Havde hele pakken

Spændende opgør: De to hold spillede en helt lige kamp som måtte afgøres på straffe

Det var to velspillende mandskaber, der mødte hinanden. Det endte også meget lige. Foto: Kent Jensen
Det var to velspillende mandskaber, der mødte hinanden. Det endte også meget lige. Foto: Kent Jensen

Drengene fra Rønde Skole var på hjemmebane, da de skulle møde drengene fra Auning Skole.

Værterne kom til kampen med nogle sikre sejre i bagagen. De havde vundet deres første kamp med 11-3, deres anden med 6-0 og deres tredje og seneste med 7-1 over Molsskolen. Gæsterne havde ikke lukket nogle mål ind. Deres første kamp vandt de 6-0, deres anden med 4-0 og også med 4-0 i deres tredje og seneste mod Nørrevangsskolen.

Forventningerne var ret høje hos begge hold inden denne kamps start. Det var med god grund, at de havde høje forventninger. Begge hold spillede en fantastisk kamp. De stod godt til hinanden, og de formåede skiftevis at dreje spillet over på deres præmisser. Kampen var spændende og bød på hele pakken.

Se kampfakta her.

Se også: Så sig aldrig tilbage

Lagde bedst ud
Der var gode mål, brændte chancer, gode redninger og flere hug på stængerne af begge hold.

Det første var fra hjemmeholdet efter tre minutters spil. Det var en ufarlig bold uden for feltet, som endte foran Emil Bøje, der med et kort aftræk sendte bolden på stolpen med et smæld. Det gav kampen intensitet.

De stærkt spillende værter var dygtige til at bevare bolden på egne fødder. Deres forsvar virkede velorganiserede. De havde en stærk Asbjørn Bendtsen som ankermand.

Og med boldgeniet Mathias Sauer, anfører Nikolaj Dahl og Frederik Mandrup længere fremme på banen, så lykkedes det hjemmeholdet at være det bedste fodboldhold i denne kamp.

Detaljerne og opspillet til det første mål taler også sit helt eget sprog. Mandrup udfordrede og skar smukt igennem feltet. Han kom ned tæt på baglinjen og afleverede smukt i ren Eriksen-stil til Mathias Sauer, som færdiggjorde det smukke angreb helt rigtigt. Det var nemlig ved at banke bolden sikkert i nettet. Så jublede værterne over en 1-0-føring.

Se også: Udnyttede ikke overtag

Bølgede frem og tilbage
Igen fortsatte kampen i højt tempo. Allerede efter 15-20 minutters spil stod det meget klart, at det ville blive uhyggeligt tæt.

Udeholdet havde fordel i højde og fysik. Det var tydeligt, at de brugte den fordel taktisk klogt.

Den stærke Mikkel Knudsen steg op ved bagerste stolpe og headede hans team ind i kampen igen. Knudsen skulle senere i de afgørende minutter få lov at vise medspillerne, at det var ham, der spillede rollen som helt og matchvinder.

I pausen foretog begge trænere justeringer. Det så ud til, at gæsternes justering var en smule bedre end deres modstanders.

Udeholdet kom i anden halvleg frem til flere afslutninger. De stod mere offensivt.

Men bolden blev spillet ud i det fri område, hvor en velspillende Christian Lynnerup fra hjemmeholdet tog meter med bolden. Han serverede bolden i medløb til Mandrup, som skubbede den videre til deres anfører, der viste ansvar og koldblodighed. Han scorede under en fremadstormende Søren Hougaard i gæsternes bur.

Anføreren Nikolaj satte den her i nettet til 2-1 til Rønde Skole. Foto: Kent Jensen
Anføreren Nikolaj satte den her i nettet til 2-1 til Rønde Skole. Foto: Kent Jensen

Se også: TV: Brødre tog sig af halvdelen

Måtte ud i straffe
Udeholdet pressede på. Der var kun gået fire minutter, siden de kom bagud. Nu bankede de på første gang.

Lasse Katholm satte farten og kom helt igennem. Han afsluttede med kvalitet, men Noah Baarstrøm viste klasse og parerede bolden til hjørne.

Værterne var hele tiden klar og ventede bare på den næste mulighed. Den var ofte tæt på at opstå på grund af modstandernes offensiv. Men der skete ikke noget.

Der var gået otte minutter siden, de kom kom foran. Nu bankede gæsterne på igen. Det var et boldttab lige uden for feltet, og det førte til en hurtig afslutning, som prellede af på overliggeren.

Der gik ikke lang tid, før den var lidt gal igen. Endnu et smæld kom der, og denne gang var det hårdt på stolpen.

Kort før slutfløjtet blev en bold sparket frem midt i feltet. Den endte pludselig ved udeholdets Mikkel Knudsen, der køligt scorede til 2-2.

Kampen måtte afgøres i en straffesparkskonkurrence.

Det var sikre scoringer på de første forsøg til begge hold. Det lykkedes for gæsternes målmand Søren Hougaard at redde to forsøg.

Udeholdet missede kun ét straffespark. Så kampen endte 6-5 til Auning Skole, som nu er videre til femte runde af Ekstra Bladet Skolefodbold. Det var en meget underholdende og helt lige kamp, som ikke fortjente en taber.

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen