'Sprællemanden' blev helten

Niels Hansen reddede fire straffespark i finaletriumfen

Niels Hansen reddede både straffespark i ordinær tid og i straffesparkskonkurrencen. Foto: Claus Bonnerup
Niels Hansen reddede både straffespark i ordinær tid og i straffesparkskonkurrencen. Foto: Claus Bonnerup

Stjernevejskolens målmand, Niels Hansen, blev den store helt i en ellers låst drengefinale i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Keeperen sørgede i første omgang for at nappe et straffespark fra Joachim Reitzel i første halvlegs døende sekunder, og da kampen efter 0-0 i ordinær spilletid skulle afgøres i straffesparkskonkurrence kom 'sprællemanden' på ny i fokus.

Niels Hansen snuppede nemlig de tre første straffespark fra Marie Kruses Skole, og så var det en formsag for Hedensted-sparkerne at sikre den endelige 3-1 sejr.

- Det er en fed følelse at stå efter kampen og være holdets helt. Jeg spiller ikke på så højt niveau som mange af mine holdkammerater til daglig, men jeg må erkende, at straffespark er min specialitet, og derfor gik jeg ind til straffekonkurrencen med en god mavefornemmelse, lød det fra straffesparkshelten.

TV: Se højdepunkter fra den dramatiske drengefinale

Mavefornemmelse og refleks
Det var ikke fordi, Marie Kruses Skoles drenge sparkede dårlige straffespark. På ingen måde. Nej, Niels Hansen demonstrerede blot sin klasse og havde læst på lektien.

- Det handler om instinkt, når det har med straffespark at gøre, og det første spark havde jeg læst 100 procent. De andre redninger vil jeg tilskrive mavefornemmelse og refleks, lød det fra Stjernevejskolens redningsmand.

Med sejren sikrede Hedensted-drengene den ultimative triumf for Stjernevejskolen, som hele byen bør være stolt af. Pigeholdet vandt tidligere på eftermiddagen også sin finale, og dermed er Hedensted-skolen den første i historien til at vinde begge finaler samme år.