Tryllede med sin magi

Viste høj klasse: Peter lignede en ægte troldmand på banen

Peter og hans hold viste høj klasse mod Sejs Skole. Foto: Keld Kristensen
Peter og hans hold viste høj klasse mod Sejs Skole. Foto: Keld Kristensen

Der var magi i luften over Silkeborg, da Sejs Skole gæstede Balleskolen. Alene fordi solen skinnede under hele kampen, men især på grund af hjemmeholdets stjerneangriber Peter Djuric.

Inden kampen sagde udeholdets træner Kenneth Pedersen:

- Vi har møbleret lidt om til denne kamp. Det er for at matche deres hurtige angribere bedre, fortalte han.

Det var med direkte tanke på blandt andet Peter Djuric. Det vidste Peter dog ikke. Han var tilsyneladende også ligeglad, for han gjorde, hvad der passede ham kampen igennem. Gæsterne blev ganske enkelt overmatchet af hans finurlige driblinger, hans speed og ryk samt hans fantastiske overblik.

Se kampfakta her.

Troldmanden Peter var yderst imponerende i kampen. Foto: Keld Kristensen
Troldmanden Peter var yderst imponerende i kampen. Foto: Keld Kristensen

Se også: TV: Løb med revanchen

Resultatet var misvisende
Hjemmeholdet vandt stensikkert 7-1. Det var ikke det præcise billede af styrkeforholdet. Men blev ikke desto mindre resultatet, da gæsterne opgav æren i anden halvleg.

Hjemmeholdet havde let spil i det offensive. Tilmed var værterne skarpere og mere præcise i felterne end gæsterne.

Så cifrene kunne der ikke pilles ved. Det kunne der til gengæld ved opgivenheden hos udeholdet. Det var dømt til at blive et stort nederlag, hvis halvdelen af holdet gav op undervejs, nu når de var oppe mod et hold som drengene fra hjemmeholdet.

Se også: Lukkede og slukkede

Teknik og speed
Allerede efter knapt fire minutter fik vi en forsmag på duellerne mellem Peter Djuric og gæsteforsvaret.

Den mindre Djuric burde ikke have en chance på høje indlæg overfor de højere midterforsvarere Peter FGF og Lasse Jerne.

Alligevel fik et højt og blødt indlæg fra Jacob Hjort lov til at passere over hovedet på Peter G-F til Peter Djuric, der sendte hovedstødet helt ud på venstre opstander og i mål til 1-0. Det var første prøve på hans forudseenhed og meget overbevisende teknik med hovedet.

Med målet til 2-0 gik det helt klart op for undertegnede udsendte, at Peter Djuric kunne noget særligt.

Han modtog bolden langt ude på højre kant, hvor han løb mod Peter GF. Han fik lov til at blive retvendt, hvilket man aldrig skal tillade ham. Han fik driblet og fintet sig  Peter GF højre om forsvareren. Et kolossalt ryk satte ham med 5-10 meter foran, for så med et tørt og præcist slangehug at knalde bolden ind ved nærmeste stolpe, før keeper Simon Busk nåede at få løftet hænderne. Det ses ikke bedre end dette.

Se også: TV: Afgjort i sidste fløjt

Gode forsøg
Selv om gæsterne var bagud 0-2 allerede efter 12 minutter, troede holdet fortsat på chancen.

Hjemmeholdets forsvar tog ind imellem lidt løst på markeringerne, hvilket gav gæsterne flere gode muligheder for reducering. Men angriberne havde ikke Peter Djurics skarphed, så det hele løb ud i ingenting.

De magtede for det første ikke at styre Peter Djuric, men de udnyttede heller ikke deres egne chancer.

Omkring midten af første halvleg fik vi en meget afvekslende og forholdsvis lige kamp, hvor udeholdet havde mindst lige så meget spil og flere gode chancer til at holde ved i kampen. Men de manglede de sidste marginaler for, at det skulle lykkes.

Se også: Dominerede på grønsværen

Andre profiler
Hjemmeholdet har ikke kun Peter Djuric. Der er mange dygtige spillere, der forstår at spille på gulvet og med mange hurtige pasninger.

- Vi ved jo, at der i skolefodbold er spillere med, der ikke har lært at følge deres mand. Så vi kan få meget plads og fremdrift ved at spille 1-2 med korte pasninger, sagde træner Bo fra hjemmeholdet.

- Og jeg synes, de er dygtige til det, tilføjede han.

Det var meget præcist en af de afgørende forskelle på holdene.

For eksempel forstod Fidusbamsemodtager Oscar Vejlgaard at indgå i dette spil. Så kunne han udnytte sin hurtighed på højre kant. Det fik gæsterne ikke stoppet i første halvleg, hvor samme Oscar drønede forbi mod baglinjen masser af gange.

Tilmed viste han fin teknik og overblik på trods af, at han ikke spiller fodbold til daglig.

Han stod bag 3-0 føringen, da han fik fat i bolden midt for mål. Da to af forsvarsspillere ikke kunne beslutte sig til, hvem der skulle tackle, tog han et lynhurtigt træk mod højre og knaldede til kuglen.

Se også: TV: Fysiske fordel gav pote

Trøstemål
Blot fire minutter før halvtid lykkedes det Harry Bendterfelt at sende bolden ind bag hjemmeholdets keeper Nikolai Petersen.

Det var da udeholdet meget fint kombinerede sig igennem i højre side, hvorfra Anton Nærø sendte bolden fladt ind til Harry.

Harry stod helt umarkeret bagerst i feltet, og trykkede den af. Han skaffede udeholdet lidt tro på, at tingene kunne vendes i anden halvleg

Ikke mindst fordi holdet havde fået lidt bedre styr på Peter Djuric i anden halvdel af halvlegen.

Oscar fra Balleskolen fik en Fidusbamse. Foto: Keld Kristensen
Oscar fra Balleskolen fik en Fidusbamse. Foto: Keld Kristensen

Se også: TV: Styrede showet

Kortvarig optimisme
Men det blev ikke længe, at gæsterne holdt fanen højt. Allerede fem minutter inde i anden halvleg viste Oscar Vejlgaard og Peter Djuric, hvordan udeholdet skulle have gjort.

I et mønsterangreb på højre kant bandede de to sig igennem på letteste vis med Peter, som afsluttede med hans tredje mål. Han brillerede endda med to detaljer, der kan gøre enhver misundelig.

Han scorede også til 5-1 på et spark 6-7 meter uden for straffesparksfeltet. Men det unikke var hans overblik i situationen og præcision i sparket.

Han fik fat i bolden med ryggen mod mål på cirka 30 meters afstand ude i venstre side. I selve tæmningen kiggede han sig over skulderen, og straks klappede han til bolden, der utrolig præcist sejlede ind over Simon Busk og i kassen helt ovre i det lange hjørne. HØJ HØJ KLASSE af en 15-årig.

Se også: Nat og dag

Endnu en klassehandling
Allerede ved 5-1 overgav udeholdet sig. De faldt mere og mere fra hinanden.

Efter en scoring af Mads Løvstad til 6-1 igen med et passivt forsvar, sluttede Peter opvisningen af med et opløb i venstre side, hvor han en mod tre driblede, jonglerede og rykkede sig fra hjørneflaget og ind langs baglinien.

Målmanden Simon Busk blev aktiveret med et par skudfinter, så han lå ned, inden han trak de tre forsvarsspillere med helt over modsat for så at spille Mads Løvstad helt fri inde foran mål.

Det var ikke bare klasse. Det var magi. Det var boldkunst. Og det var punktum for en en-mands magtdemonstration, der gjorde én helt stum.

Det er faktisk svært at beskrive. Sådan noget skal ses. Vi var et par hundrede, der på Messi-vis bukkede os i beundring. Selv udeholdets træner Kenneth Pedersen overgav sig. Hjemmeholdet vandt en flot sejr på 7-1 over gæsterne fra Sejs Skole.

Hør Oscar fra Balleskolen fortælle om kampen her:

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen