Finalist: Ungdomsskolen Ry

Vilje og sammenhold: Hos pigerne fra Ry er kollektivet holdets største styrke

Ungdomsskolen Ry blev klar til finalen efter straffespark mod Sct. Hans Skole. (Foto: Henrik Schou)
Ungdomsskolen Ry blev klar til finalen efter straffespark mod Sct. Hans Skole. (Foto: Henrik Schou)

Ungdomsskolen Ry har stolte traditioner i Ekstra Bladet Skolefodbold. To gange har de vundet turneringen på pigesiden. Begge gange er inden for de seneste 10 år. Nu har de muligheden for at gøre sig selv kunsten efter 28. april 2016.

TV: 'Masken' markerede sig

TV: Ry rystede nerverne af sig

Efter en smal sejr på straffespark vandt de nemlig semifinalen over Sct. Hans Skole efter forlænget spilletid. Den ordinære kamp endte 0-0, men på straffe fandt Ry-pigerne skarpheden. Det var en flot taktisk kamp af Ry, som overholdt alle indbyrdes aftaler.

Det er holdet uden de helt store individuelle stjerner. Til gengæld fungerer kollektivet som en lysende nordstjerne. Det er absolut holdets største styrke. Alle mand kæmper for hinanden, bakker hinanden op og giver aldrig op. Ved flere lejligheder har pigerne vist fantastisk moral og har vendt truende nederlag til sejre. Der er en utrolig mental styrke på Ry-holdet.

Det viste de også i kvartfinalen, hvor de kom bagud, men alligevel kom tilbage i opgøret og slog Vester Hassing efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

TV: Om at holde masken
TV: Vilje og sammenhold

Ry-pigerne er ikke så bekymrede for, om spillet er poleret eller fint. Det behøver det ikke være. De har gode teknikere på midten, men de er ikke med for at sætte en modstander eller drible rundt. De spiller i holdets tjeneste, og fordeler boldene ud på kanterne. En anden styrke hos Ry er nemlig, at de er dygtige til at spille over kanterne, og så er de effektive foran mål.

Fremadrettet spiller de gerne via Vilja Pedersen på højrekanten. Hun er hurtig som lynet og sætter ofte sine direkte modspillere med sin fart. Frederikke Kristensen på den anden kant trækker mere ind i banen, men generelt er det direkte spil en stor styrke for Ry.

Sådan gik finalerne i Odense

Se holdets vej til finalen her:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Årets STØRSTE galleri: Kjellerup Skole - Ungdomsskolen Ry

De største profiler
'Fighter-Vilja', Vilja Pedersen, er lyntoget på Rys højrekant. Hun kan løbe fra de fleste, og er både målfarlig og god til at finde sine medspillere foran kassen, når hun kommer til baglinjen.

Vilja er en ægte fighter og lynhurtig. (Foto: Henrik Schou)
Vilja er en ægte fighter og lynhurtig. (Foto: Henrik Schou)

Johanne Søndergaard er krumtappen i forsvaret. Hun har god timing i sine indgreb og går forrest som en rigtig anfører bør og skal. Selv med en brækket næse, som hun spiller med i øjeblikket.
Johanne Søndergaard går forrest i forsvaret. (Foto: Henrik Schou)
Johanne Søndergaard går forrest i forsvaret. (Foto: Henrik Schou)

Sofie Holm er en af de dygtige centrale midtbanespillere på Ry-holdet, som fordeler boldene ud på kanterne. Men hun er også målfarlig selv, og god til at tage de lange spurter for at komme med i feltet.
Sofie Holm fejrer sin scoring i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)
Sofie Holm fejrer sin scoring i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)

Karoline Thorpstrup er Sofies makker på midtbanen. Sammen udfører de to et kæmpe stykke arbejde. Karoline er ikke den største af Ry-spillerne af statur, men hendes arbejdsradius er yderst imponerende.
Karoline Thorpstrup er glad for sin guldmedalje. (Foto: Henrik Schou)
Karoline Thorpstrup er glad for sin guldmedalje. (Foto: Henrik Schou)

Med sejren i semifinalen går Ry-pigerne nu benhårdt efter at vinde Ekstra Bladet Skolefodbold 2015/2016. De ved, hvad der skal til, for det har deres træner fortalt dem. Han var nemlig også med, da skolen tidligere var i finalen og vandt.

De har også en helt særlig FC Barcelona-taktik, som de bruger.

Hør Vilja Pedersen forklare hvad det er for noget her:

Hold dig opdateret om forårets slutspil her