Erobrede banen

Overmagten sejrede: Særligt Johanne og Freja var to nøglespillere på holdet

Kolind Centralskoles piger mødte deres overmænd fra Rønde Skole. Foto: Kent Jensen
Kolind Centralskoles piger mødte deres overmænd fra Rønde Skole. Foto: Kent Jensen

Pigerne fra Kolind Centralskole var på hjemmebane og skulle møde pigerne fra Rønde Skole i dette opgør.

Selvom det blev en lidt stor sejr, så var det billigt sluppet for værterne.

Se kampfakta her.

Hjemmeholdets supportere så med under hele opgøret. Foto: Kent Jensen
Hjemmeholdets supportere så med under hele opgøret. Foto: Kent Jensen

Satte trumf på efter pausen

Pressede hårdt på
Gæsterne satte sig hurtigt på spillet. Hjemmeholdet var faktisk med i spillet, og de prøvede ihærdigt at bryde igennem udeholdets bagerste kæde. Flere gange fik de spillet sig forbi midtbanen. Men så heller ikke længere.

Gæsternes bagerste kæde og forsvarszone stod meget sikkert. For her regerede Johanne Bloch. Hun var kampens helt store spiller. Den helt fantastiske anfører og dynamo afviste i overlegen stil samtlige modstandere, der lykkedes at komme i nærheden af hendes territorium.

Efter 17 minutters spil erobrede Johanne igen bolden. Hun påbegyndte et angreb ved at sætte fart på bolden midt op i banen. Midt på hjemmeholdets banehalvdel blev der begået et frispark. Det var et, hun selv skulle sparke.

Der blev spillet højt ind midt i feltet. Ingen kunne nå afleveringen. Hverken forsvaret eller angrebet. Bolden hang i det tunge græsunderlag, og den trillede ind over målstregen. Det var et utrolig heldigt mål. Men det var dog til en fortjent 1-0-føring til udeholdet.

Johanne Bloch havde sidste fod på bolden. Udeholdets keeper Sarah Brinch rørte slet ikke bolden i de første 30 minutter. Det var heller ikke tilfældigt, at det var den boldsikre Sirid Olesen, der efter 23 minutter brød igennem hjemmeholdets stærkt kæmpende defensiv og scorede sikkert til 0-2.

TV: Afgjorde alt på otte minutter

Kæmpede godt imod
Hjemmeholdet var stadig i rimelig boldbesiddelse. Det var et rigtig flot spil og en god fight af specielt Pernille Thomsen, Clara Christensen og Julia Brülle. Desværre blev samtlige forsøg på mål stoppet, inden de kom på modstandernes banehalvdel.

Der blev yderligere scoret af udeholdet. Det var på en bold på tværs af feltet, der ikke blev ordentligt clearet. Den endte foran Fillippa Laursen, som flot sparkede bolden i nettet til 0-3.

Gæsternes farlige topscorer Freja Nielsen var også tæt på flere gange, men hun måtte se værternes målmand Emma Poulsen vinde duellen. Hun havde 3-4 pragtredninger inden sidste fløjt til pausen.

Pernille Thomsen med en Carlsberg Sport leverede en flot indsats. Foto: Kent Jensen
Pernille Thomsen med en Carlsberg Sport leverede en flot indsats. Foto: Kent Jensen

Kamp i kampen

Farlige Freja viste sig frem
Udeholdets Freja gik beslutsomt frem til midten, da anden halvleg blev sat i gang. Hun vidste godt, at hun skyldte lidt fra første halvleg.

Der skulle knap nok gå 75 sekunder, før hun gled forbi værternes bedste spiller Pernille Thomsen. Freja lagde et hårdt skud op i nærmeste målhjørne. Nu lignede hun den topscorer, som vi tidligere har set hende være.

Hjemmeholdet havde aldrig tænkt sig at give op. De blev ved med at fighte. Det var under ledelse af træner Mikkel Friis, der altid havde hørt til blandt de aller bedste fodboldspillere på Djursland. Og med support der fra lykkedes det værterne at blive spilstyrrende. Dog kun i en kortere periode.

Efter 34 minutters spil rørte gæsternes keeper bolden for første gang i kampen. Hjemmeholdet blev ved med at presse.

Efter 35 minutters spil var den igen ved udeholdets keeper. Den tendens fortsatte jævnt.

Der var god taktiksnak i pausen hos gæsterne. Foto: Kent Jensen
Der var god taktiksnak i pausen hos gæsterne. Foto: Kent Jensen

TV: Kæmpede til det sidste

Velfortjent afslutning
Værterne fortjener stor ros for deres indstilling. De var oppe imod overmagten, men de kæmpede hele kampen igennem.

De havde flere flotte angreb, som gav scoringsmuligheder i anden halvleg. Der var god fight i det defensive af Pernille og Julia. De blev støttet godt op af Julie Madsen og Emilie Sørensen, som var medvirkende til, at det i perioder var en næsten jævnbyrdig anden halvleg.

Freja Nielsen så giftig og målrettet ud i anden halvleg. Hun havde lige et ekstra gear og gik direkte mod kassen, når hun modtog bolden lige uden for feltet.

Hun scorede til 5-0, og det så ikke ud til, at hun havde fået sin målsult mættet. Hun var pågående og hurtig, og hun havde flere muligheder for hattricket, men hendes skud på stolpen kort før tid, var det tætteste hun kom.

Gæsterne lukkede og slukkede i de sidste minutter med et frispark i deres venstre side. Det blev sparket frem på banen, og Sille Sørensen dukkede op på kanten af feltet og fik bolden med. Hun afsluttede smukt til resultatet 6-0.

Det var en fortjent sejr til udeholdet. Det bliver spændende at følge dem. Med en spiller på det niveau som Johanne Bloch viste, så kan holdet nå en del mere.