Stolte over indsatsen

Nedkæmpet: Gæsterne kunne på trods af nederlaget holde humøret højt

Der var mange gode dueller, da pigerne fra Tungelundskolen og Rønbækskolen mødte hinanden. Foto: Anders Vinther Larsen
Der var mange gode dueller, da pigerne fra Tungelundskolen og Rønbækskolen mødte hinanden. Foto: Anders Vinther Larsen

Pigerne fra Tungelundskolen skulle i denne kamp i tredje runde af Ekstra Bladet Skolefodbold tage imod gæsterne fra Rønbækskolen.

Værterne havde i deres to forrige kampe vundet 5-0 over Ulstrup Skole og 3-1 over Skovvangskolen, Hammel. Gæsterne havde i deres første og anden kamp vundet 4-0 over Hadbjerg Skole og 4-3 over Haldum-Hinnerup Skolen. Nu skulle de to hold spille om at komme videre til fjerde runde.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Var svære at modstå

Havde næsten ikke nok spillere
Inden kampen havde begge hold det tilfælles, at skolerne ikke tidligere var kommet længere end tre kampe. Så der stod en lille rekord på spil for begge de to mandskaber.

Begge hold havde også gået afbud til kampen. Hos udeholdet var det så slemt, at der ikke kunne stilles med reservespillere.

Kampen blev nærmest tredelt. Efter otte minutter stod der 2-1. I de næste 35 minutter fik vi et mål til 3-1, og så var der i de sidste 17 minutter en slutspurt, hvilket endte med resultatet på 6-1 til værterne.

Hjemmeholdet startede med at presse deres modstandere fra første fløjt. Efter 59 sekunder var det første mål en realitet.

Var det et skud på mål eller en aflevering ind i målfeltet, var svært at afgøre. Men Josephine i gæsternes mål fik pareret bolden, så den røg ud til en helt fri Cecilie, der skød omgående. Men bolden ramte stolpen, så den røg ud til Dagmar Fogh, der denne gang fra kort afstand skød bolden i mål.

Tre minutter efter måtte værternes målmand Liv Thorsen hente bolden ud af målet. Det var da Victoria resolut udnyttede en aflevering fra Julie Gertsen. Så gik der yderligere fire minutter, hvor Line Pedersen forsøgte at komme igennem på højre side. Uden for straffesparksfeltet sendte hun en høj bold ind mod målet, hvor Josephine lige var kommet et par skridt ud i målfeltet med det resultat, at bolden endte inde i målnettet.

Så fik vi en lille pause med målscoringen indtil det 18. minut, hvor Julie bragte hjemmeholdet på 3-1 med et langskud, som igen var uden for Josephines rækkevidde.

Tungelundskolens Anne fik fortjent fidusbamsen efter kampen. Foto: Anders Vinther Larsen
Tungelundskolens Anne fik fortjent fidusbamsen efter kampen. Foto: Anders Vinther Larsen

Se også: Klassekeeper klarede ærterne

Kæmpede godt igen
At der blev stille omkring målene i de næste 35 minutter var ikke ensbetydende med stilhed foran målene. Begge hold forsøgte at komme igennem modstandernes forsvar, men dels var Laura Frank en svær sidste skanse hos udeholdet. Og dels var hjemmeholdets meget flittige angribere Dagmar og Cecilie i det gavmilde hjørne, når de slap fri af forsvaret.

I pausen gav gæsternes træner Søren Juul en ny opskrift på anden halvleg med omrokeringer og klar besked om, at kampen ikke var afgjort.

Det var en rigtig peptalk, som øjensynligt også havde sin virkning fra starten af anden halvleg.

Det var her i starten, at angrebene bølgede frem og tilbage, hvor udeholdet med et frispark havde håbet på en reducering og ny spænding i kampen.

Denne spænding ebbede ud efter, at værternes Laura modtog en bold lige inden for straffesparkfeltets linjer. Hun trak et par gange og kanorede bolden i mål.

Dette tog selvfølgelig pusten ud af modstanderne, der kæmpede for en reducering.

Rønbækskolens træner Simon Juul måtte ændre opstillingen og taktikken i pausen. Foto: Anders Vinther Larsen
Rønbækskolens træner Simon Juul måtte ændre opstillingen og taktikken i pausen. Foto: Anders Vinther Larsen

Se også: Revanchen udeblev

Fortjent sejr
Herefter fik hjemmeholdet lidt mere plads. I 48. minut var det Cecilies tur til at vise, at hun godt vidste, hvor målet stod. Det var efter, hun fik en mesterlig medløbsbold fra Julie Gelardi.

Så fik værterne endnu flere muligheder. Men vi skulle hen til det sidste minut, før Laura for andet gang fandt vej til målnettet.

På bænken sad en af de skadede piger Kristine Rahr, som mente, at gæsterne med fuldt hold kunne have givet hjemmeholdet mere kamp.

- De har kæmpet rigtig godt, sagde hun.

Men det kunne mærkes, at flere ikke til dagligt spiller fodbold. Kristine kunne dog glæde sig over, at holdet i denne sæson havde nået gode resultater.

Fra udeholdet blev fidusbamsen givet til Katrine Brinchs. Igennem de tre kampe havde hun kæmpet for holdet og forsøgt at vende spillet i denne kamp. Hendes medspiller Laura Frank var også en af kæmperne som sidste skanse. Hun havde mange kontakter med modspillerne. Men det var altid med fair midler, hvilket gav et fortjent fairplay-håndklæde.

For hjemmeholdet var det også en af kæmperne, som gav alle kræfterne til holdet. Annes indsats var andre tilfredse med. Hun roste selv sine medspillere for en god indsats.

Med dette hold, hvor to-tredjedele spiller sammen på mesterrækkeholdet i Thorsø, var Anne ikke i tvivl om, at holdet kom helt til finalen.

Rønbækskolens Katrine og Laura med fidusbamse og fairplay-håndklæde var i godt humør efter kampen trods nederlaget. Foto: Anders Vinther Larsen
Rønbækskolens Katrine og Laura med fidusbamse og fairplay-håndklæde var i godt humør efter kampen trods nederlaget. Foto: Anders Vinther Larsen
 

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen