Stjernevejskolen (P): Her er alle profilerne

Optakt: Læs om 'Mulle', 'Høsten' og den stærke anfører

'Mulle' har et fantastisk blik for spillet. Foto: Henrik Schou
'Mulle' har et fantastisk blik for spillet. Foto: Henrik Schou

14-årige Mathilde 'Mulle' Gaarn er for alvor trådt i karakter for Stjernevejskolen i de sidste runder af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Hendes dynamik, overblik og knivskarpe pasninger har været en afgørende faktor for Hedensted-pigernes succes i både kvartfinalen mod Rosendalskolen og semifinalen mod Kolding Realskole, hvor det blev til både mål og assist fra Mulles magiske fødder.

- Det bliver en mega oplevelse at stå i finalen på Odense Stadion. Det er ubeskriveligt, hvor stort det egentlig er. For på trods af vi havde talt om, det kunne være sjovt at gå hele vejen, så er der altså lang vej fra første til finalen, siger Mathilde Gaarn, der har skilt sig gevaldigt ud for sit hold særligt i de seneste to kampe.

TV: 'Mulle' trådte i karakter

Minder om Iniesta
For ikke nok med at 'Mulle' fysisk skilte sig ud som den eneste korthårede spiller, der rendte rundt blandt 21 hestehaler i semifinalen mod Kolding Realskole. Hun var også noget ganske særligt på den midtbane, hun nærmest ejede trods sin ringe størrelse. Stilen minder til forveksling om den spanske Barcelona-kreatør Andres Iniesta. Yderst elegant og uforudsigelig, samtidig besidder Mathilde Gaarn høj spilintelligens og leverer den ene magiske, maskerede aflevering efter den anden.

Den lille midtbanespiller kan sparke med begge ben og har flere gange flået modstanderens firebackkæde fra hinanden med sit gode drev med bolden samt sine giftige stikninger. De evner gav Mulle fidusbamsen både i kvart- og semifinalen.

- Jeg er bedst som 8’er, hvor jeg kan bruge min dynamik frem ad banen. Vores styrke er de hurtige angribere, som kan løbe mine dybe afleveringer op. Jeg kender mange af mine holdkammerater fra Hedensted IF, hvor vi spiller og træner sammen til daglig, så vi kender efterhånden hinandens løbemønstre i søvne, siger hun.

Fuld fokus. Foto: Henrik Schou
Fuld fokus. Foto: Henrik Schou

TV: Perfekt spådom fra 'Høsten'

Finalen skal nydes
Mathilde Gaarn bruger i det hele taget mange af sine vågne timer på fodbold. Ud over Hedensted IF’s U16-hold, er Stjernevejskolens egen Iniesta også med til DBU's U15-talentsamlinger.

Men selv om Mulle satser stenhårdt på en fremtid som professionel fodboldspiller, vil Ekstra Bladets Skolefodbold altid have en speciel plads i midtbanedynamoens hjerte – særligt hvis det ender med en samlet triumf.

- Det har været en rejse, jeg aldrig vil glemme. Hver kamp er knald-eller-fald, og hele skolen summer af fodbold i ugerne op til kampene. Og det bliver endnu vildere til finalen, hvor hvert øjeblik virkelig skal nydes. Hvis vi kan fortsætte vores offensive spil, kan jeg ikke se, hvorfor vi ikke skulle vinde finalen, lyder det fuld af forventninger fra Mathilde Gaarn.

Se programmet for finalerne

Anfører med stort A
Josefine Clifford har vist sig som en sand klippe i Stjernevejskolens centerforsvar.  Anføreren er normalt midtbanespiller, men hendes lederegenskaber og fightervilje er kommet Hedensted-skolens bagerste kæde til gode de seneste kampe.

I semifinalen scorede den verbale leder til 1-1 og var med sit sjette turneringsmål med til at vende slagets gang mod Kolding Realskole.

Resten af opgøret lukkede Clifford fornemt for de lange bolde, der blev høvlet mod hende, og lederens talent og ambition er uomtvisteligt:

- To gange om ugen går turen til Vejle, hvor jeg træner med VBs 3F-trup. Efter sommerferien regner jeg med at skifte permanent til VB, og drømmen er da også at komme på landsholdet på et tidspunkt.

Men først gælder det finalen i Ekstra Bladets Skolefodbold.

Man kan altid høre Josefine Clifford på banen. Foto: Henrik Schou
Man kan altid høre Josefine Clifford på banen. Foto: Henrik Schou

TV: Råbte højest fra første fløjt

Hold øje med: Julie 'Høsten' Høst
Den lille, hurtige offensiv-spiller gør livet surt for modstanderne fra en position både på midtbanen og i angrebet. 'Høsten' er boldsikker og bruger sin hurtighed til at løbe fra forsvarerne i de rigtige rum.

Julie Høst er en skøn tekniker. Foto: Henrik Schou
Julie Høst er en skøn tekniker. Foto: Henrik Schou

TV: 'Høsten' hurtigt i hus

Hold øje med: Stinna Johnsen
Forsvarsspilleren dækkede med stor succes lynhurtige Isabella 'Gazellen' Obaze ud af semifinalen, og samme øvelse kan blive nødvendig i finalen mod modstanderens største offensiv-profil.

Fuld fokus. Foto: Henrik Schou
Fuld fokus. Foto: Henrik Schou
 

Derfor vinder Stjernevejskolen
Hvis 'Mulle' får sat de farlige frontløbere i scene med sine flænsende dybdepasninger, er der ikke mange forsvarsspillere, der kommer imellem. Næsten alle Stjernevejskolens profiler spiller sammen i Hedensted IF, så pigerne kan finde hinanden i blinde.