Måtte afgøres fra pletten

Lige duel: Ejede en halvleg hver

Det blev et opgør, hvor begge hold ejede en halvleg hver, og så måtte vi ud i straffe. Foto: Kent Jensen
Det blev et opgør, hvor begge hold ejede en halvleg hver, og så måtte vi ud i straffe. Foto: Kent Jensen

I opgøret mellem Ebeltoft Skole og Syddjurs Friskole fik vi os et meget spændende opgør, hvor der måtte en straffesparkskonkurrence til for at afgøre løjerne.

Se kampfakta her.

Se også: Løb solen sort

Nervøs start
Det blev en lidt nervøs start fra begge mandskaber. De første syv-otte minutter bølgede lidt frem og tilbage, og der var kun en halv kikset afslutning, som blev sendt af sted fra første halvlegs bedste spiller, nemlig gæsternes Peter Bulow. Det var en lumsk en af slagsen, som endte med at smutte igennem forsvaret og videre ind mod målet. Gæsternes målmand reddede dog flot forsøget ude ved den ene stolpe.

Herefter begyndte der ligesom at blive løsnet op på begge mandskaber, og spillet steg herfra i både kvalitet og intensitet.

Banens suverænt bedste spiller i dag var hjemmeholdets Marcel Sørensen. Han havde i de første 11 minutters tid vist små glimt af elegant boldbehandling og hurtighed, og de kompetencer blev fremvist på fornemmeste vis, da han efter små 13 minutters spil var med til at lave et genpres på gæsternes ellers udmærkede forsvarskæde.

Bolden endte ude i venstre side kun et par meter fra mållinien. Marcel var først over den, og han vendte rundt og kørte direkte på kassen. Herefter snød han først en forsvarsspiller, derefter en til, og fra nært hold klaskede han kuglen hårdt op i det korte målhjørne. Et super mål af Marcel. Stillingen var nu 1-0 til hjemmeholdet fra Ebeltoft.

Se også: Fik en tur i møllen

Gæsterne kom tilbage
Det mål vækkede for alvor drengene fra Syddjurs, og det gjorde, at holdet blev mere direkte og spilstyrende resten af halvegen. Midt i første halveg vandt Anton Degn en nærkamp lige uden for feltet, og efter en god spilkombination kom han i skudposition inde i feltet, men en modstander kom til bagfra og begik straffespark imod den stærke angriber.

Udeholdets Tobias Johansen blev sat til at sparke, og det var et klogt valg. Han scorede usvigelig sikkert til 1-1.

Gæsterne fortsatte med at presse hårdt på, og trods stor indsats blandt andet fra hele hjemmeholdets bagkæde samt midtbanesliderne Vilhelm Rubin og Marcel Sørensen, så var det gæsterne der satte dagsorden i denne periode med flere gode angreb og afslutninger, der kom nærmere og nærmere.

Efter 21 minutter sendte hurtige Jakob Martini første rigtige advarsel til hjemmeholdet. Angriberen fra Syddjurs brød flot igennem på venstre kanten. Han afsluttede frækt langs jorden, men stolpen reddede for hjemmeholdet.

To af kampens målscorere. Foto: Kent Jensen
To af kampens målscorere. Foto: Kent Jensen

Se også: TV: Ærefuld indsats

På sejrskurs
Det gjorde den ikke to minutter senere. Jakob kom foran sin oppasser i venstre side af feltet, og på et godt indlæg fra højre siden tæmmede han flot bolden med brystet og halvflugtede den dernæst i kassen. Gæsterne var nu fortjent foran med 2-1.

Tre minutter efter scoringen blev gæsternes fantastiske målmand Noah Kaas desværre skadet. Han var så medtaget, at han måtte forlade banen og overlade målet til en markspiller. Dette kunne være en 'gamechanger'.

Noah havde haft mange vigtige redninger, igangsættelser og indgreb indtil nu. Det ville være svært at undvære ham. Første halvleg sluttede meget sigende. En bolderobring af Jakob Degn midt på banen. Han fandt stærke Peter Bulow, der med en smart kombination fik spillet et-to med Tobias. Peter modtog bolden igen, og fra 20 meter bankede han bolden hårdt af sted, og endnu engang ramte gæsterne stolpen. De gik dog fortjent til pause foran med 2-1.

Se også: Skarpest på dagen

Afgørelsens time
Hvis der stod Syddjurs Friskole på første halvleg, så stod der endnu mere Ebeltoft Skole på anden. Hjemmeholdet dominerede nærmest alle 30 minutter, og hvis de havde udnyttet bare halvdelen af deres målchancer, så havde denne kamp været afgjort i ordinær spilletid, men desværre for hjemmeholdet, så kendte de ikke deres besøgstid, og fire-fem store scoringsmuligheder blev misbrugt.

Kun et mål kom der i anden halvleg, og som sagt var det for lidt, men kvaliteten på målet fejlede bestemt ikke noget. Marcel Sørensen var gået med ved bagerste stolpe, og på et smukt indlæg headede han bolden smukt i mål. Nu stod der 2-2, og der var ti minutter igen. Det lykkedes dog ikke for nogle af holdene at få scoret yderligere, og vi måtte derfor finde vinderen fra 11-meter pletten.

Straffesparkskonkurrencen var præget af en del svage spark, og det hele endte med en sejr til Syddjurs Friskole, der vandt kampen samlet med 6-4.