To Mulle-mål sikrede 'Stjernerne' sejren

Stjernekamp: Mathilde 'Mulle' Gaarn sørgede for, der aldrig var tvivl om, Stjernevejskolen skulle løfte pigernes finaletrofæ

Mathilde 'Mulle' Gaarn var helt suveræn i finalen og løb med Carlsberg Sports Man of The Match. Foto: Claus Bonnerup
Mathilde 'Mulle' Gaarn var helt suveræn i finalen og løb med Carlsberg Sports Man of The Match. Foto: Claus Bonnerup

ODENSE (Ekstra Bladet): Fire minutter. Så lang tid var der reelt spænding om udfaldet af pigernes finale i Ekstra Bladet Skolefodbold, inden Stjernevejskolen fra Hedensted havde sat sig fuldkomment på tingene i Odense mod Hedegårdsskolen fra Ballerup.

3-0 sejren til de jyske piger var ikke en scoring for lidt.

Efter de føromtalte fire minutter dukkede Mathilde 'Mulle' Gaarn op vej fjerneste stolpe og afsluttede den første af mange genialiteter for Stjernevejskolen denne torsdag.

1-0 målet, som 'Mulle' blot satte foden på, blev skabt efter fremragende forarbejde af kampens anden store oplevelse, Julie 'Høsten' Høst, der havde afdriblet hele Hedegårdsskolen højre side og serveret bolden for den løbestærke 'Mulle'.

- Vi var der fra første fløjt. Hele holdet VILLE vinde finalen, og det var fuldt fortjent, vi vandt. Det var en holdpræstation af alle pigerne, og jeg tror, de havde ét skud på mål eller sådan, mens vi trykkede på hele kampen, lød fra Mathilde 'Mulle' Gaarn, der blev kåret til kampens spiller efter sejren.

TV: Se alle mål fra pigernes finale

To Mulle-mål
'Mulle' kronede sin finaleindsats med to mål, men det var i lige så høj grad hendes løbearbejde og fremragende pasninger til medspillerne, der gav Mathilde Gaarn den prestigefyldte pokal.

Ligesom det var tilfældet i semifinalen mod Kolding Realskole, ejede Mathilde Gaarn ganske simpelt midtbanen. Selv om hun på holdkortet var placeret i venstre side, afholdt det ikke den lille, elegante fighter fra at trække ind centralt og støbe den ene geniale kugle i dybden efter den anden.

Det var dog først, da 'Mulle' efter 35 minutter igen trådte i karakter som målscorer, at Stjernevejskolen igen udnyttede det massive overtag i kampen mod Ballerup-pigerne.

Det var en smuk pasning, denne gang fra Maria Schrøder, der sendte 'Mulle' alene igennem med målmand Lærke Rasmussen. Iskoldt udplacerede Gaarn keeperen, og så kunne festen så småt begynde for Hedensted-skolen.

- Jeg spiller da en god kamp personligt, men jeg bliver sat virkelig godt i scene til begge mine mål. Alle pigerne på dette hold er simpelthen så dygtige, så det er vildt fortjent, vi kan tage trofæet med hjem, sagde 14-årige Mathilde Gaarn.

Sådan fejrer man, at man lige har vundet Ekstra Bladet Skolefodbold. Foto: Claus Bonnerup
Sådan fejrer man, at man lige har vundet Ekstra Bladet Skolefodbold. Foto: Claus Bonnerup

TV: Mød pigerne fra Stjernevejskolen

Fantastisk kulisse
Julie 'Høsten' Høst, der blev tildelt Michael Laudrups teknikerpris for sin indsats, tog sig ganske fortjent lov til at afgøre finalefesten, da hun i tillægstiden satte sidste søm i Hedegårdsskolens kiste med scoringen til 3-0.

Så kunne jublen for alvor bryde løs på tilskuerpladserne, hvor Stjernevejskolen kampen igennem skabte en fantastisk kulisse.

Ja, det gjorde Hedegårdsskolens medrejsende fans også, men man hører som oftest vinderne højest - og der var som bekendt kun fire minutters tvivl om, hvem der skulle løbe med årets trofæ i verdens største skolefodboldturnering.

Overlegenheden gjorde dog langt fra præstationen mindre imponerende af Hedensted-pigerne. Heller ikke glæden over sejren:

- Det er fuldstændig ubeskriveligt at vinde Ekstra Bladet Skoldefodbold. Det er noget, vi har drømt om hele vejen igennem, men når man så står med guldmedaljen om halsen, er det alligevel svært helt at fatte. Det er en oplevelse, jeg aldrig kommer til at glemme, lød det fra Mathilde 'Mulle' Gaarn.

Henrik Schous kommentar:

Pigefinalen var til tre stjerner, to piger alene hiver den op på fire. Forskellen på de to hold var ganske enkelt for stor. Mathilde ’Mulle’ Gaarn tog næsten alene sagerne i egne fødder med sine fremragende driblinger og to kasser. Med på løjerne var hurtige Julie Høst, som også lukkede ballet til 3-0. En yderst fortjent sejr til jyderne, der nu har 10 sejre de sidste 11 år.