludselig svært.

Men nu har I været ude i tovene to kampe i træk - og kvart - og semifinalerne i foråret bliver nok kun endnu værre. Hvad så?

- Ja, jeg ved det godt. Vi er nødt til at bruge vinteren til at få trænet godt og grundigt på de her ting. Vi har jo spillet og spillerne til det. Så kan det ikke passe, at vi skal helt her ud i tovene hver gang. Vi skal kunne sætte os på kampen og afgøre den uden så store problemer. Vi ved det godt. Og jeg lover, at vi træner benhårdt her til vinter, så I ser et andet og farligt Kragelund-hold til foråret.

TV: Kragerne videre med stort besvær

'Dynamoen' er både fysisk og teknisk en stærk spiller. (Foto: Henrik Schou)
'Dynamoen' er både fysisk og teknisk en stærk spiller. (Foto: Henrik Schou)
 

(Se det KÆMPE galleri fra kampen her)

 

Lyseslukkeren
Men som et lys i mørket, hvor det så sortest ud, og alle var klar til at sparke straffe, kom det pludselig. Målet. På et heldigt skud uden særlig fart kunne Andrea Hornsleth bringe gæsterne foran med få sekunder tilbage og faktisk slukke lyset helt. Et blødt skud med venstre ude ved højre stolpe, som ville være taget af de fleste keepere, sejlede hele vejen ind. Fuld rulle på jubel hos Kragelund.

Både jubel og tårer i samme foto - lige efter målet sekunder før tid. (Foto: Henrik Schou)
Både jubel og tårer i samme foto - lige efter målet sekunder før tid. (Foto: Henrik Schou)

- Da den bold gik i mål, så vidste jeg bare, at nu var den endelig hjemme. Det ville de ikke komme tilbage fra. Også fordi vi jo havde alt spillet, så sejren var i hus. Det var vi helt sikre på, fortæller Emilie Rohde.

Vild jubel hos gæsterne - hele holdet både glade og lettede. (Foto: Henrik Schou)
Vild jubel hos gæsterne - hele holdet både glade og lettede. (Foto: Henrik Schou)
 

TV: 'Batman' sikrede kvartfinalen med drømmehug

Danser med drengene
Kragelundskolens drenge har allerede sikret sig pladsen i forårets kvartfinaler. Det giver et vist pres på pigerne også.

- Vi har jo scoret alle de mål, så det betyder et pres på os. Alle vil have mål, mål, mål. Altid mål.

- På skolen har vi det meget med, at vi så gerne vil være 'Danmarks bedste skole'. Hvor det gælder om at have to hold med længst fremme, og lige nu har vi det og de der Gåsetårnskolen fra Sjælland. Vi sidder allesammen med vores mobiler og følger de andre kampe. Vi vil SÅ gerne være de bedste i Danmark. Det betyder meget for skolen, som også bakker meget op om Ekstra Bladet Skolefodbold, forklarer Emilie

- Nu vandt drengene så kredsfinalen før os. Det gav også ekstra nerver. Men vi er gode til at bakke hinanden op begge hold. Så vi jubler sammen med drengene, siger Emilie, men slår dog til sidst fast:

- Det havde dog ikke været til at bære at komme hjem med et nederlag.

Det blev så heller ikke nødvendigt, Kragelundsolen har begge hold med i forårets kvartfinaler. Her skal de møde de øvrige vindere vest for Storebælt. De sidste to hold (et af hvert køn) drager mod Sjælland til de endelige finaler sidst i april.

Se og hør Emilie fortælle om kampen her:

'Dynamoen' i midten af den vilde jubel med Carlsberg-Sport-sprøjt. (Foto: Henrik Schou)
'Dynamoen' i midten af den vilde jubel med Carlsberg-Sport-sprøjt. (Foto: Henrik Schou)
 

Se scoringen her langt væk fra:

Se scoringen fra en anden vinkel her:

 

Galleri: Marienhoffskolen - Kragelundskolen

Så glade ser vinderne af Jylland Midt ud. (Foto: Henrik Schou)
Så glade ser vinderne af Jylland Midt ud. (Foto: Henrik Schou)
 

Se videoerne fra kredsfinalen