Hårdtprøvede værter led nederlag

Uerfarne: Hjemmeholdet var på overarbejde

En hårdtprøvet målmand i pausen. Foto: Keld Kristensen
En hårdtprøvet målmand i pausen. Foto: Keld Kristensen

Det kan ikke skjules, at Virupskolens piger blev sparket ud af årets Ekstra Bladet Skolefodbold. 0-9 blev det til, hvilket ikke var et mål for meget - tværtimod. Se kampfakta her.

Alligevel blev kampen en oplevelse, både for pigerne selv og for os andre.

Sejrende Katrinebjergskolen var superglade, fordi de i optakten til turneringen her havde tabt 2-14, så de vidste, hvordan det føltes at blive at tabe stort.

Meget roderi
Kampen vil ikke blive husket for poleret og god fodbold. Dertil var manglerne hos begge hold for store. Men der blev ydet en indsats fra alle, og det bør honoreres.

Gæsterne præsenterede i glimt fint sammenspil og god forståelse, men langt det meste spil var enmandsaktioner, hvor overblikket var væk. Det var dog nok til, at Katrinebjergskolens tøser forholdsvis hurtigt og let satte sig på kampen med ni mål til følge.

Freya Vang. Foto: Keld Kristensen
Freya Vang. Foto: Keld Kristensen

Se også: Knudsen knuser konkurrent

Gode råd i pausen
Der var markant forskel på hjemmeholdets indsats før og efter pausen. Nede 0-6 formåede træner Rikke at få pigerne til at starte forfra igen.

- Gå nu ud som om, det står 0-0 og kæmp derfra. Så skal det nok gå, sagde hun.

Og det fik flere af spillerne til at gå fra at se fodbold fra deres position på banen til at gå i infight om bolden, og så blev det pludselig meget sværere for gæsterne. Men spænding fik vi ikke. End ikke, om det kunne lykkes hjemmeholdet at score.