Op ad bakke for gæsterne

Jævnbyrdigt: Værter slog til fra pletten

Glade spillere fra hjemmeholdet, der trak sig sejrrigt ud af opgøret. Foto: Per Lysdahl
Glade spillere fra hjemmeholdet, der trak sig sejrrigt ud af opgøret. Foto: Per Lysdahl

Parkvejens Skole var på jagt efter revanche i mandagens kamp hjemme mod Skovbakkeskolen. Det er nemlig ikke lykkedes for værterne at vinde over Skovbakkeskolen de seneste tre år. Gæsterne fra Skovbakkeskolen nåede femte runde i sidste sæson, hvor man måtte bøje sig i støvet for de senere kredsfinalister fra Stjernevejen. Se kampfakta her.

Forfærdeligt underlag
På en umulig, knoldet og ikke mindst ujævn bane skulle det vise sig, at begge hold havde stort besvær med at etablere et angreb. Spillet var præget af mange tilfældigheder, og der kom ganske få målchancer ud af det. Først i det niende minut opstod den første reelle målchance til gæsternes Mads Holm, hvis udmærkede skud dog gik over målet.

Midtbanen hos hjemmeholdet William Brosbøl og Diaaeddin Alatassi og gæsterne ditto Mikkel Beck kæmpede det bedste, de havde lært, men det var en utaknemmelig opgave på det vanskelige underlag. Halvlegens største chance tilfaldt gæsternes Anton Clausen på en friløber, men hjemmeholdets keeper Christian Høgh fik pareret med en refleks. 0-0 ved pausen.

Der blev dækket godt op i Parkvejens Skolens forsvar. Foto: Per Lysdahl
Der blev dækket godt op i Parkvejens Skolens forsvar. Foto: Per Lysdahl

Se også: Branco bankede til

Liv i kampen
Mens første halvleg var en tam og kedelig affære, var anden halvleg til gengæld en stor opmuntring. Måske havde spillerne vænnet sig til den dårlige bane, idet vi både fik mål, skud på stolperne og ind imellem godt sammenspil fra begge mandskaber. I erkendelse af de vanskelige forhold besluttede gæsterne at sende fire mand i front i håb om, at nogle lange bolde kunne kreere nogle målchancer. Måske var det også årsagen til, at hjemmeholdet fik den plads på midtbanen, som skabte et spilovertag i sidste halvdel af anden halvleg.

Men det blev dog gæsterne, der først kom på tavlen. Et drømmeskud i trekanten af anfører Mikkel Beck bragte udeholdet i front. Glæden hos gæsterne var dog kort, da Joudi Aldibo steg til vejrs på et hjørnespark og sendte kuglen i kassen til 1-1. Hjemmeholdet sluttede bedst af, men flere mål blev det ikke til.

Se også: Effektivitet og kynisme

Fra pletten
Vi skulle have en afgørelse på straffespark, og den kom hjemmeholdet bedst ud af med fem fuldtræffere mod Skovbakkeskolens fire, og Parkvejens Skole er derfor klar til tredje runde i Ekstra Bladet Skolefodbold. 

De fem sparkere fra Parkvejens Skole. Foto: Per Lysdahl
De fem sparkere fra Parkvejens Skole. Foto: Per Lysdahl