TV: Kragerne videre med stort besvær

Sandt drama: Kragerne skuffede fælt og måtte i forlængelse før kvartfinalen var i hus

Emilie Rohde var dynamoen på kragernes midtbane. (Foto: Henrik Schou)
Emilie Rohde var dynamoen på kragernes midtbane. (Foto: Henrik Schou)

Marienhoffskolen havde stor respekt for dagens modstander Kragelundskolen i kredsfinalen for piger i Jylland Midt.

Den imponerende målscore 56-0 mod hjemmeholdets 16-2 havde gjort indtryk, men der var på ingen måde optræk til, at man på forhånd ville lægge sig ned. Hjemmeholdets varemærker fight, sammenhold og stor bredde, skulle skabe sensationen i verdens største skoleturnering.

Se kampfakta

Defensiv taktik
Ud fra disse kendsgerninger havde hjemmeholdets trænerteam også valgt en defensiv taktik:

- Vi har jo luret, at kragerne havde stort besvær i semifinalen mod et defensivt forsvar. Det vil kopiere i første halvleg, og holde nullet, hvorefter vi i anden halvleg vil komme lidt længere frem på banen, og håbe på en eller to kontraer, som kan afgøre kampen til vores fordel, lød kommentaren før kampen.

Galleri: Marienhoffskolen - Kragelundskolen

Første halvleg forløb helt efter hjemmeholdets drejebog. Kragerne blev overladt spillet, men der manglede præcision i pasningsspillet og de dybe løb udover kanterne blev en mangelvare.

TV: 'Dynamoen' lyspunkt i håbløst angrebsspil

Man forsøgte sig med skud udefra, der som regel ikke ramte målet og det viste sig meget vanskeligt at komme igennem på midten. Her havde hjemmeholdet etableret et bolværk med Line Kristiansen, Thea Graversen og Mathilde Kjær, som gang på gang kom på tværs.

Kristine Bjørnholt (th) leverede en solid præstation på fløjen for Kragerne. (Foto: Henrik Schou)
Kristine Bjørnholt (th) leverede en solid præstation på fløjen for Kragerne. (Foto: Henrik Schou)
 

Kragernes keeper i aktion for første gang
Så skete det uventede efter 10 minutter. En lang dyb aflevering fra hjemmeholdets Lærke Jensen havnede i fødderne på Julie Thems, som styrtede mod mål fra banens midte.

TV: Manglede den sidste skarphed

For første gang i turneringen kom kragernes målmand i aktion, og med en fodparade fik hun afværget flot. Vi skulle helt hen til det 22. minut før kragerne blev rigtig farlige, men Astrid Theils skud ramte overliggeren. Ved pausen lå boldbesiddelsen på omkring 90-10 procent i Kragernes favør, men 0-0 på måltavlen.

Se alle de flotte billeder fra kampen lige HER.

Billedet var det samme i anden halvleg. Kragerne foretog en taktisk manøvre, da man flytte Kristine fra højre kanten ind på midten, i håb om mere slagkraft foran mål, men heller ikke det havde noget større effekt.

TV: Kragernes mareridt

I midterforsvaret  stod hjemmeholdets og banens bedste spiller Line Kristiansen solidt forankret, og tog hvad der kom, så kragerne fik ikke for alvor skabt de store chancer. Kampen skulle ud i forlænget spilletid.

Line Kristiansen spillede en sublim kamp i Marienhoffs midterforsvar. (Foto: Henrik Schou)
Line Kristiansen spillede en sublim kamp i Marienhoffs midterforsvar. (Foto: Henrik Schou)
 

Andrea med forløsningen
Her forsatte det hele som det var begyndt, men bedst som man havde indstillet sig på staffespark konkurrence, kom forløsningen for kragerne.

Se galleri fra Lokalavisen Norddjurs HER.

En bold blev sendt ind mod midten, hvor Andrea Hornsleth stod placeret. Hun tog bolden ned, og med et præcist spark sendte hun bolden i netmaskerne. Stadionuret viste 78 minutter og de sidste sekunder løb ud. 1-0 til kragerne og dermed en plads i kvarfinalen.

Se målet fra to forskellige vinkler her:

Kragerne var videre i turneringen, men skuffede fælt i dagens kamp. Der skal lægges nogle procenter på, hvis ikke kvartfinalen skal blive endestationen for holdet. Holdet har potentiale til at nå langt, men mangler at bevise det mod bedre modstandere.

TV: Vil ikke hvile på succesen

For Marienhoffskolen var det mere end en halv sejr, som de selv udtrykte det. Holdet kan være stolt af at have præsteret det bedste resultat for skolen i årevis, og i betragtning af, at en del på holdet er 6. og 7. klasse elever, venter der os forhåbentlig mange flere oplevelsen fra den kant.

Se kragerne juble efter kampen: