Stjernevejskolen (D): Her er alle profilerne

Optakt: Læs om 'Stjerneskuddet', 'Kongen' og de mange mål

Mathias Kubel har åbenlyst stor betydning for sit hold. De var i hvert fald markant bedre, da han var med igen i semifinalen. Foto: Henrik Schou
Mathias Kubel har åbenlyst stor betydning for sit hold. De var i hvert fald markant bedre, da han var med igen i semifinalen. Foto: Henrik Schou

Mathias 'Stjerneskuddet' Kubel viste i sidste uges semifinale, hvor vigtig han er for sit hold. I kvartfinalen blev den lille, hurtige kreatør med de lange lokker sparet på grund af en mindre lyskeskade, og det var lige ved at koste livet for Stjernevejskolen i Ekstra Bladet Skolefodbold.

'Stjernerne' klarede dog paragrafferne mod Farsø Skole i den forlængede spilletid.

Der var ikke behov for ekstra to gange ti minutter i semifinalen, hvor 'Stjerneskuddet' låste kampen op med gode løb, sublim teknik og fantastisk overblik. Hele tiden ligger han og lurer på kanten af offside.

- Snævre driblinger og hurtighed er mine spidskompetencer. Jeg håber, jeg kan bruge dem til at afgøre finalen også, siger Stjerneskuddet.

TV: 'Stjerneskuddet' glimtede i semifinalen

Tvillingebror
Lige bag ham på midtbanen har Mathias sin 11 minutter ældre tvillingebror med til at skaffe bolde til lillebror at løbe på.

Victor Kubel er normalt bedst til at løse de defensive opgaver på banen, men da brormand Mathias sad over i kvartfinalen, forløste storebror tingene for Stjernevejskolen med to kasser.

- Jeg er stadig den bedste tvilling, lyder det grinende fra Mathias, inden han uddyber:

- Man får måske også bedre øje på mig, fordi jeg normalt er ham, som afgør tingene oppe foran, mens han derimod er rigtig god til at bryde bolden på vores halvdel og derfra slå nogle fine pasninger, siger 'Stjerneskuddet', der også næste år kan deltage i Ekstra Bladets Skolefodbold med brormand, da tvillingerne kun går i 8. klasse.

I fuld kontrol. Foto: Henrik Schou
I fuld kontrol. Foto: Henrik Schou

TV: Oplyste vejen mod finalen

Alt handler om fodbold
Brødrene Kubel spiller sammen U16 holdet i AC Horsens, som gør sig i landets bedste række i den årgang. Derudover bliver der trænet heftigt hjemme i haven – og selvfølgelig også på skolebanerne.

- Vi bruger al vores tid på fodbold og skole. Når vi er hjemme, går vi tit ud på græsplænen eller taler sammen om fodbold. Det er rart at have en bror, der går op i det samme og næsten er på samme niveau, driller Mathias Kubel, der håber, at han og tvillingen Victor i fremtiden bliver professionelle.

I første omgang står den på finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold:

- Jeg har aldrig prøvet en større kamp. Det er noget, man drømmer om, når turneringen starter. Man læser om alle de store spillere, der har deltaget i Ekstra Bladet Skolefodbold og været profiler. Alle på landsholdet har jo også spillet med for deres skoler, det er lidt vildt at tænke på.

- Helt ærligt troede jeg ikke, vi ville nå finalen, selv om vi har et godt hold. Men nu er vi der, og så handler det om at nyde oplevelsen og selvfølgelig vinde kampen samtidig!

Se programmet for finalerne

Kongen af totalfodbold
Jacob Kongsmark er den slags spiller, man lægger mærke til. Han er med i det meste, og selv de blinde kan følge med, fordi mundtøjet kører konstant.

Efternavnet og spillestilen har lagt grundstenene til det naturlige øgenavn: 'Kongen'.

Den blonde krøltop tager det gule anførerbind alvorligt og lever sig virkelig ind i rollen som indpiskeren på den centrale midtbane. 

Kongen har stort set altid en fod med i det offensive og en tackling med i det defensive for Stjernevejskolen:

- Jeg er 'Mr.Totalfodbold', der gerne vil være med over det hele. Det gælder jo om at have størst mulig indflydelse på kampen, siger Jacob Kongsmark, der i finalen nok bør overveje at fokusere på enten den offensive eller defensive opgave.

I semifinalen fik Kongen nemlig aldrig helt sat sit aftryk på kampen – simpelthen fordi han ville for meget.

Men spilforståelsen og gejsten bliver uundværlig for Hedensted-holdet i finalen.

'Kongen' er altid her, der og alle vegne. Foto: Henrik Schou
'Kongen' er altid her, der og alle vegne. Foto: Henrik Schou

TV: 'Kongen' afgjorde slaget

Hold øje med: Rasmus ’Krølle’ Schmidt
Rasmus Schmidt er meget iøjnefaldende på den offensive midtbane, hvor han inden finalen har lavet imponerende 11 mål. Selv om 'Krølle' er bedst frem ad banen, arbejder han også i holdets tjeneste den anden vej.

'Krølle' har et godt blik for spillet. Foto: Henrik Schou
'Krølle' har et godt blik for spillet. Foto: Henrik Schou

Hold øje med: Mathias Madsen
Forsvarsspilleren tog brodden af Kroggårdsskolens Nicklas Madsen, der INTET kom til i semifinalen. Sammen med Oliver Schrøder styrer Mathias Madsen det brølstærke centerforsvar, der kun har lukket ni mål ind.

Mathias Madsen har virkelig gjort det godt i foråret. Foto: Henrik Schou
Mathias Madsen har virkelig gjort det godt i foråret. Foto: Henrik Schou

Derfor vinder Stjernevejskolen
Stjernevejskolen har en komplet og bred trup, hvor hele 15 spillere er kommet på måltavlen. Alle drengene er gode med bolden, og det giver et massivt spilovertag, som 'Stjerneskuddet' og topscorer Joachim Jensen ofte omsætter til mål. 65 scoringer har holdet høvlet i kassen indtil nu.