Lækre basser i teknisk affære

Flot: Der blev virkelig disket op med den ene flotte scoring efter den anden

Udeholdet var glade efter sidste fløjt. Foto: Anders Vinther Larsen
Udeholdet var glade efter sidste fløjt. Foto: Anders Vinther Larsen

Det var en dejlig start på kampen imellem Kjellerup Skole og Gyvelhøjskolen i det solbeskinnende Kjellerup. Begge hold fløjtede til angreb fra starten med gode afslutninger i begge ender.

Se kampfakta her.

TV: For sent i gang

Imponerende talent
Første mål kom efter små otte minutter. Kanonen blev skudt af af den senere tredobbelte målscorer Rasmus Foged. Det første mål kom fra straffesparksfeltets kant og var særdeles velplaceret i målets øverste trekant uden chancer for målmand Mathias i hjemmeholdets mål.

Hvis vi havde en pris for banens bedste spiller var udeholdets anfører Jonas Werge kandidat til dette prædikat. Allerede fra starten var der forsøg på gennembrud, som viste talentet. I 20. minut kom det helt frem for dagens lys, da Jonas driblede forbi et par forsvarer og sendte bolden i nettet.

Hjemmeholdet var ikke færdig med angrebene, selvom det var op ad bakke efter gæsternes to mål. Vi fik stadig angreb vel at mærke også angreb, der blev afsluttet. I 21. minut førte et pres på udeholdets mål til en reducering af Mohamad Jaafar, der med hovedet ekspederede bolden i nettet.

Spændende til det sidste

Hurtig ny føring
Spændingen holdt desværre ikke længe. Ca. halvanden minut senere startede Jonas et angreb fra midten, hvor han indbød til 1-2 spil med Victor Danslet, hvilket betød en helt fri Jonas, der driblede med bolden helt til målfeltet, hvor han blot skulle skyde bolden i målet.

Men uselvisk som Jonas var, spillede han bolden tværs gennem målfeltet til en endnu mere fri Rasmus Foged, der blot skulle sætte foden til bolden til 3-1.

Det så fantastisk flot ud, men Jonas Werge skal nok tænke på, at der meget let kunne være fløjtet for offside i en kamp uden linjedommere.

Modgangen for hjemmeholdet fortsatte, da Mikael Skovborg gik lidt hårdt til spiller fra udeholdet, som klart blev takseret til straffespark, som Rasmus udnyttede til sit tredje mål.

Rasmus udnyttede sikkert straffesparket. Foto: Anders Vinther Larsen
Rasmus udnyttede sikkert straffesparket. Foto: Anders Vinther Larsen

Snuppede smal sejr

Gik lidt i stå
Efter pausen fik vi stadig spillemæssig en fight for at få ændret resultatet, men gnisten var naturligt væk, idet hjemmeholdet heller ikke var heldige med afslutninger, hvor blandt andet Tobias Hansen fik afsluttet på overliggeren.

Resultatet blev 5-1, da Lasse Bang lavede det sidste mål på et hovedstød, hvor bolden kom ude fra højre. Også Kjellerups forsvarere ville have fat i bolden, hvilket betød sammenstød i luften, men begge kunne spille videre i de sidste to minutter.

Udeholdet Christopher Nielsen blev fidusbamsemodtager for en stor indsats på midtbanen. En af de spillere, som oftest passerer midterlinjen i begge retninger.

Hos hjemmeholdet var det målmanden Mathias Degner, der modtog fidusbamsen. Trods de fem mål viste Mathias i hjemmeholdets to kampe, hvor han optrådte som en god sidste skanse.

Fairplay gik til Sebastian Bødskov også for en stor fair indsats kampen igennem.

Flot redning af Mathias. Foto: Anders Vinther Larsen
Flot redning af Mathias. Foto: Anders Vinther Larsen

TV: Spilovertag ikke nok

Godt humør
Efter 48 minutter fik Jonas Werge fri efter en særdeles aktiv indsats både som anfører og spilfordeler.

Jonas spiller normalt sammen med halvdelen af holdet på Galtens U16 hold.

Han har nu deltaget i Ekstra Bladet Skolefodbold i tre år, så det var naturligt at spørge, hvad Jonas forventede i år, hvor de første tre kampe var vundet.

Svaret var ganske klart:

- Humør, fritimer og socialt samvær.

Disse klare betragtninger kan så sammenlignes med Jonas adfærd på banen, hvilket må betragtes som identiske.

Jonas Werge leverede en fremragende præstation. Foto: Anders Vinther Larsen
Jonas Werge leverede en fremragende præstation. Foto: Anders Vinther Larsen