Buldrede videre

Fornemt: Emil Toft og co. holdt snuden i sejrssporet i dagens kamp

Værterne fra Skovvangskolen, Hammel fortsatte de flotte takter i dagens kamp. Foto: GDV
Værterne fra Skovvangskolen, Hammel fortsatte de flotte takter i dagens kamp. Foto: GDV

Strid vind og regn dannede ramme om tirsdagens opgør mellem Skovvangskolen, Hammel og Virklund Skole i Ekstra Bladet Skolefodbold. Som altid var der god opbakning på lægterne trods det tvivlsomme vejr.

Se kampfakta her.

Det skulle vise sig at blive en utrolig jævnbyrdig affære i første halvleg. Selvom gæsterne fra Virklund Skole havde fordelen af medvinden i første halvleg, satte Skovvangskolen, Hammel sig langsomt på opgøret.

Der var fin opbakningen på lægterne trods det dårlige vejr. Foto: GDV
Der var fin opbakningen på lægterne trods det dårlige vejr. Foto: GDV
 

Vaks ved havelågen
Efter 12 minutter var det en af banens bedste, Emil Toft, som fandt Kasper Hjorth på højrekanten med en flot indenomsaflevering. Den lynhurtige Kasper nåede næsten bolden, men fik lige akkurat tacklet en fremadstormende keeper, Sofus Matthiesen, udenfor feltet. Efter sammenstødet opsnappede Peter John bolden, hvor han fra fri position udenfor feltet kunne placere bolden i tomt mål. Dermed stod den 1-0 til hjemmeholdet.

Peter John, Kasper Hjorth og Emil Toft må i denne sæson kategoriseres som profilerne i offensiven for Skovvangskolen. De offensive aktioner kommer fra deres hånd, og hvis holdet skal have chancen for at nå en eventuel kredsfinale, så skal disse tre være skarpe.

TV: Okserne fra Hammel

Fik muligheden
Virklund Skole havde en enkelt mulighed før pausen. Dette var et frispark ved midterlinjen, som udeholdets bedste spiller, Johannes Thomsen, tog sig af.

Om det var vinden eller ren og skær nervøsitet fra hjemmeholdets målmand, Magnus Knudsen, skal vi lade være usagt, men Johannes’ frispark fra midten, som egentlig ikke burde have været blevet farligt overhovedet, fik Magnus Knudsen alligevel pareret op på overliggeren. Han var dog hurtig over nedfaldsbolden og sørgede dermed for, at hjemmeholdet kunne gå til pause med en 1-0-føring.

Gjorde comeback med manér

Blev hattrick-helt
Virklund Skole kom ud til anden halvleg med friskt spil og hurtige kombinationer. Men som sidste år skulle Emil Toft igen vise sig at blive afgørende. Han sørgede egenhændigt for et vaskeægte hattrick i første halvdel af anden halvleg. Skarpe Emil Toft fortsatte således sin flotte målstime, og han er endnu ikke gået fra banen uden at score. Indtil videre står han noteret for syv scoringer.

Peter John lukkede kampen i de døende minutter til slutresultatet 5-0, og det var ikke et mål for meget. Hjemmeholdets defensive midtbanegeneral, Rasmus Johansen, modtog fortjent fidusbamsen for sin yderst disciplinerede indsats.

Skovvangskolen, Hammel leverede en flot præstation i dagens kamp. Foto: GDV
Skovvangskolen, Hammel leverede en flot præstation i dagens kamp. Foto: GDV

Måltyv lagde fundamentet

Får travlt
Han var klippen i defensiven og fik forpurret hver eneste offensive aktion, som Silkeborgenserne forsøgte at bygge op. Så stor cadeau til Rasmus for denne præstation. Han og centerforsvaret, bestående af Emil Froberg og Marcus Braad må formodes at få endnu mere travlt i næste runde, når de møder vinderen af Rønbækskolen eller Elsted Skole.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Skovvangskolen, Hammel - Virklund Skole, 5-0

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Rasmus Johansen, Skovvangskolen, Hammel
Johannes Thomsen, Virklund Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Julius Mikkelsen, Virklund Skole