Fandt den gyldne opskrift

Målingredienser: Der skal læses på lektien inden næste kamp 

Målet til 1-0 ved Tobias Frandsen. Foto: Anders Vinther Larsen
Målet til 1-0 ved Tobias Frandsen. Foto: Anders Vinther Larsen

Der var lige placeret en kamp imellem Rismølleskolen og Fårup Skole i Ekstra Bladet Skolefodbold i en times tørvejr. Det kan man kalde veltilrettelagt.

Se kampfakta her.

Se også: 2-0 er den farligste føring

Godt fra land
Hjemmeholdet angreb fra start og var ivrige efter at få denne kamp afgjort, men hjemmeholdet havde nok fejlbedømt gæsterne, som bed godt fra sig i forsvaret og efterhånden også kom frem med modangreb.

Allerede efter seks minutter var der ved at komme gang i målscoringen. Frederik Søndergård tog bolden elegant med sig med et hovedstød, der helt splittede forsvaret af så med denne ene boldberøring, var Frederik total alene med målmand Christian fra udeholdet. Men han forivrede sig med en mellemting mellem skud på mål og en aflevering.

Det var en utrolig flot boldføring, Frederik udførte med hovedet, men desværre stod afslutningen slet ikke mål med indledningen.

Se også: Var med hele vejen

Så faldt målet
Hjemmeholdet havde overtaget i denne første halvleg, men forivrede sig ved hele tiden at ville føre bolden igennem på midten af banen, hvor det gjorde det lettede at samle forsvarerne og specielt Denis Bender som krumtappen, når det var tæt på.

Hjemmeholdets første mål kom efter 11 minutter, hvor Alexander Hagens gik igennem helt ude i højresiden, kom til mållinjen og med fladt skud passerede flere med-og modspillere, hvor Tobias Frandsen til sidst kunne sende bolden ind i nettet.

Spillet på midten og med lange bolde gjorde det svært for angriberne, som vel 10 gang løbe i offsidefælden. Dermed afbrød spillerne deres ivrighed for at komme frem til målet.

Se også: TV: De store overtog spillet

Opskriften på mål
Som optakt til næste rundes kamp, kan hjemmeholdet tænke på, at alle tre mål i denne kamp kom efter indlæg fra mållinjen.

Vi skulle fem minutter efter pausen, før værterne ændrede scoringen til 2-0. Det var Jais Sørensen, der i målfeltet nåede højest på en bold fra mållinjen og ind foran målet.

Et par minutter efter havde vi vel kampens sjoveste situation, da dommerne dømte indirekte frispark for gentagelsesspil omkring målfeltet. Alle mand i det lille felt, hvor bolden blev pareret af målmand og forsvarsspillere fire gange og til sidst sneg sig udenom stolpen til hjørnespark.

Utrolig at ikke en med-eller modspiller fik ramt bolden, så den var gået ind over stregen.

Se også: TV: Smed næsten sejren væk

Slog sømmet i
Vi skulle hen til 52. minut, før den endelig afgørelse faldt med scoring til 3-0. Thomas Lajer skød hjørnespark tæt på målet og første stolpe, hvor skrue i bolden og en god vind betød, at bolden kom til Jais, som ramte bolden med knæ eller lår med resultatet, at bolden gik i mål.

Efterfølgende testede hjemmeholdet også overliggeren, men den holdt.

Udeholdet kæmpede bravt i hele kampen og havde angreb som regel anført af Calle Jensen, der hele tiden forsøgte at komme igennem forsvaret, men uden held.

Det var fem år siden, at udeholdet var kommet til tredje runde i Ekstra Bladet Skolefodbold, men som lærer Steen Bundgaard, der har været primus motor i mange år for skoleholdene, udtalte bagefter, var de glade for turneringen.

Fidusbamsen gik til tidligere omtalte forsvarskrumtap Denis Bender, mens fairplayhåndklædet gik til også en velspillende fighter Calle Jensen.

Hjemmeholdet var det en midtbanespiller Niels Kondrup, der var den udvalgte modtager af fidusbamsen. Også her var der tale om en fighter, der opnåede at passere midterlinjen utallige gange.

De tre prisvindere. Foto: Anders Vinther Larsen
De tre prisvindere. Foto: Anders Vinther Larsen
 

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen