Tog værterne som Gissel

Videre: Gisselman sikrede sejren

Udeholdet vandt 2-0 i onsdagens opgør. Foto: Keld Kristensen
Udeholdet vandt 2-0 i onsdagens opgør. Foto: Keld Kristensen

Hjemmeholdet Ulstrup Skole havde allerede overstået deres første kamp med bravour, mens gæsterne fra Fårvang mødte op til deres premierekamp i onsdagens opgør i Ulstrup. Det gav spændte forventninger i begge lejre, hvor en tredje faktor – vinden – fik større indflydelse end nødvendigt i en meget lige kamp mellem to jævnbyrdige hold. Det blev gæsterne fra Fårvang Skole, der sejrede 2-0. Se kampfakta her.

Vinden i ryggen
Fårvang Skole startede med vinden i ryggen i første halvleg, og det betød et stort spilovertag fra starten. Ulstrup-forsvaret havde svært ved at cleare boldene, så gæsterne midtbane samlede rigtig mange lette bolde op, som ikke nåede frem til Ulstrupangriberne. Derved skabtes et solidt pres på Ulstrups talentfulde keeper Marcus Duelund, der havde nok at se til, men som – trods det han kun går i 7. klasse – viste stort overblik, mod til at kaste sig i støvlerne på modstanderne og reaktionsstyrke på Fårvangs afslutninger.

Fårvang formåede ikke at drage fordel af vinden, for alt for meget spil endte med, at vindens styrke gjorde, at boldene blev for lange, så Marcus kunne nå ud til dem.

Det blev ved 0-0 ved pausen, men Fårvang Skole overtag burde have givet bonus, for holdet har gode teknikere, der sagtens kan spille bold på gulvtæppet i stedet for at lade vinden bestemme spillet. Det beviste de i anden halvleg. For eksempel var venstresiden med Noa Højgaard, Lukas Angin og til tider Andreas Eriksen i stand til at sætte sig igennem på kanten, men rigtig farligt blev det ikke før pausen.

Se Fårvang Skole i angreb:

Se også: Kragerne fløj videre  

Kunne heller ikke
Allerede efter blot tre minutters spil i anden halvleg kunne hjemmeholdet have været i front. Holdet fik et indirekte frispark inde i feltet, fordi dommeren korrekt dømte for ulovlig tilbagelægning. Men som så ofte set er den slags chancer meget svære at omsætte, så Mads Jensens skud blev pareret i muren.

Ulstrup Skole kom langt bedre med i kampen efter pausen, men de formåede heller ikke at udnytte vinden til deres fordel. Billedet fra første halvleg gentog sig, - blot med den forskel, at Fårvangs pausesnak, der gik på at spille langs jorden, bar frugt. Udeholdet skulle lige igennem de første ti minutters pres fra Ulstrup, før de fik overtaget igen i kraft af spillet på græstæppet.

Målet blev netop til via en lang dyb stikning i højre side til Andreas Eriksen, der blev ulovligt fældet, ellers var han sluppet helt fri. Frisparket tog Lukas Angin, og på en gratis retur prikkede Simon Gisselman Fårvang foran.

Mads Jensen fra hjemmeholdet. Foto: Keld Kristensen
Mads Jensen fra hjemmeholdet. Foto: Keld Kristensen

Se også: TV: Sejs sejrede

Havde opskriften
Målet gav gæsterne troen på, at de havde fundet den rette opskrift på, hvordan de skulle spille op mod vinden, og herfra tippede mere og mere af spillet over på Fårvang-fødder. Ikke ufortjent lukkede Lucas Hvid kampen med et flot, flot hovedstødsmål efter et lige så flot indlæg fra Mathias Østergaard.

Udeholdet med sejrsdans. Foto: Keld Kristensen
Udeholdet med sejrsdans. Foto: Keld Kristensen