Kragerne lettede på ny

Fornemt: En ordentlig opsang satte gang i kragerne

Kragelundskolen vandt 2-0 over Mølleskolen Ry i mandagens opgør. Foto: Per Lysdahl
Kragelundskolen vandt 2-0 over Mølleskolen Ry i mandagens opgør. Foto: Per Lysdahl

Kragerne fra Kragelundskolen var havnet i fjerde runde af Ekstra Bladet Skolefodbold med en imponerende score på 23-0, og som 'Kragekongen’ Mustafa nævnte efter forrige opgør mod Mallingskolen, ville det blive spændende at se, hvordan defensiven fungerede i mandagens kamp.

For på intet tidspunkt havde der været nogen form for pres på keeper Asbjørn eller den resterende defensiv fra Kragelundskolen.

Se kampfakta her.

Mølleskolen i Ry havde derimod været under pres i deres sidste kamp mod Niels Ebbesens Skolen, hvor de havnede straffesparkskonkurrence. Her trak de sig sejrrigt ud af kampen, og der hvilede en ro over udeholdet denne formiddag i Højbjerg ved Aarhus.

- Drenge, nu har I haft en fantastisk opvarmning, så gå ind og løb med dem, udtalte træneren fra Mølleskolen og fortsatte:

- Gå ud og vis dem, hvad bonderøvene har at byde på.

Vil se modstanderen an
Træneren fra Mølleskolen Ry havde holdt et vågent øje og skelet over på den anden halvdel af banen under forberedelserne og opvarmningen. Her havde han lagt mærke til, at kragerne havde virket sejrssikre og sløset i deres opvarmning.

- Vores taktik i dag er at se kragerne lidt an, og derefter kører vi bare på, fortalte anfører Thue Ortved fra Mølleskolen i Ry lige inden kickoff.

Og med en målscore på 21-1 lød det som en fin plan. For med de to stærke og skræmmende angreb mente Thue også, at Mølleskolen Ry havde en stærk defensiv, hvor han selv huserede.

TV: Den nye Kragekonge

Hæsblæsende start
Det var en hektisk indledning, hvor kragerne forsøgte at bryde igennem gæsternes stærke defensiv. Men det blev kun til halve muligheder, og efter otte minutter resulterede en halv chance i, at hjemmeholdets Lyhne satsede og med stor kraft ramte han direkte ind i keeper Christoffer Gjesager med knopperne forrest og ind på skinnebenet.

Der måtte behandling til, og kort tid efter måtte den uheldige Christoffer lade sig udskifte. Dette betød ændringer i defensiven hos udeholdet. For det blev nemlig Svend Brænder, som trådte til og meldte sig som reserve for Christoffer. Så nu manglede Thue Ortved sin faste makker i centerforsvaret. Her måtte Mølleskolen nemlig finde en erstatning på midtbanen, som kunne udfylde hullet i forsvaret. Så store ændringer i det taktiske spil i indledningen.

TV: Knivskarpe krager

Ét stort frispark
Det var en intens dyst på i Højbjerg, og hele første halvleg var ét stort frispark. Der blev gået til makronerne, men det var hjemmeholdet, som var mest ihærdige efter gennembrud. En enkelt spiller fra Mølleskolen Ry skilte sig dog ud og var yderst iøjnefaldende med god speed, og finurlige finter forsøgte han at komme til noget for Mølleskolen, men værternes defensiv bestod testen - anført af Sander. Sander var klippen i defensiven i dag med stort overskud, overblik og ledelse.

TV: Kragerne fløj triste hjem

Opsang fra coach
Første halvleg endte 0-0, og i halvlegen prikkede træner Brian til sine spillere og sagde:

- Nu må I sgu til at sparke de bolde ind. Jeg står herude og ryster af nervøsitet. I er jo bedre på alle parametre, så få nu lukket den kamp, lød opsangen fra en utilfreds træner.

Og der skulle ikke gå mere end fem minutter af anden halvleg, før Fenger strøg til baglinjen, spillede bolden skråt tilbage og fandt en umarkeret Lyhne, som havde fundet en god position. Og med en hård flad inderside placerede han bolden forbi den vikarende keeper Svend i Mølleskolens mål. 1-0 til hjemmeholdet.

Kragerne fløj videre

Ville også lege med
Efter tre minutter ville 'Kragekongen' Mustafa også lege med. Denne gang med meget større træfsikkerhed end ved de andre chancer i dette opgør. Han tog en tur på tværs foran feltet, og med venstrebenet satte han kuglen i det lange hjørne. 2-0 til værterne. I øvrigt hans niende mål i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Kampen endte med en 2-0 sejr til hjemmeholdet, som nu er videre til femte runde i Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor de skal møde Forældreskolen.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Kragelundskolen - Mølleskolen Ry, 2-0

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Sander, Kragelundskolen
William Knudsen, Mølleskolen Ry

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Svend Brænder, Mølleskolen Ry