Beder var bedst

Mestre i atletik og basketball: Pigerne fortsatte med at imponerede i idræt - denne gang i fodboldens verden

Hjemmeholdet og Mie Lyngsbo her kæmpede flot, men forgæves. (Foto: Keld Kristensen)
Hjemmeholdet og Mie Lyngsbo her kæmpede flot, men forgæves. (Foto: Keld Kristensen)

Tirsdag tog pigerne fra Niels Ebbesen Skolen imod Beder Skoles piger.

Er tøserne fra Beder Skole landets bedste idræts-piger generelt? De er i forvejen Danske Skolemestre i atletik i 7. klasse og i Basketball i 8. klasse. Nu har de startet jagten på at blive Danmarks bedste skolefodbold-hold.

Morten Søllested er stolt, og han har noget at have sin stolthed i. Han er nemlig træner for den særdeles dygtige flok piger fra Beder Skole, der i dag gæstede Niels Ebbesen Skolen i Skanderborg for at indlede kampen om at vinde Ekstra Bladet Skolefodbold. Det gik godt. Et ellers ganske habilt hjemmehold måtte bøje sig for Beder-pigerne, der vandt 2-1.

Se kampfakta her.

Tabte stort, men vandt alligevel

Farmand på linjen
Michael Stage var imponeret over pigerne. Han er en mand med flere aktier i holdet. Hans to døtre Anna Stage og Freja Stage spiller med, men også ved at have været med som fodboldtræner for pigerne tidligere.

Michael Stage var stolt over sine to døtre, men også resten af holdet. (Foto: Keld Kristensen)
Michael Stage var stolt over sine to døtre, men også resten af holdet. (Foto: Keld Kristensen)
 

— Jo, de er dygtige. På mål har de en af basketspillerne, så vi forventer ikke, at hun taber bolde. Hun har et godt greb på bolden. I midterforsvaret huserer to andre af de fysisk stærke og høje piger, der også begår sig i basket og volley, nemlig anfører Mathilde Madsen og Anna Stage. Til gengæld er holdets hurtigste spillere, fodboldpigerne, placeret forrest og på kanterne. Men de er lidt nervøse i dag. Det er jo et spændende projekt, de har sat sig for, lød det fra Michael Stage på sidelinjen under kampen.

Oven i det medbragte Beder-pigerne en rigtig effektiv taktik. De besluttede sig nemlig for at lave et par mål, før modstanderne var kommet på plads. 1-0 efter blot 2:45 og 2-0 inden uret havde rundet de fem minutter, og så var den sejr hjemme.

TV: Fysik til forskel

Kamp i anden halvleg
Niels Ebbesen-holdet fik styr på tropperne og tvang sig tilbage i kampen, men Mie Lyngsbo i front var meget alene. Hun var udset til at skulle være den, der vendte kampen, da hun i anden halvleg blev flyttet fra kanten og ind som spidsangriber. Dette var taktisk rigtigt, for hun skulle kun bruge ca. to minutter af anden halvleg, før hun første gang løb fra Beder-forsvaret og sendte bolden lige udenom mål.

Målmand Signe Nielsen kunne ikke gøre meget imod Niels Ebbesens straffespark. (Foto: Keld Kristensen)
Målmand Signe Nielsen kunne ikke gøre meget imod Niels Ebbesens straffespark. (Foto: Keld Kristensen)
 

Beder var advaret, men formåede ikke at holde styr på fodrappe Mie, der blev sendt i dybden flere gange. Med blot tre minutter tilbage kom anfører Mathilde Madsen for sent og kappede benene på Mie til et straffespark, som Oline Bertram omsatte sikkert i mål. Men trods 11 mod 10 de sidste minutter formåede Niels Ebbesen-pigerne ikke at udligne og er dermed for første gang i mange år ude efter første runde. Beder-holdet er til gengæld videre og møder i næste runde vinderen af kampen imellem Ungdomsskolen Ry og Stilling Skole.