Bedst i blæst

Målfattigt: Trods stort pres fra begge hold blev det aldrig til mange mål

Der var kamp om bolden i den tætte kamp. Foto: GDV
Der var kamp om bolden i den tætte kamp. Foto: GDV

I 4. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold var Forældreskolen i Århus mødt op på anlægget i Lystrup i god tid forud for kampen mod Elsted Skole på udebane.

- Det her er helt vildt. De var ude på banen en hel time før kampstart for at varme op, udtalte en af trænerne fra Elsted Skole.

Se kampfakta her.

TV: Måltyv på rov

Udnyttede vinden
Elsted Skole var kommet til 4. runde med masser af selvtillid efter deres 2-0-sejr over Katrinebjergskolen. Det virkede som om at værterne, som primært kom fra 7. og 8. klasse, var stærkt tilfredse med at være nået så langt. De var noget mindre fysisk end udeholdets spillere.

Men som første halvleg skred frem, blev det en realitet, at det var gæsterne, som var nede at bide i græsset efter duelspil. Elsted Skoles piger bed fra sig.

Elsted Skole var heldige at vinde lodtrækningen og havde medvind i første halvleg. På de højtliggende baner i Lystrup var det en klar fordel.

Hjemmeholdet satte sig hårdt på indledningen og udnyttede medvinden. Det var Julie Svensson, som med et identisk mål fra forrige kamp fra sin position på kanten af feltet trykkede af og placerede bolden fladt i målet uden chance for Karoline Seidenfaden i målet. Sparket var ikke sønderligt hårdt, men vinden gav den lige nok til at den kunne nå over stregen. Julie stod desuden for alle afslutninger i første halvleg i kampen mod Katrinebjergskolen

Så var det som om, at Forældreskolen i Århus fik kæmpet sig til overtag. Men med et par afslutninger i den kraftige modvind blev de ikke helt farlige. Så de måtte gå til pause bagud med et enkelt mål.

Andrea Malling var gæsternes bedste og kom frem til flere chancer. Foto: GDV
Andrea Malling var gæsternes bedste og kom frem til flere chancer. Foto: GDV
 
Fik sin længe ventede revanche

Kæmpede bravt
I pausen forberedte værternes træner pigerne på, at gæsterne nu ville komme med 100 km/t:

- Vi skal hele tiden sørge for at have mange folk bag bolden.

Det var ganske rigtigt. Forældreskolen i Århus kom ud til anden halvleg med en ændret formation og med hårdt og højt pres. De havde smidt Julie Lindgren fra forsvaret og op i angrebet. Det gav god mening, da Julie er en stærk pige, som kan holde fast i bolden og sætte sin angrebsmakker Andrea Malling op. Andrea scorede to mål i holdets første kamp og et enkelt i anden kamp.

De to skulle da også vise sig at komme til de største chancer i anden halvleg. Andrea med den gode sparketeknik havde en del skud fra distancen, og Julie kom med de skarpe stikninger.

Men hver gang blev deres offensiv bremset af en klogt spillende Ida Konge i Elsted Skoles forsvar. Ida leverede en virkelig flot præstation. På trods af at være 10-15 kilo mindre end modstanderne var hun frygtløs og gik målrettet ind i nærkampene.

Elsted Skole holdt stand, selvom Forældreskolen i Århus i de døende minutter lagde et enormt pres. Nu står Elsted Skole klar til 5. runde og skal møde Niels Ebbesen Skolen fra Skanderborg.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Elsted Skole - Forældreskolen i Århus, 1-0

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Ida Konge, Elsted Skole
Andrea Malling, Forældreskolen i Århus

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Hannah Foss, Forældreskolen i Århus