Stjernerne strålede igen

Favoritterne videre: Sidste års vindere af finalen er igen målfarlige

Stjernevejskolen kunne hive sejren med hjem mod Løsning Skole. Foto: Glenn Dagø Vittrup
Stjernevejskolen kunne hive sejren med hjem mod Løsning Skole. Foto: Glenn Dagø Vittrup

Drengene fra Løsning Skole skulle møde de regerende mestre fra drengerækken Stjernevejskolen. Det var spændende at at se, hvor mange gengangere fra sidste års finalekamp, der var med i år.

Der var overraskende kun Jeppe Østergaard med, som havde erfaringen fra sidste års turnering. Jeppe bar også anførerbindet.

Jeppe var placeret på den centrale midtbane sammen med endnu en teknisk velfunderet Peter Vestergaard. Han var netop flyttet til Stjernevejskolen for at gå i 9. klasse, da alle hans klassekammerater fra hans tidligere skole, havde valgt at skifte til efterskole.

Disse to styrede midtbanen konsekvent og fodrede Niklas Sigtenborg med sukkerballer kampen igennem.  

Se kampfakta her.

TV: Jublede ved alle 28 mål

Ikke mange gengangere
Kampen startede meget lige, og man kunne hurtigt konkludere at gæsterne, som ved kampens start var erklærede favoritter qua deres flotte præstation sidste år.

De skulle bruge halvdelen af første halvleg til at spille sig varme. Hjemmeholdet spillede ikke en dårlig kamp, men manglede den sidste skarphed i afslutningsfasen. De kom frem til sporadiske afslutninger, men udnyttede ikke disse.

Omvendt kunne man sige om hjemmeholdet, at de fik lukket flot af i defensiven.

Dette personificeret ved Nikolaj Isaksen, Per Rosenfelt Madsen og Delwar Khalaf. Ud over disse tre dygtige forsvarsspillere havde de en solid sidste skanse i Kevin Sivertsen. Denne konstallation holdt stand i 15 minutter.

Men da en lang clearing hos udeholdet endte ved fødderne hos Niklas Sigtenborg, så han sig ikke tilbage. Han overspurtede Nikolaj og udplacerede køligt Kevin. 0-1 til favoritterne.

Niklas leverede en flot præstation. Foto: Glenn Dagø Vittrup
Niklas leverede en flot præstation. Foto: Glenn Dagø Vittrup

TV: Tog revanche for pigerne

Fik bedre fat
Nu begyndte kombinationerne og spillet at flyde for gæsterne. Det sås tydeligt allerede to minutter efter føringsmålet, hvor Niklas var på spil igen. Denne gang blev han ulovligt nedlagt i feltet. Ganske korrekt fik udeholdet et straffespark.

Niklas viste tydeligt med sit kropssprog, at han selv ville eksekvere. Men det blev Joachim Kvejborg, der blev sat til at sparke.

Det skulle vise sig at være en dårlig ide, da han på det skammeligste misbrugte spillets største chance. Det skal dog siges ,at Joakim spillede sig op og styrede defensiven hos udeholdet i resten af kampen. Det var en ganske udmærket sidste skanse udeholdet havde fået siden sidste sæson.

Fem minutter før pausen måtte hjemmeholdet skifte begge centerforsvarer ud med skader. Det var uheldigt, da der blev præsteret på fornuftigt niveau.

Tilskuerne så da også med spænding frem til, om hjemmeholdet havde løsningen klar med to nye spillere på denne vigtige position.

Niklas alene med keeper. Han scorede her til 0-1. Foto: Glenn Dagø Vittrup
Niklas alene med keeper. Han scorede her til 0-1. Foto: Glenn Dagø Vittrup

TV: Intensiteten spillede ind

Favoritterne sejrede
Pausesnakken hos hjemmeholdet var præget at mange af spillernes holdninger. Holdlederen Henning kom med sporadiske input til, hvordan opgaven kunne løses.

Men, men, men tre minutter inde i anden halvleg var det tydeligt at udeholdet ikke ville lade spændingen komme. De satte sig kraftigt på spillet, og med den dynamiske midtbaneduo Peter og Jeppe og i den fodrende rolle til Niklas, skulle det også blive en ensidig  anden halvleg.

Nicklas scorede egenhændigt fem flotte mål og blev kampens helt store helt.

Om Nicklas kan man kun sige: wow. Han kan gå højre om, venstre om. Han havde en fantastisk speed og et godt overblik for sine medspillere, og så var han kølig foran målet. Nicklas bliver helt klart spændende at følge i sin videre færd sammen med Stjernevejsskolens drenge. De vandt kampen 6-0.