Skarpest på dagen

Effektivitet: Udnyttede chancerne

Hjemmeholdet var skarpe foran målet, og det gav en fortjent sejr. Foto: Anders Vinther Larsen
Hjemmeholdet var skarpe foran målet, og det gav en fortjent sejr. Foto: Anders Vinther Larsen

To hold der begge havde fire sejre i bagagen. Begge hold har i de sidste år vist styrke til at komme med til tops i kredsen. Dette var forståeligt, da vi var færdige med de 60 minutter, men det var en fantastisk sjov og fair kamp, der var lidt imod de viste cifre. Først midt i anden halvleg blev kampen nemlig afgjort med målet til 4-1.

Se kampfakta her.

TV: Skarpest fra pletten

Værterne startede bedst
Hjemmeholdet fra Rønde Skole startede absolut bedst og startede med det ene angreb efter det andet og blev ved med at holde gæsterne fra Sejs under pres. Det ene flotte angreb bølgede mod Sejs mål, og det var oplagt, at målene måtte komme. Allerede i det syvende minut fik vi et gennemspillet angreb, hvor bolden til sidst havnede i venstre side, hvor den senere fidusbamsemodtager huserede. Med assistance fra Christian Lynnerup modtog han bolden, lavede et par hurtige driblinger, og bolden sad sikkert i nettet.

Der gik kun tre minutter, så var det Christian Lynnerups tur til at modtage bolden lige uden for målfeltet, og han sparkede bolden i kassen uden chance for Simon Busk. Efter yderligere fem minutter var vi tæt på 3-0 efter, hvad jeg vil kalde kampens detaljer. Christian Lynnerup stod ude i højre side uden for straffesparksfeltet og kikkede sig godt omkring. Alle forventede en aflevering ind over, men i stedet kom et hårdt skud, som blev holdt godt nede med retning mod højre side af målet.

En rigtig 'lusker' men Simon Busk tog lige en hurtig refleks, og med det yderste af fingrene fik han pareret bolden til hjørnespark. To flotte detaljer. Vi skulle hen til det 20. minut, før vi fik målet til 3-0. Det var Nicolas Graversen, der med et flot skud sendte bolden i mål.

Gæsternes målmand måtte hele seks gange hente bolden ud af netmaskerne. Foto: Anders Vinther Larsen
Gæsternes målmand måtte hele seks gange hente bolden ud af netmaskerne. Foto: Anders Vinther Larsen

TV: Satte turboen til

Kom på måltavlen
Angrebene fra Sejs var i denne periode få og ganske ufarlige, men hvad skete der så i halvlegens sidste to minutter? Først blev en bold mod Røndes mål mødt med "jeg har”, men hvad Noah Borstrøm havde, var, uklart. Han blev presset og havde ikke kontrol over situationen, som Emil Ankjær udnyttede med en fod på bolden, hvorefter der stod 3-1.

I samme minut modtog samme Emil bolden ved straffesparksfeltets linje, og han kørte alene direkte mod Røndes mål, men nu var Noah klar og fik en fod på bolden, der løber ud til hjørnespark. Her var vi tæt på en endnu reducering, som var stik imod, hvad vi havde set de første 28 minutter, men det var en god optakt til anden halvleg.

I begyndelsen af anden halvleg var fra starten præget af, at Sejs ville forsøge en reducering. Vi fik en meget mere jævnbyrdig start på 2. halvleg, hvor Sejs fik tilspillet sig flere chancer, der med lidt held kunne have bragt den ønskede reducering.

Tre af kampens profiler fik efter kampen overrakt priserne. Foto: Anders Vinther Larsen
Tre af kampens profiler fik efter kampen overrakt priserne. Foto: Anders Vinther Larsen

TV: Lukkede ned for målhelt

Lukkede kampen
I stedet for en reducering kom Rønde i et angreb, hvor det bølgede lidt frem og tilbage, men uden Sejs fik bolden væk fra farezonen. Bolden endte i målfeltets venstre side, hvor Simon Thorsøe driblede sig fri af sin overfrakke og i stedet for at prøve selv, så han Mathias Sauer på vej ind i feltet, og med sit gode overblik sendte han en flad bold ind til Mathias, der let og sikkert førte Rønde på yderligere sejrskurs med en føring på 4-1.

Trods det kolde gys fortsatte Sejs-holdet med at kæmpe og forsøgte stadig at få hul på Røndes forsvar, men det var ikke dagen, hvor det lille held der skal med for at vinde fodboldkampe, viste sig. Målet til 4-1 førte til gejst igen hos hjemmeholdet, der i de sidste minutter sluttede med mål først af Simon og senere af Mathias. Derfor endte kampen 6-1 til Rønde Skole.

Tak til begge hold der trods kampens betydning kun tog fair midler i brug.

Med sejren er Rønde Skole klar til sjette runde i Ekstra Bladet Skolefodbold, og de er dermed i semifinalen i Jylland midt-kredsen.