Håbet lever videre

Ingen revanche: Hjemmeholdet sad på opgøret og lukkede kampen til slut

August Gravesen spillede en god kamp for Stensballe, men kunne ikke stille noget op overfor Østerhåb-holdet. Foto: Keld Kristensen
August Gravesen spillede en god kamp for Stensballe, men kunne ikke stille noget op overfor Østerhåb-holdet. Foto: Keld Kristensen

Sidste år lammetævede Østerhåbskolen netop hjemmeholdet Stensballeskolen med 7-1, så der var lagt op til revanche, da Østerhåb kun stillede med én genganger fra sidste års stærke hold til dagens kamp. Men Østerhåbs nye hold gjorde kort proces vedrørende eventuel revanche og vandt 3-1.

Se kampfakta her.

To kølige kasser
Østerhåbs venstre kant Nicolai Hamburg havde fået det rigtige ben ud af sengen i dag, for inden der var spillet otte minutter, havde han nettet to gange og dermed 100 procent udnyttet gæsternes chancer,  men samtidig givet Stensballerne et ordentligt rap bagi. En start, de aldrig overvandt.

1-0 målet blev til efter et frispark, hvor Stensballerne ikke rigtigt fandt ud af at få sparket væk, og så endte bolden hos Hamburg, der sparkede fladt i det lange hjørne uden chance for keeper Anton Larsen.

Se målet her:

Mindre end to minutter efter blev Hamburg sendt i dybden af anfører Arton Sadriu, hvorefter han resolut sparkede fra kanten af feltet over den ellers tårnhøje Anton Larsen til 2-0. Flot og præcist ramt over en overrumplet målmand, der ikke ventede det tidlige skud.

Hev den hjem efter straffe

Dårlige clearinger
Østerhåb satte sig på spillet og fangede ofte Stensballe højt på banen på grund af halvdårlige clearinger fra hjemmeholdet. Det blev afgørende, at Stensballes midtbanefolk ikke kunne styre Østerhåbs Arton Adriu og Daniel Kjærgaard, som var næsten enerådende over det meste af kampen.

Det udløste masser af gode angreb, hvor Østerhåb i første halvleg mange gange spillede lynhurtige Frederik Højgaard i dybden, men efter de første 10 minutters usikkerhed i placeringerne kom Stensballeforsvaret bedre på plads og fik raget kastanjerne ud af ilden.

Håb
På det bedst tænkelige tidspunkt fik Stensballe reduceret, da Nicolai Curran flot lavede en retningsbestemt tæmning uden om Malthe Mønsted, Østerhåb, tog et enkelt træk og placerede bolden stensikkert i det lange hjørne til 1-2. Da resterede der blot halvandet minut til pausen, hvor holdet så kunne aftale detaljerne for anden halvleg.

Men grunden til, at det ikke lykkedes, findes måske hos Østerhåb, hvor træner Jes Nielsen talte klart og præcist til sine spillere, som lyttede - og lærte. Noget andre kunne tage til sig og efterligne.

Hør selv:

Endnu en dårlig clearing
Det blev derfor stadig Østerhåb, der sad på spillet og kampen. Selvom Stensballerne kæmpede godt og gjorde deres yderste for at vende kampen, så viste Østerhåbforsvaret og -midtbanen så stor styrke, at det forblev umuligt at trænge igennem.

I stedet blev det fidusmodtager Daniel Kjærgaard, Østerhåb, der lukkede kampen, da det endnu engang ikke lykkedes Stensballe at få bolden clearet ordentligt. I stedet dumpede den ned til Daniel, der kort og præcist bankede den ind til 3-1 til Østerhåb - og intet Stensballehåb længere. En såre fortjent sejr til et bedre hold på dagen.

Fairplay trods hårde odds. Foto: Keld Kristensen
Fairplay trods hårde odds. Foto: Keld Kristensen