Tæt duel afgjort til sidst

Jævnbyrdig affære: Et enkelt mål blev afgørende

Der var et hav af chancer i begge ender i et tæt opgør. Foto: Kent Jensen
Der var et hav af chancer i begge ender i et tæt opgør. Foto: Kent Jensen

Cifrene lyder voldsomme. Det var en fantastisk fodboldkamp, der bølgede frem og tilbage, da Fårvang Skoles drenge på hjemmebane mødte Sejs Skole. På en perfekt fodboldbane i det midtjyske var vi alle vidne til jævnbyrdig og fair skolefodboldkamp på et højt niveau.

Se kampfakta her.

Trak det længste strå

Chancer fra start
Allerede efter tre minutter fik vi kampens første store mulighed. Det var hjemmeholdet, der efter et godt opspil i højre side fik bolden til 'Raketten' Sebastian Skov, der simpelthen rundede sin modstander med 100 km/t og bragte sig fri på kanten af feltet. Desværre overplacerede den lynhurtige angriber skuddet, og bolden gik forbi fjerneste opstander på Simon Busks mål.  

Kun to minutter efter kom Fårvang Skolens keeper Michael Jensen rigtig godt ud af sit mål og afværgede et farligt angreb fra Sejs Skole. I samme spilfrekvens startede den stærke keeper et modangreb, og gæsternes målmand Simon Busk ville også være med. Han missede dog hans offensive indgriben uden for feltet, og en kæmpe mulighed opstod pludselig foran gæsternes mål, og her måtte keeper Busk takke sine forsvarsspillere, der fik reddet få meter fra målstregen.

TV: Fik en tur i møllen

Jævnbyrdig første halvleg
Det var to store muligheder til hjemmeholdet. Den tredje store mulighed kom minuttet efter, hvor hjemmeholdets bomstærke anfører smed en sukkerbold over 40 meter lige i benene til Andreas Eriksen der dog missede den smukke aflevering.

Sejs Skole ville også være med, og deres midtbaneprofiler Kristian Meldgaard og Mathias Midtgaard satte flotte angreb op. De to spillere var hele tiden i bevægelse, og de dominerede midten i store dele af kampen. Desuden havde de uortotdokse og hårdtarbejdende Simon Bay og Emil Ankjær liggende i nærheden hele tiden.

Udeholdet kom til flere gode forsøg i første halveg, men det var hjemmeholdet, der viste mest tænder i en meget jævnbyrdig første halveg. Den bedste afslutning kom fra Sebastian Skov, da han kom fri i højre side og fik fyrret et projektil af ved den korte stolpe. Kun en monster refleksredning fra Simon Busk var medvirkende til, at der stod 0-0 ved pausen.

Begge målmænd i opgøret spillede en stor kamp og var på hårdt arbejde. Foto: Kent Jensen
Begge målmænd i opgøret spillede en stor kamp og var på hårdt arbejde. Foto: Kent Jensen

Skarpest på dagen

Som lyn og torden
Anden halvleg startede som lyn og torden. Begge hold havde rigtig gode og farlige afslutninger. Hjemmeholdet startede, hvor de slap fra første halvleg. Mathias Østergaard havde flere langskudsforsøg i første halveg, og det fortsatte han med efter pausen. Specielt et af dem fik susset til at gå igennem hjemmepublikummet, men Simon Busk blev bare bedre og bedre.

Målmandskollegaen i den anden ende Michael Jensen stod for kampens absolut bedste detalje. Der var spillet 21 minutter af anden halvleg, og udeholdet havde endelig fået overtaget i kampen. Kristian Meldgaard kom tættere og tættere på, og pludselig fik han trykket kanonen af på kanten af feltet. Bolden var på vej imod kassen, og den blev strejfet af en forsvarsspiller og ændrede retning.

Kun en refleksredning fra den anden verden af Michael forhindrede bolden i at gå i mål, men på riposten var den stærke målmand prisgivet. En iskold Frederik Bjerregaard gjorde det onde ved hjemmeholdet og bankede resolut bolden i netmaskerne. Stor jubel hos gæsterne, der nu var foran med 1-0.

De sidste ni minutter bølgede frem og tilbage, men der var ved at være udsolgt hos fighterne fra Fårvang Skole, og det var tættere på 2-0 end 1-1 i de sidste minutter af denne gyser.

Dermed tog Sejs Skole en smal sejr på 1-0 i et meget tæt opgør.